dissabte, 19 de setembre del 2009

Fitxatge de Telma Ortiz? Res de nou

Per a la majoria dels treballadors i treballadores municipals, el retorn a la feina després de les vacances ha estat saludat amb la notícia del pintoresc fitxatge de la germana de la Princesa d’Astúries, la Telma Ortiz, com a flamant ocupant d’un lloc de treball de nova creació que sembla ser li ve com anell al dit, com si fos la resposta a una carta seva als reis (als d’orient, naturalment).

Els que l’han fitxada diuen que en sap molt dels països asiàtics, que s’ha passejat molt per allà i que sap molts idiomes. També destaquen que sap parlar i escriure català perquè va fer els seus estudis universitaris a Barcelona, tot i que no diuen si té el certificat de nivell C, el que ens demanen a tots i totes a les oposicions.

Clar que hi ha altres coses que no diuen i que es poden esbrinar fàcilment amb el maleit invent d’Internet, per exemple:

  • Que malgrat tenir ja pràcticament 36 anys, aparentment la seva vida laboral abasta com a molt un parell d’anys (la resta de la seva extensa experiència es justifica com a voluntària o cooperant a un parell d’ONG)
    http://es.noticias.yahoo.com/16/20080115/tso-telma-ortiz-rocasolano-9b37dc8.html

  • Que la seva anterior feina, la que no va arribar a durar dos anys, també la va guanyar gràcies a la seva “credibilitat personal”, que li va valer per a ser contractada com a “experta externa” a l’Agència de Cooperació Internacional quan feia només uns mesos que la seva germana Letizia va donar a llum a la hipotètica futura reina.

  • Que es va presentar a oposicions per a convertir-se en funcionària de carrera a la mateixa Agència de Cooperació Internacional i que les va suspendre, aparentment, per no aprovar l’exercici obligatori corresponent al temari.
    http://www.vanitatis.com/cache/2008/01/24/38_telma.html

No hi ha dubte que no calia cap procediment sotmès als enutjosos principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat per proveir aquest lloc de treball, perquè enlloc haurien trobat una candidata o candidat millor.

Ja veieu, els nostres gestors no descansen ni en estiu quan es tracta d’incorporar a la plantilla de l’Ajuntament als millors candidats, sigui com sigui.

Sense anar més lluny, el passat 31 de juliol aquesta secció sindical va entrar per registre una queixa, de la qual no hem rebut resposta, per tres processos més de selecció que vàrem trobar escandalosament artificiosos i encaminats, una vegada més, a formalitzar una selecció prèvia i arbitrària.

En el primer procediment de lliure designació publicat i adjudicat, el Josep Maria Sans va ser triat per ocupar el lloc de comandament que ja fa més d’un any que ocupa (en qualitat de funcionari eventual, potser?). Aquest procediment es va obrir a funcionaris de totes les administracions per tal que el Josep Maria Sans es pogués presentar. L’Elena Pérez hauria d’haver deixat que ell mateix signés la seva proposta de nomenament, atès que ja signava totes les altres.

El segon procediment de lliure designació s’ha publicat i està en curs de selecció. Correspon al lloc de cap del Departament de Vialitat i ja es va convocar al mes d’abril, havent-lo deixat desert malgrat que es van presentar 10 candidats, alguns de reconeguda experiència i capacitat entre els seus companys i companyes. Ara es convoca mitjançant interinatge administratiu obert a tota la població, però no cal que passeu la veu, és un fet conegut que ja està treballant fent les funcions pertinents la persona que ha de guanyar.

El tercer lloc encara no l’han convocat, però la música és la mateixa.

Ja veus, Telma, quan et vingui de gust convertir-te en funcionària de carrera sàpigues que aquí a l’Ajuntament de Barcelona saben com fer-ho sense molestar a una persona de la teva categoria amb el requeriment de preparar unes estúpides oposicions.

SS de CGT a l'Ajuntament de Barcelona

2 comentaris:

malesherbes ha dit...

L'Ajuntament admet que Telma cobrarà 55.000 euros a l'any
| En el sou no s'hi compten els complements | Ocupa un alt càrrec municipal d'Hereu de creació recent
Maria Favà

Telma Ortiz Rocasolano, la nova subdirectora de projectes del departament de relacions internacionals de l'Ajuntament de Barcelona, cobrarà 54.958 euros bruts anuals, segons un comunicat que ahir va fer públic aquesta administració. La nota pretén acabar amb els rumors sobre l'hipotètic sou milionari de la germana de la princesa Letícia. S'havia especulat que Telma podria arribar a cobrar entre 80.000 i 90.000 euros anuals. Però en el salari brut que admet l'Ajuntament no hi estan comptats els complements que són habituals en aquests càrrecs, segons van confirmar a l'AVUI diverses fonts municipals.

