dimarts, 17 de novembre del 2009

ENTREVISTA A MANEL SUBIRÀ denunciant de l’opo 08

L’OPO 2008 ha estat denunciada per un company, Manel Subirà, que reclama que no li van comptabilitzar els mèrits de forma correcta. Aquí publiquem aquesta petita entrevista que li vam fer per a tractar d'aclarir algunes coses.


CGT: Manel, perquè vas denunciar a l’empresa?

Manel :Perquè no se’m va comptabilitzar el temps treballat en tres contractes en la fase de mèrits de la OPO 08 de peons, fet pel qual vaig quedar el 92 a la borsa de treball i no el 76 del llistat definitiu d’aprovats ( últim del torn lliure que va entrar fixa).

CGT: Perquè no se’t van comptabilitzar ?

Manel: Perquè sóc xofer, i l’empresa, juntament amb l’observador del tribunal i l’ex president del Comitè d’Empresa van signar unilateralment i sense acord amb la resta de sindicats el fet de que no es valoressin els mèrits adquirits amb contractes de xofer, ja que a les bases es reconeixien només treballs manuals de jardineria. Fins i tot hi ha la gran incongruència de que a les bases es valora el carnet de conduir ( el B amb 0,25 punts i el C amb 0,50 ).

CGT: Però treballant com a xofer només condueixes, oi?

Manel: NO. Apart de conduir els vehicles, en la tona de reg el xofer manipula la bomba de l’aigua, perquè l’ajudant pugui regar. Ara mateix estic de conductor d’una brigada de poda vial des de fa dos anys i escaig, a on condueixo, porto un remolc (trituradora) que faig servir, recullo branques, escombro i netejo, tasques que son considerades treballs manuals de jardineria però que no em seran mai reconegudes perquè tinc contracte de xofer. I no soc l’únic afectat d’aquesta injustícia, de moment som quatre companys en aquesta situació.

CGT: I perquè has “demandat” a 92 companys si la culpa és de l’empresa i cia.?

Manel: Jo no he “demandat” a cap company ni companya, és un pas burocràtic ja que per que es pugui dur a terme el judici totes les parts implicades han de tenir defensa jurídica, i com si el jutge sentència al meu favor la posició en llistes d’aquestes 92 persones es veuria modificada, és de llei que estiguin assabentats.

CGT: I doncs, els rumors que s’escolten?

Manel: Són mentides, sospito que són maniobres electoralistes “cutres” pròpies de qui no té la consciència tranqui-la.

CGT: Què vols dir amb això?

Manel: Que els mateixos que van signar “l’acord” son els que han fet córrer els rumors maliciosos, ja que cap company ni companya ha de sortir perjudicat de cap de les maneres, sigui quin sigui el veredicte del jutge.

CGT: Penso que en ha quedat tot molt clar, vols afegir quelcom més?

Manel: Sí, que tant UGT, com USO i CGT van denunciar el fet d’aquest acord unilateral signat per representants de CCOO amb l’empresa i que el Comitè d’Empresa va consensuar que no era vàlid.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

COMPAÑERO SUBIRACH, EXPLICA QUE ERES DE CGT (ACABO DE VER TU NOMBRE EN LA LISTA ELECTORAL DE CGT), EXPLICA PORQUÉ TE PRESTAS A ESTE SIMULACRO DE ENTREVISTA.
TIENES TODO EL DERECHO A LLEVAR TU CASO AL JUZGADO, PERO CREO QUE ESTÁS MAL INFORMADO Y PEOR ACONSEJADO, PERO SEGURO QUE SERÁS UN BUEN DELEGADO DE CGT, EL ODIO YA LO LLEVAS APRENDIDO.
POR CIERTO, ¿COMO ES QUE TIENES UN CONTRATO TEMPORAL DE CONDUCTOR SI NO SE DE NINGUNA OPO O BOLSA DE TRABAJO PARA CONDUCTORES?
¿SERÁ QUE TE HICIERON UN CONTRATO IRREGULAR?
NO ME LO CREO, CGT NUNCA LO PERMITIRÍA.

UN JARDINERO MEDIO INFORMADO.

Anònim ha dit...

Parece que vuestra misión es ir en contra de vuestros compañeros no de luchar con ellos,pareceis niños de parvulos,que verguenza!!!!,si creeis que toda la gente jovén radical va estar de vuestra parte,si,teneis razón,pero no todos somos así,algunos tenemos ganas de luchar,pero no de esta manera...
Un jardinero muy defraudado.

malesherbes ha dit...

No veas "compañero" tu si que desprendes odio, me parece deleznable que te escondas en el anonimato para agredir con tu comentario.
Me parece que estas en tu derecho de que no te guste la entrevista pero me parece inrespetuoso que la taches de "simulacro", la podriamos haber hecho mejor pero estamos limitados por nuestros conocimientos que son los de un obrero/a de Parques.
Sobre el tema jurídico "PERO CREO QUE ESTÁS MAL INFORMADO Y PEOR ACONSEJADO" es el gabinete de abogados que el sindicato tiene contratado el que le asesora para lo bueno y para lo malo (si tu sabes más danos tu nombre y el próximo caso también nos asesoramos contigo)pero sobre todo es la voluntad de Manel de denunciar una injusticia que el cree que se ha cometido.
Sobre si será "UN BUEN DELEGADO DE CGT" de momento no creemos que tenga la oportunidad por el puesto que se encuentra en la lista (va el 6)
Sobre si tiene un contrato irregular: su caso como de otros muchos que tienen categoría superior la CGT lo lleva denunciando públicamente y en Inspección de trabajo desde el primer día.
Pero como lo cortes no quita lo valiente y como nosotr@s pensamos que el culpable no es el trabajador/a sino la empresa que incumple a su antojo las leyes, el Manel como otros muchos que se siente trabajadores/as y compañeros tiene todo nuestro apoyo como cualquier otro compañero/a

PD.: Al menos tu segundo comentario lo has escrito en minúsculas, te lo agradecemos

Anònim ha dit...

El observador del comité en la OPO, se tiene que someter a las decisiones que tome el comité de forma mayoritaria, lo que no puede hacer es tomar decisiones personales, o con intereses sindicales. En el caso de los meritos de los choferes el observador estuvo mal asesorado por el sindicato al que pertenece.
Personalmente considero que los choferes conduciendo un camión están realizando la actividad principal de parques , que es la jardinería , por lo tanto se les tiene que reconocer los meritos.

Anònim ha dit...

hola, este es un comentario para el jardinero medio informado, te agradeceria que si has leido la entrevista te fijaras en el apellido del Manel, ya no sabemos ni copiar, listo.