dijous, 28 de febrer del 2008

Manifestació pel dret a l’habitatge el proper 1 de març. Crida a col•lectius i associacions a sumar-s’hi


El proper 1 de març hi haurà un cop més una manifestació per a reclamar que es faci efectiu el dret a l’habitatge. Aquest dret segueix estant greument vulnerat perquè per la majoria de la població l’accés o bé és impossible o bé implica dedicar-li una part abusiva del sou.

Arrel de les mobilitzacions per a reclamar el dret a l’habitatge, fa mesos que els partits polítics, les administracions públiques i els mitjans de comunicació repeteixen gairebé a diari que ara sí, s’han posat a buscar solucions.

Tot i això moltes persones no veiem clar que les mesures contribueixin a fer efectiu aquest dret bàsic. Bona part d’elles està dirigida a fomentar la construcció d’habitatge de protecció. Però, cal construir més quan hi ha a Catalunya 300.000 pisos buits més totes les promocions que no s’estan venent? A qui beneficia seguir construint realment? A més, el preu de l’habitatge de compra s’ha estancat, però per molta gent aquest fet no suposa una millora, perquè les hipoteques pugen. Els lloguers estan augmentant desorbitadament. En els últims mesos molts altres productes bàsics s’han encarit.

El dia 1 de març sortirem al carrer per a reclamar que guanyi qui guanyi les eleccions no la població que veu com dia a dia s’encareix el cost de la vida, es nega a que governi per a bancs (que segueixen tenint beneficis del 30% anual) i constructors com fins ara.

En campanya electoral els anuncis dels polítics no deixen escoltar la veu de la gent, però aquest cop ens sentiran!

VdeVivienda, i nombroses nombroses assemblees locals pel dret a l’habitatge convoquen el proper 1 de març i demanem l’adhesió i el suport d’entitats i col•lectius. Si el teu col•lectiu dóna suport a la manifestació, si us plau envieu un email dient-ho a l’adreça: v@vdevivienda.net

Hi ha material de convocatòria a la Torna (c/Sant Pere Martir a Gràcia), l’Espai Obert (c/ Violant d’Hongria a Sants) i a la PHRP de Magdalenes (c/Magdalenes 13-15 al centre).

1 comentari:

malesherbes ha dit...

Uns 2.000 joves surten al carrer per rebutjar xecs polítics en habitatge

Les batucades centren la marxa guiada pel grup V de Vivienda a Barcelona

M.C. J.M.. Barcelona Tarragona
Unes 5.000 persones segons l'organització i 1.700, segons la Guàrdia Urbana, van manifestar-se ahir durant dues hores a Barcelona per rebutjar els xecs i les «mesures populistes» en habitatge que ofereixen els polítics en campanya. La marxa festiva, guiada pel grup V de Vivienda i amenitzada amb timbals, formava part d'una jornada estatal d'assemblees pel dret a l'habitatge. Crear un parc de lloguer social amb els pisos buits va ser una demanda del moviment jove, creat fa gairebé dos anys.


+ Tram del començament de la manifestació pel dret a l'habitatge digne, prop de la plaça Catalunya de Barcelona. Foto: JUANMA RAMOS

Tot i que la participació no es va acostar a les convocatòries massives de fa un any a Barcelona, el reclam per un habitatge digne va tornar a reunir ahir milers de joves: 5.000 manifestants, segons l'organització i 1.700, tenint en compte els recomptes de la Guàrdia Urbana.

La jornada de lluita estava convocada a unes setze ciutats de l'Estat a la vegada. «La llei no toca el mercat, la llei és paper mullat», deia la pancarta d'obertura de la marxa, que va sortir amb globus grocs i negres des de plaça Catalunya tres quarts d'hora més tard de les cinc de la tarda, l'hora de començament prevista. El manifest, que es va llegir a la plaça Sant Jaume a quarts de vuit, va recordar que fa gairebé dos anys, quan va aparèixer el moviment d'V de Vivienda, «cap partit centrava el seu discurs en l'incompliment del dret a l'habitatge». Precisament en campanya electoral, la plataforma V de Vivienda i les assemblees per l'habitatge de Barcelona, Badalona, Hospitalet, Poble Nou, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Sant Vicenç dels Horts i Terrassa, han volgut tornar al carrer per rebutjar «les mesures populistes» dels polítics, com ara la renda bàsica d'emancipació, un «xec encobert als propietaris». Els polítics «no s'enfronten amb el mercat» i per això continuen «destruint el territori» i «subvencionant els promotors», afegia el manifest.



DESFILADA FESTIVA
Quatre grups de batucada atreien l'atenció del públic, rivalitzant amb lemes heterogenis i cartells on es llegia «Contra l'especulació, control de preus ja» o «Hipotecar-se mata». El portaveu de l'assemblea a Barcelona, Guillem Boix, va reclamar un parc públic de lloguer social amb els «més de 400.00 pisos buits que hi ha a Barcelona i els tres milions de l'estat». Els veïns contraris al 22@, la CGT de Parcs i Jardins de Barcelona i altres grups van ser a la manifestació.
El superheroi que es va fer famós en la campanya de les eleccions municipals del 2007 no va fer acte de presència, tot i que dijous passat va intentar-ho en un acte de la cap de llista del PSC per Barcelona, Carme Chacón. A banda de guixar la característica V en algun post elèctric o arrancar algun cartell electoral, no es van produir incidents.