dilluns, 30 de novembre del 2009

Per la defensa del servei públic i la contractació de personal.

Contra els abusos de poder.

PARCS I JARDINS EN LLUITA

El dia 25 de novembre de 2009 els jardiners municipals de la ciutat de Barcelona hem decidit col·laborar en la plantada emmarcada en el Pla d'actuacions integral del Park Güell que s'inscriu en la campanya mundial de Plantem per al Planeta del Programa dels Nacions Unides per al Medi Ambient.

Davant els greus atacs als drets dels treballadors/es que estem sofrint hem decidit plantar l'arbre dels conflictes, de la família dels descontents per a mostrar el nostre rebuig a les agressives polítiques laborals que ens van empenyent una vegada després d'una altra a recórrer a la justícia. La Direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, presidit per la regidora de ICV-EUiA la Sra. Inma Mayol, signa acords amb la plantilla que després incompleix sistemàticament, tot això amb la passivitat del Consell d'Administració i de l'alcalde del PSC-PSOE Sr. Hereu.

Ens sorprèn que prop de 50 persones estiguin treballant en aquest Institut (tècnics en la seva majoria) sense haver superat cap procés de selecció de personal, com està establert per a les administracions públiques. D'altra banda no contracten personal eventual per a cobrir les vacances d'estiu (en absència del 33% de la plantilla), com s'ha vingut fent en anys anteriors, el que ha suposat un abandó i la deterioració de les zones verdes de la ciutat, amb una major càrrega de treball per a actualitzar el manteniment del verd públic.

La privatització de serveis propis de Parcs i Jardins, la no normalització del sistema retributiu, mantenint plusos foscs i premis de milers d'euros a certs treballadors; no es cobrixen les places vacants per jubilacions o les necessitats evidents amb promocions internes, sinó amb adjudicació de funcions a dit («que avui et dono i demà et llevo»); tampoc compleixen acords presos sobre adaptació de llocs de treball per motius de salut.


JARDINERES/S DE BARCELONA EN LLUITA

Comitè d’Empresa y seccions sindicals CCOO, CGT, UGT Y USOC

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿no teneis fotos?