dimarts, 26 de febrer del 2008

Defectes irresolubles al Parc Central abans d'inaugurar-se


Ombra de gratacel, espai públic trossejat, bancs individuals, mur de ciment i vegetació de difícil manteniment. D'entrada, aquests són els cinc irresolubles defectes que ja se li veuen al Parc Central que Jean Nouvel ultima al Poblenou, fins i tot abans d'inaugurar-se en una data encara desconeguda malgrat haver-se anunciat per a la Mercè de l'any passat.

Mentre els obrers de FCC encara treballen, el mur de ciment que envolta un parc trossejat en quatre parts i per dos carrers ja s'intueix que difícilment podrà ser dissimulat completament per una vegetació que s'anuncia frondosa però que es preveu de difícil i costós manteniment. Impossible d'evitar és també la gran ombra que l'hotel de Diagonal-Pere IV dissenyat per Dominique Perrault i també a punt d'inaugurar-se projecta de bon matí sobre gran part de la superfície del Parc Central.

Potser l'única cosa que tindria solució és la incomprensible instal·lació a la zona verda de cadires metàl·liques individuals i en alguns casos fins i tot d'esquena una a l'altra. Per què el disseny modern aposta per l'individualisme dels seients individuals i està renyit amb els tradicionals bancs de fusta o de ferro forjat, els que permeten asseure's en parella, en grup o en família i fer petar la xerrada, abraçar-se o fins i tot dormir?

Extret de carrer.cat