dimarts, 26 de gener del 2010

Les privatitzacions municipals 2.0 continuen a bon ritme

L’actual “ronda” de privatitzacions via externalització del servei , que ens té reservada la nova empenta del govern municipal: “Barcelona 2.0″ està plenament en marxa.

Els serveis que des de fa mesos tenen el punt de mira posat són:

- CIRD-Centre d’Informació i Recursos per a les Dones

- OAC’s - Oficines d’informació al públic. - Començant per la de la Pl. Sant Miquel.

En res s’ha tingut present la opsició sindical, dels grups de l’oposició municipal i de les entitats ciutadanes .

En el cas del CIRD , i malgrat les entitats de Dones del Consell de Dones de la Ciutat , s’han manifestat només en contra de l’externalització, malgrat el lliurament de mes de 700 fimes que en donaven testimoni, malgrat no disposar encara de cap “extern” que substitueixi el servei, el personal ha començat a ser eliminat, tot suspenen serveis que durant anys el CIRD ha proporcionat de forma ininterrumpuda. El personal funcionari, de la seva banda , ha de fer el seu treball enmig “de les entrevistes de recolocació

A l’OAc de Sant Miquel el personal de la plantilla ja esta quasi tots recolocats i encara queda el personal interí que abans de l’abril caldrà estar recolocat.

La darrera ronda d’entrevistes a grups polítics municipals (demanades per sindicats i/o afectats) , ha resultat en el copromís de CiU de portar el CIRD a discussió de Comissió sectorial.

La plataforma “Gràcia en crisi” ha inclòs la privatització del CIRD com la seva campanya inicial dels 5 punts contra la crisi.

CGT Ajuntament de Barcelona