dijous, 14 de febrer del 2008

Comunicat situació vaga de fam Seat


El 13 de febrer, s'ha realitzat una roda de premsa en la seu del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), per a informar sobre l'estat de salut dels tres treballadors acomiadats de SEAT, que estan en vaga de fam des del dilluns 4 de febrer, així com sobre la situació del conflicte. Arcadi Oliveras, president de Justícia i Pau i representant dels moviments socials ha expressat la solidaritat amb els acomiadats de SEAT, especialment amb els tres treballadors en vaga de fam. Després de denunciar l'actitud de l'empresa SEAT, ha posat de manifest la necessitat de donar una resposta col·lectiva a les polítiques de les multinacionals, que, en el seu afany d'obtenir més beneficis a qualsevol preu, vulneren els drets més elementals de la classe treballadora. El doctor Josep Mª Sans, membre de l'equip mèdic que atén als vaguistes de fam, ha informat sobre la deterioració que, en la salut dels tres companys, està provocant la vaga de fam que mantenen des de fa ja 10 dies, i sobre els riscos que comporta el perllongament d'aquesta situació. S'adjunta el comunicat mèdic que recull més detalladament la situació dels tres afectats.
Diosdado Toledano, un dels tres treballadors en vaga de fam, ha explicat àmpliament la situació actual del conflicte i ha denunciat a l'empresa SEAT i al Departament de Treball, per la seva falta de voluntat per a afrontar i resoldre el problema. Aiximateix, ha criticat als responsables de CC.OO. i UGT de SEAT, que, en lloc de donar suport als acomiadats, estan oposant-se i boicotejant qualsevol manifestació de suport de la plantilla als afectats. Ha recordat que, dels treballadors que van fer l'opció per a reingresar, queden 66 als quals l'empresa els ha notificat que no pensa readmetre'ls, a més dels treballadors que van guanyar per sentència del TSJC la nul·litat del seu acomiadament i que estan pendents de sentència del Suprem. Finalment, ha manifestat la seva voluntat i la dels seus dos companys, de mantenir la vaga de fam, fins que l'empresa es comprometi a readmetre a tots els treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació que desitgin reingresar. Des del Comitè de Solidaritat reclamem a CC.OO. i UGT que canviïn d'actitud i donin suport i convoquin mobilitzacions exigint el reingrés de tots els acomiadats que en el seu moment van decidir aquesta opció, tal com ells mateixos es van comprometre públicament en el moment de signar l'ERO. Denunciem a l'empresa SEAT per la seva falta d'humanitat i responsabilitat, ja que mentre es nega a complir els seus compromisos, readmetent als acomiadats, continuan realitzant noves contractacions, 30 aquesta mateixa setmana i altres 40 pròximament. Denunciem, també, al Departament de Treball i al Govern de la Generalitat per la seva negativa a intervenir i buscar una solució al conflicte. Novament, demostren la seva complicitat amb els actes irreponsables i il·legals de les empreses multinacionals. Des de la nostra preocupació per la salut dels nostres tres companys en vaga de fam, el dimecres, a les 18,30 hores, es va celebrar en els locals de CGT, Via Laietana 18 9ª planta, una reunió del Comitè de Solidaritat per a decidir les accions de suport a realitzar en els pròxims dies, de les quals informarem oportunament.


Comitè de Solidaritat amb els acomiadats/des de SEAT

-------------------------------

COMUNICAT MÈDIC

Els Srs. José Mª Requena, Wenceslao Calero, i Diosdado Toledano, en situació de abstinència alimentaria de forma voluntària des del dilluns 4 de Febrer presenten símptomes d'astènia, debilitat muscular, hipotensió arterial, amb una pèrdua de pes de uns 8 o 10 Kg, signes d?estrès digestiu i afectació metabòlica derivada del dejú perllongat. El equip mèdic encarregat de l?assistència, assumint la responsabilitat d'informar, controlar i tractar els afectats, seguint els principis ètics i jurídics vigents i des de la imparcialitat, neutralitat i independència manifesta que la situació de restricció nutricional està repercutint en el seu estat de salut de una forma significativa i previsible pels dies transcorreguts. Posem en coneixement general que s'han activat els dispositius a nivell hospitalari per que puguin rebre la atenció pertinent en cas de que es presenti un agreujament del seu estat que suposi un risc de lesions orgàniques amb potencials seqüeles o presentar signes que impliquin una amenaça vital per a qualsevol dels participants.
Barcelona, 13 de Febrer de 2008
Dra. Isabel Moga
Dr. Robert Casamayor
Dr. Josep M Sans