L'Ajuntament ha justificat el fitxatge de la germaníssima per la "seva amplia experiència en el camp de les relacions internacionals". I entre les funcions que se li encomanaran figuren "reforçar els vincles de Barcelona amb Àsia-Pacífic". En aquest àmbit concret, ja se li ha demanat que sigui la persona que coordini el que generi Barcelona en relació amb l'Expo de Xangai. En mitjans municipals aquest encàrrec ha sobtat, perquè el comissari de l'alcaldia per a aquesta Expo es Ferran Ferrer Viana, que, entre d'altres èxits professionals, va aconseguir posar en marxa la campanya Barcelona, posa't guapa i l'Institut del Paisatge Urbà.

El comunicat que ahir va fer públic l'Ajuntament també pretén acabar amb les especulacions sobre el seu nivell de català. La nota assegura que coneix sis llengües: català, castellà, anglès, francès, italià i portuguès, i que la "provisió" del seu lloc de treball "es va efectuar segons la legislació aplicable i els seus coneixements, aptituds i experiència professional la fan del tot adient per a les tasques encomanades". Les persones que l'han conegut a l'Ajuntament expliquen que té voluntat de parlar català però que encara va curta de vocabulari. El comunicat també afegeix que se li assignaran "les activitats relacionades amb la presidència espanyola de la Unió Europea". Però omet recordar que el càrrec de subdirector del departament de relacions institucionals no existia i s'ha creat per a ella.

La setmana passada, l'Ajuntament va difondre una fotografia de Telma asseguda en una parada d'autobús de Barcelona. Era una imatge molt diferent de quan va aparèixer en un jutjat de Madrid per querellar-se contra 40 periodistes gràfics als quals acusava d'assetjament.

Rafael del Barco Carreras ha dit...

TELMA ORTIZ Y EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA.



Rafael del Barco Carreras



Tres mails pinchándome para que comente. No son suficientes. Me deben querer mal y desear que mi web www.lagrancorrupcion.com… desaparezca del todo. Acabaría del “atacante”, y que “puede dañar su ordenador” actual, a “muerta en combate”. Y además ¿a mí que me importa? ¡Bueno… un poco! Que me aumenten este año todas las tasas municipales, sucederá con Telma o sin.


Ahora se jubilan los hijos, sobrinos y amigos de los últimos franquistas, concejales y del Movimiento, compañeros del abogado Antonio de la Rosa Martí, hermano de Javier, que pasaría con excedencia de funcionario del Ayuntamiento a cobrar de la Generalitat de Pujol, sin que nadie le viera jamás “trabajando”. Digo yo que serviría de enlace del Pujolismo con las estafas de Javier. Uno de tantos pequeños escándalos, sin consecuencias. En Francia por lo mismo procesaron a Jaques Chirac. Consultar la hemeroteca de LA VANGUARDIA.


Si antes multiplicaron su escaso sueldo en el Ayuntamiento con cobros de la caja “B” de FOMENTO DE OBRAS Y CONSTRUCCIONES SA, monopolio de las obras de la Ciudad, ahora de jubilados multiplican por cinco mi pensión, el máximo. De siempre contrataron SIN OPOSICIONES, o amañadas, añadiéndose después la familia, amigos y socialistas de Narcís Serra y Pascual Maragall (en el Ayuntamiento o las muchas entidades ciudadanas, museos y subvencionadas)… y así sucesivamente. Ver uno de tantos contratos del Ayuntamiento en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com.


Como nunca me he metido con la Realeza, y se lo merece si mi tema principal es Javier de la Rosa, no voy a empezar ahora. Que emparentara con el Rey casando a la hija con su sobrino no mereció comentario. Si acaso al contrario, ¿porqué no, si había amor? Dudas de un súbdito de baja estirpe.
Que contraten a quien les pase por las narices… que si es para añadir glamour al Alcalde Hereu, sea bienvenida.


¡Ah! Lo de las “relaciones exteriores” se podrían compartir con las de la Generalitat. Las embajadas de Carod Rovira deberían ser suficientes para TODA CATALUÑA. Quizá comparta instalaciones, o no sean de su agrado por demasiado republicanas. Y si su cuñada trabajó para La Caixa y ahora para Telefónica en EEUU, representada y “aconsejada” para América del Sur por Narcís Serra... pues eso, el Franquismo, el Régimen.


Sin duda esperaban las críticas, !EN PLENA CRISIS!, pero les importaban e importan una...m.