dilluns, 18 d’octubre del 2010

La CGT de Catalunya davant la persecució als mitjans informatius del moviments populars


Cal treballar per anar construint mitjans informatius que defensin els interessos de la classe treballadora. En contra de la dictadura del capital i de la erosió de les llibertats col·lectives.

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya assistim amb gran preocupació a la campanya de persecució que des d’alguns mitjans de comunicació i d’algunes administracions polítiques s’està promovent en contra de diversos mitjans informatius dels moviments populars. La criminalització de mitjans i portals d’informació com Kaosenlared, La Haine, Indymedia ja fa temps que dura. Ara, arran de la Vaga General del 29 de setembre, aquesta campanya s’ha intensificat i ampliat contra nous portals, com la pàgina web d’Alerta Solidària i l’Agència 29-S.

Davant d’aquests fets, des de la CGT de Catalunya volem manifestar els següents punts:

1. Els mitjans d’informació i portals esmentats són eines dels moviments populars anticapitalistes, amb els quals des de fa temps la CGT de Catalunya hi hem treballat en diverses campanyes en un esforç conjunt de defensa dels drets socials de la classe traballadora i avançar cap a la transformació del sistema capitalista. Més enllà de ser producte de grups marginals i sectaris, aquests mitjans cada cop més reflecteixen i formen part de la pluralitat dels moviments socials i populars del nostre país. La seva existència és una imatge del creixement i desenvolupament d’aquests moviments socials. La CGT com a organització sindical llibertària i anticapitalista participa, amb molts d’altres col·lectius i organitzacions en aquest procés.

2. Els atacs que estan rebent aquests mitjans son fruit d’una voluntat política de voler liquidar la capacitat de mobilització que, entorn la vaga del 29 de setembre, vem mostrar els moviments socials i sindicats anticapitalistes així com els nostres plantejaments per a superar l’actual context de crisi econòmica i de retallades socials i laborals. No és cert que l’aturada del 29 de setembre fos només producte de la convocatòria dels sindicats que defensen el diàleg social com a eina per a desmobilitzar la classe treballadora i pactar una bona part de les propostes de la patronal. Els mitjans esmentats així ho han anat informant i és per això que ara s’intenta silenciar-los.

3. La llibertat d’expressió hauria de ser un pilar fonamental en un estat que, com l’espanyol, es reivindica de dret. Els fets i les actituds de la classe governant i d’una part dels mitjans de comunicació dependents de l’administració i del capital privat ens ensenya dia a dia com aquest dret és tan sols una il·lusió. No només silencien o amaguen la situació d’una bona part de la població (afectada per la manca de recursos per viure, els desnonaments, la degradació dels serveis públics, etc.) i les alternatives que des de molts sectors plantegem. Ara aprofiten per intentar fer callar les veus que des d’aquests sectors hem anat construint des de la nostra diversitat.

4. Per tot això, des de la CGT de Catalunya volem mostrar la nostra solidaritat amb els mitjans informatius dels moviments populars víctimes d’aquesta agressió. Denunciem també aquells que l’estan promovent, entre d’altres l’Ajuntament de Barcelona o CCOO dels Mossos d’Esquadra, i recordem que gran part de les dades que utilitzen en fer-ho són parcials i intencionalment esbiaixades o directament falses.

Ara, com sempre, cal defensar la llibertat d’expressió. Ara, més que mai, cal treballar per anar construint mitjans informatius que defensin els interessos de la classe treballadora. En contra de la dictadura del capital i de la progressiva erosió de les llibertats col·lectives, la CGT de Catalunya seguirem caminant al costat dels mitjans informatius dels moviments populars.

15 d’Octubre de 2010

Secretariat Permanent de CGT Catalunya