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ingresado en Vall d'Hebrón el huelguista de hambre Wenceslao Calero tras sufrir una pérdida de conocimiento

Tras 11 días de huelga de hambre, hoy, 14 de febrero, Wenceslao Calero, miembro de la Asamblea de despedidos de SEAT, ha sufrido una pérdida de conocimiento como consecuencia de un severo descenso de la tensión arterial, previamente se había sentido indispuesto en la autocaravana durante la manifestación de docentes y estudiantes contra el proyecto de ley educativa. El equipo médico que hace el seguimiento de los huelguistas de hambre ha indicado la necesidad de trasladarlo a un centro hospitalario para recibir el tratamiento adecuado y recuperarse de la afectación metabólica que presenta tras casi dos semanas de abstinencia alimentaría.

Ya en el comunicado médico de ayer, 13 de febrero, los facultativos informaban sobre los síntomas de astenia, debilidad muscular, hipotensión arterial, pérdida de peso −entre 8 y 10 kilogramos−, estrés digestivo i afectación metabólica, que presentaban los tres compañeros de SEAT en huelga de hambre, Wenceslao Calero, José Mª Requena y Diosdado Toledano.

Pero los acontecimientos del día de hoy en el que el compañero Wenceslao Calero ha participado en la manifestación de docentes y estudiantes contra el proyecto de ley educativa, le ha supuesto un desgaste extra a sus fuerzas ya mermadas y el empeoramiento de sus constantes.

En el momento de redactar este comunicado, el compañero Wencelao Calero ha sido ingresado en el servicio de urgencias del Hospital Vall d’Hebró.

Barcelona, 14 de febrero de 2008
--------------------------------------------------------------------------------
La situación de los compañeros en huelga de hambre, después de 11 días, se torna crítica. Desde fuera hemos de potenciar su lucha con actos paralelos que den a conocer su situación y la actuación de la empresa SEAT / VW y de las organizaciones firmantes de los despidos, CC.OO. y UGT.

En esta asamblea del Comité de Solidaridad pretendemos acordar las acciones a realizar entre todos y demostrar a los compañeros huelguistas de hambre que no están solos.

Barcelona ha de levantarse en apoyo de estos luchadores, ejemplo para todos los trabajadores.

Salud a todos.

SE CONVOCA ACTO DE SOLIDARIDAD
COMPAÑEROS EN HUELGA DE HAMBRE SEAT.
EN LAS COTXERES DE SANTS SALA PROYECCIONES
EL PROXIMO VIERNES 15/2/08 A LAS 18.30H
TE ESPERAMOS NO FALTES, SE SOLIDARIO. ALLI ENTRE TODOS DECIDIREMOS LAS ACCIONES A SEGUIR.
SALUD.
COMITÉ DE SOLIDARIDAD

Grupo Interior de Apoyo a los Compañeros Despedidos

Anònim ha dit...

S’acorden noves mesures de suport a la lluita dels vaguistes de fam de SEAT
Aturada a Seat el dia 20 i vaga els dies 23 i 24

En l’acte realitzat en les Cotxeres de Sants el divendres 15 de febrer (veure fotogaleria a http://www.kaosenlared.net/galeria_img_kaos.php?id_noticia=52363), que va comptar amb la participació d’un centenar de persones, es va acordar intensificar les accions de solidaritat amb els vaguistes de fam en la lluita que estan duent endavant per la readmissió dels 66 treballadors del ERO del 2005 que segueixen pendents de reingrés a SEAT.

En l’acte es va informar que el company Calero, actualment hospitalitzat, s’ha vist obligat a abandonar la vaga de fam donat el seu delicat estat de salut, mentre que els altres dos treballadors (Diosdado i Requena) mantenen la seva determinació de prosseguir amb l’acció per temps indeterminat.

