Quan un veí veu talar un arbre davant de casa seva o observa com una zona en obres perd exemplars centenaris sol fer pública la seva queixa. I una darrere l'altra generen la falsa alarma que Barcelona perd arbres a marxes forçades. La resposta, no obstant, apareix a l'informe sobre l'arbrat viari de Barcelona que acaba de completar l'Institut de Parcs i Jardins: el 2008 es tancarà amb 155.000 exemplars a la ciutat, és a dir, un volum estabilitzat en els últims anys, però amb més bona salut que mai. Un 94,7% es troben en bon estat.
En els últims 30 anys la ciutat ha doblat amb escreix la seva vegetació arbòria. El primer pic va ser amb 155.000 i s'hi va arribar el 2004, encara que en dos anys es va reduir lleugerament tant per la retirada d'arbres malalts (alguns per ser tractats) com per trasllats temporals per obres. El 2007 hi va tornar a haver un repunt, fins als 153.700, que a l'acabar aquest any tornaran a estar per sobre dels 155.000. La sequera va alentir la plantació de nous exemplars en la primera meitat de l'any (només 470), però aquesta tardor se'n plantaran més de mil que tornaran la situació a la normalitat. A partir del 2009 la xifra creixerà lleugerament.
3 comentaris:
LA VEGETACIÓ DE LA CIUTAT
Arbres en mal estat
Lluís Tolrà Colomer
Barcelona
Llegeixo a EL PERIÓDICO que el 94% dels 155.000 arbres de Barcelona estan en bon estat. Jo visc a Sant Andreu de Palomar i caldria que la regidora Imma Mayol es passegés per aquest barri. Així s'adonaria que els arbres estan morts, bruts i molts han desaparegut misteriosament. Amb una passejada per alguns carrers cèntrics en tindria prou. Per exemple els carrers de Sòcrates, Doctor Santponç, de les Monges... No enganyem la gent.
Pipi canes o rompe crismas
XAVIER SOL ZARAGOZA | Barcelona | 22/10/2008 | la vanguardia
El lector Xavier Sol Zaragoza nos envía esta fotografía y explica que el Servicio de Parques y Jardines, retiró varios árboles, situados en la C/ Dr.Roux frente a los números 74 y 77, y en Vía Augusta frente al número 280, por estar deteriorados.
Al no ser repuestos por nuevo arbolado dejaron sus alcorques vacíos convirtiéndose estos en un peligro para los viandantes: caídas peligrosas con fracturas varias.
No así para algunos propietarios de perros, que en su incivismo han encontrado un sitio ideal para las defecaciones de los mismos, sin preocuparse de si son o no pipi canes puestos por el Ayuntamiento y dejando todo el pastel a la vista de los vecinos. Visca Barcelona.
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20081022/53563840206.html
RÈPLICA MUNICIPAL
Arbres malalts
Noelia Rubio
Cap de Comunicació de Medi Ambient.
Ajuntament de Barcelona
En resposta a la fotodenúncia de Pepita Castellà Arbres malalts, publicada el 19 d'octubre, l'ajuntament informa que en la gestió de l'arbrat viari es fan accions preventives per controlar les plagues que puguin afectar els més de 150.000 arbres de la ciutat. Regularment, es revisa la salut dels arbres, i quan s'hi detecta una anomalia es fa un tractament.
El carrer Coroleu forma part d'un pla preventiu en què s'han controlat diverses afeccions, de les quals queda pendent el de la mosca blanca, en fase avançada de resolució. No hi ha prevista cap poda, ja que els tarongers no envaeixen les façanes. Parcs i Jardins utilitza sistemes de control de les plagues dels arbres i requereix l'ús de productes lliures d'efectes residuals. Hi ha un protocol per respondre a les incidències que pateixin els arbres per garantir el benestar dels ciutadans i l'excel.lència ambiental de l'espai públic.
Publica un comentari a l'entrada