dimecres, 27 d’octubre del 2010

PERQUÈ LA CGT AJUNT.BCN. NO PARTICIPA A LES CONVOCATÒRIES DE LES SECCIONS SINDICALS D’UGT I CC.OO. PER AL 27 I EL 29 D’OCTUBRE

Ahir diumenge a última hora ha estat publicada una convocatòria conjunta dels sindicats UGT i CC.OO. per tal de fer una assemblea el dia 27 i una concentració-assemblea el dia 29 sota els lemes “COMPLIMENT ACORDS DE CONVENI AL 2011 i RECUPERACIÓ 5% DE SOU ROBAT ALS ASSALARIATS”.

La posició de la CGT, expressada a totes les assemblees i comunicats que hem fet, ha estat sempre la de promoure la mobilització per la retirada dels dos decrets-llei, el que va incloure la retallada del sou dels treballadors públics juntament amb la congelació de les pensions i altres mesures antisocials, i el de la Reforma Laboral, que també ens afecta de forma directa i indirecta. De la mateixa manera hem estat recordant la necessitat de sortir al pas d’unes altres noves “reformes”, la de les pensions i l’edat de jubilació (que està a punt de caure) i les que han de venir molt aviat en forma de revisió de les condicions d’estabilitat dels llocs de treball dels funcionaris i dels seus drets de negociació col·lectiva.

En aquest context, convocar pel compliment dels acords de conveni (pensant com pensen únicament en l’aspecte salarial) i per la recuperació del 5% que ens estan traient, és una cosa que sense més, ens sembla desmobilitzadora i contraproduent.

És clar que des de la CGT defensem el manteniment del poder adquisitiu dels treballadors municipals, i una oferta pública que garanteixi la prestació directa de tots els serveis municipals, i una Relació de Llocs de Treball que deixi clares les expectatives de promoció i mobilitat de tots i totes, i joc net en els processos de selecció, i la funcionarització de tots els laborals sense
excepcions ni moratòries, i anar cap a les 35 hores setmanals. I justament perquè tot això no quedava garantit al conveni actual no el vàrem signar malgrat els augments salarials que ens prometien per
oblidar-nos de tota la resta.

Sembla ser que ara ens volen deixar sense aquells augments i els signants del conveni estan tant preocupats que la Reforma Laboral, la de les pensions, la de l’edat de jubilació o les que hagin de venir
queden en segon pla com ja van quedar en segon pla els atropellaments que s’estan cometent sota la senyera del Barcelona 2.0

A nivell estatal les coses estan clares: els dos sindicats que des del 1994 tenen en vigor un acord per repartir-se al 50% la representativitat i les subvencions amb independència del resultat de les eleccions sindicals, ja han dit que no hi hauran noves convocatòries de vaga general i han tornat dòcilment a les meses de negociació després que el president Zapatero hagi nomenat a un home de la UGT com nou Ministre de Treball.

I a l’Ajuntament s’obliden els discursos encesos d’algunes de les assemblees prèvies a la vaga i anem a acordar ara fins a quin punt serà de rebaixada l’aplicació de les clàusules salarials del conveni.

A la Secció Sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona ja estem farts d’aquest joc i hem decidit continuar la nostra tasca amb la coherència i el coratge que manquen als que apel·len a la unitat sindical entenent-la únicament com seguidisme servil de les seves cúpules sindicals.

Volem animar als companys i companyes afiliats i militants d’UGT i CC.OO. a que posin als seus dirigents al seu lloc si és que creuen com nosaltres que no es poden vendre els drets laborals i socials sense presentar més batalla. I si no poden o no saben fer sentir la seva veu, que els plantin i s’organitzin en altres sindicats o plataformes, que el món no s’acaba en aquests dos sindicats.

I als companys i companyes en general, insistir en que cal més que mai organitzar-se i mobilitzar-se per fer front amb unes mínimes garanties a tot el que se’ns ve a sobre.

Nosaltres oferim la CGT com un instrument per a aquesta organització i mobilització i no pensem aturar-nos fins a aconseguir tots els objectius de les dues convocatòries de vaga.

EN UN MISSATGE PROPER CONVOCAREM UNA ASSEMBLEA PER VALORAR LA SITUACIÓ I VEURE QUINES INICIATIVES PODEM PORTAR A TERME ENTRE TOTS PER CONTINUAR CONTESTANT LES MESURES ANTISOCIALS DEL GOVERN

ajuntamentbarcelona@cgtbarcelona.org