Després de les intervencions explicant la situació i les noves iniciatives de lluita per part d’un representant de CGT de SEAT, d’un portaveu del Comitè de Solidaritat i la Xarxa contra els Tancaments, i de Diosdado en nom dels vaguistes de fam, es va obrir un debat entre els assistents, amb diferents propostes de suport. Els principals acords presos foren:

- Intensificar l’enviament de comunicats de suport (es pot accedir al text proposat al web http://www.kaosenlared.net/notícia/solidaritat-vaga-fam-seat-enviem-comunicats-conselleria-trebal ) i altres mesures de solidaritat (penjar pancartes en la zona de SEAT, apel·lar a la solidaritat dels ensenyants i altres col·lectius mobilitzats…).

- Participar en el repartiment massiu d’una carta dirigida a Zapatero entre els assistents al míting de La Farga de’l Hospitalet el dissabte 16 de febrer.

- Realitzar una concentració de solidaritat a les portes de SEAT el dimarts 19 de febrer entre les 13’15 i les 14’15 hores, visualitzant el suport exterior a la lluita i enfortint amb això l’aturada de dues hores per torn convocada per CGT per al dimecres 20 de febrer a Seat Martorell i la vaga de 48 hores a Seat Zona Franca convocada pel dissabte 23 i el diumenge 24 .

- Cridar al boicot als productes SEAT, vista l’actitud tancada i inhumana de l’empresa en el conflicte.

Així mateix es van realitzar altres propostes d’acció (dejuni solidari col·lectiu…), que s’aniran concretant segons evolucionin els esdeveniments, tenint en compte a més que els sindicats majoritaris a SEAT, UGT i CCOO, han anunciat estar disposats a mobilitzar-se segons com sigui el resultat de la reunió que tenen amb l’empresa el dilluns 11 de febrer.

malesherbes ha dit...

COMUNICADO:

14 días de huelga de hambre

Ayer sábado la autocaravana de los huelguistas de hambre enfilamos hacia “La Farga” de L’Hospitalet donde iba a celebrarse un mitin preelectoral del PSC con Zapatero y Felipe Gonzalez como principales oradores.

Queríamos entregarle una Carta al Presidente, al menos intentarlo, para que se interesara por nuestra situación y actuara urgentemente para obligar a la Dirección de SEAT a reingresar a los despedidos/as.

En la misión de entregar la Carta tendríamos el apoyo de los compañeros/as de la solidaridad.

Poco antes de la hora prevista para la concentración, los alrededores de “La Farga” estaban rodeados de diferentes cuerpos de seguridad, públicos y privados….

Mientras los autocares que transportaban a los asistentes al mitinpodían aparcar sin problemas en el carril contiguo al lugar del mitin, la policía municipal prohibía a nuestra autocaravana siquiera detenerse. Nuestras protestas fueron en vano, así que tuvimos que dar vueltas una y otra vez distribuyendo los fajos de las cartas entre los compañeros que a continuación las repartían entre el público.Las dificultadas no se pararon ahí, en una de las vueltas los “mossos” detuvieron la autocaravana con la clara intención de mantenernos alejados del mitin y nos pidieron la documentación. Alertados nuestros compañeros se dirigieron hacia donde estábamos retenidos y tras reprochar a los “mosos” su actitud, estos devolvieron los DNI y nos dejaron seguir.

Ante la imposibilidad de entregar personalmente la carta a ZP, repartimos la carta entre los asistentes pidiendo que se la entregaran al Presidente de Gobierno.

Los asistentes al mitin se mostraban al principio recelosos pero nuestra actitud explicativa y respetuosa consiguió que abrieran su mente y su corazón y tendieran la mano para coger la Carta.

Tras agotar todas las hojas finalizamos la acción con un breve mitin en la calle. Los compas de la solidaridad se concentraron en el paso de peatones justo en el momento en que pasábamos con la autocaravana. Ante las amenazas de sanción de uno de los mossos por concentrarse en la calle, el ingenio de los compas encontró la solución ante el estupor del agente de la autoridad: moverse por el paso de peatones de una acera a otra continuamente…..Fue uno de los momentos más distendidos de la mañana….

Conseguido el objetivo se cerró la concentración con un mitin improvisado y los parlamentos del compañero Luis Blanco en nombre del comité de solidaridad, de Bruno Valtueñas secretario de CGT de Catalunya y de Diosdado Toledano por los huelguistas de hambre.

Al grito de la lucha continua partimos de nuevo hacia Seat Martorell

Huelguistas de hambre de SEAT

Anònim ha dit...

COMUNICADO A LA PLANTILLA

CON LA MOVILIZACION LOS TRABAJADORES GANAMOS

La reunión celebrada ayer, entre la Dirección de SEAT y los demás sindicatos del Comité Intercentros, ha dado como resultado un “desbloqueo” del posicionamiento de la empresa tras su incumplimiento del 1 de enero de 2008.

Aún cuando las informaciones que nos han llegado durante las últimas horas, han sido por medio de una nota de prensa de la Dirección y mediante el comunicado unitario de los otros sindicatos, hemos mantenido una reunión con el Presidente del Comité de empresa de Martorell en la que nos ha comunicado que lo acordado ayer es que la empresa llamará a todos los afectados del ERE que han manifestado su intención de entrar en SEAT. En posterior reunión de la CGT con la empresa, nos han confirmado esta información.

Es de lamentar que dicho acuerdo sea sólo verbal y no por escrito, como lo han sido en los últimos meses los temas con respecto al ERE. Sin embargo el hecho de que la empresa haya llamado a cuatro personas hoy mismo de las que una de ellas es denunciante de su despido, es una señal de la ruptura de la posición cerrada que la empresa ha expresado en algunas reuniones.

La CGT de SEAT estamos seguros que este cambio de actitud de la empresa ha sido fruto de la huelga de hambre, de las personas que han secundado las movilizaciones convocadas y de toda la gente solidaria que han participado, tanto en SEAT como en la calle y aunque más vale tarde que nunca, también la amenaza de los sindicatos mayoritarios de una huelga de 24 horas.

DESCONVOCADOS LOS PAROS DEL DIA 20 DE FEBRERO

Aunque es evidente que aún no tenemos alcanzado el objetivo de la entrada de todos y cada uno de los afectados por el ERE, es posible que la solución esté muy cerca. Desde la CGT hemos valorado que las informaciones actuales, sobre una finalización definitiva del problema, recomiendan desconvocar el paro de mañana 20 de febrero en la fábrica de Martorell, y conceder un plazo de dos semanas en las que se confirme el reingreso de todos/as. Tras este tiempo, de no alcanzarse una solución definitiva, este sindicato volverá a reemprender las movilizaciones que sean necesarias.

Por ello, teniendo en cuenta la situación física acumulada en los 16 días de huelga de hambre, y esta puerta abierta a una posible solución, hemos propuesto a los compañeros en huelga de hambre que la den por concluida, al menos temporalmente, con el convencimiento de que ha servido para desbloquear la posición de la empresa.

Desde la CGT vamos a seguir, como hasta hoy, muy de cerca este proceso hasta conseguir la readmisión de todos los despedidos del ERE.


Confederació General del Treball (CGT)

Seccions Sindicals Grup SEAT

malesherbes ha dit...

COMUNICAT A LA PLANTILLA AMB LA MOBILITZACIÓ ELS TREBALLADORS GUANYEM

La reunió celebrada ahir 18 de febrer, entre la Direcció de SEAT i els altres sindicats del Comitè Intercentres, ha donat com resultat un “desbloqueig” del posicionament de l’empresa després del seu incompliment del dia 1 de gener de 2008 .

Encara que les informacions que ens han arribat durant les últimes hores, han estat per mitjà d’una nota de premsa de la Direcció i mitjançant el comunicat unitari dels altres sindicats, hem mantingut una reunió amb el President del Comitè d’empresa de Martorell en la qual ens ha comunicat que l’acordat ahir és que l’empresa cridarà a tots els afectats del ERO que han manifestat la seva intenció d’entrar a SEAT.

En posterior reunió de la CGT amb l’empresa, ens han confirmat aquesta informació. És de lamentar que aquest acord sigui només verbal i no per escrit, com ho han estat en els últims mesos els temes pel que fa al ERO. No obstant això el fet que l’empresa hagi cridat a quatre persones avui mateix de les quals una d’elles és denunciant del seu acomiadament, és un senyal de la ruptura de la posició tancada que l’empresa ha expressat en algunes reunions.

La CGT de SEAT estem segurs que aquest canvi d’actitud de l’empresa ha estat fruit de la vaga de fam, de les persones que han secundat les mobilitzacions convocades i de tota la gent solidària que han participat, tant a SEAT com en el carrer i encara que més val tard que mai, també l’amenaça dels sindicats majoritaris d’una vaga de 24 hores.

DESCONVOCADES LES ATURADES DEL DIA 20 DE FEBRER

Encara que és evident que encara no hem arribat a l’objectiu de l’entrada de tots i cadascun dels afectats per l’ERO, és possible que la solució estigui molt a prop. Des de la CGT hem valorat que les informacions actuals, sobre una finalització definitiva del problema, recomanen desconvocar l’aturada del matí del 20 de febrer en la fàbrica de Martorell, i concedir un termini de dues setmanes en les quals es confirmi el reingrés de tots/es.

Després d’aquest temps, de no arribar-se a una solució definitiva, aquest sindicat tornarà a reprendre les mobilitzacions que siguin necessàries. Per això, tenint en compte la situació física acumulada en els 16 dies de vaga de fam, i aquesta porta oberta a una possible solució, hem proposat als companys en vaga de fam que la donin per conclosa, almenys temporalment, amb el convenciment que ha servit per a desbloquejar la posició de l’empresa.

Des de la CGT anem a seguir, com fins a avui, molt de prop aquest procés fins a aconseguir la readmissió de tots els acomiadats de l’ERO.

Seccions Sindicals CGT Grup Seat

www.cgtbarcelona.org/cgtseat

cgtseat@inicia.es

malesherbes ha dit...

COMUNICAT URGENT SOBRE EL COMPROMÍS ADOPTAT PEL PRESIDENT DE SEAT EN LA REUNIÓ AMB DIRIGENTS D’UGT I CCOO CELEBRADA AVUI 18 DE FEBRER

Havent conegut els termes del comunicat informatiu de la Direcció de SEAT sobre els resultats de la reunió entre el President Sr. Erich Schmitt i els representants d’UGT i CCOO, celebrada avui 18 de febrer, els vaguistes de fam manifestem:

1r.- La vaga de fam, al costat de l’acció d’aturada de la plantilla del passat 6 de febrer i la solidaritat desenvolupada en aquestes setmanes ha obtingut un primer resultat a l’aconseguir que l’Empresa reconsideri, encara que parcialment, la seva negativa a reincorporar els acomiadats pendents de reingrés.

2n.- La informació de l’empresa que el reingrés solament afectarà a una part dels acomiadats que han expressat la seva voluntat de reingresar, al costat de la confusió creada per les declaracions i informacions dels representants d’UGT i CCOO en relació a la xifra d’acomiadats que serien reingressats, i davant l’absència d’un acord per escrit que garanteixi el reingrés de tots els acomiadats sense exclusions ens obliga a prendre les degudes cauteles i mantenir la vaga de fam, així com les iniciatives de mobilització en marxa fins que es clarifiqui de manera satisfactòria el compromís adoptat i s’acompanyi de les garanties legals corresponents.

3r.- Seria del tot inadmissible i una greu agressió a la legalitat vigent tolerar que la Direcció de l’Empresa penalitzi aquells treballadors/es que fent ús dels seus drets ciutadans van recórrer als tribunals, encara que les seves demandes fossin desestimades. El Pla Social que acompanya al ERO de desembre de 2005 en cap cas estableix la condició de no recórrer al Jutjat social per a ser reingressat en virtut d’haver subscrit l’opció a). No podia ser d’una altra manera doncs en cas contrari aquest acord hagués estat il·legal.

4t.- En definitiva seguirem en vaga de fam fins que obtinguem plenes garanties sobre el reingrés de tots els acomiadats sense exclusions i cridem a incrementar la solidaritat.

En el 15è dia de vaga de fam, des de l’Autocaravana en el pàrquing de muntatge de SEAT Martorell, el 18 de febrer de 2008.

Signen els vaguistes de fam: Diosdado Toledano i José Mª Requena