diumenge, 19 de desembre del 2010

Pel gaudi ciutadà del jardí Eclèctic, del Laberintd'Horta !!!

Compta Barcelona amb un especial patrimoni a Horta: els, no prou coneguts, Jardins del Laberint. Durant els quaranta anys que fa que és propietat municipal, és a dir que ha tingut l'ajuntament de Barcelona la responsabilitat de garantir la integritat monumental d'aquestconjunt, ha estat incapaç de conservar-l’ho. Però avui no es d'aquesta negligència del que volem parlar.

El setè marquès d'Alfarràs ,pels volts de l'any 1880, destina un dels espais, a tocar del Palau, per aconvertir-l’ho en el jardí domèstic nomenat també, i avuiamb mes raó que mai, Jardí Eclèctic.Es tracta d'un jardí que trenca el rigit esquema acadèmic, on conviuendiferents estils amb un nou objectiu, permetent la creativitat i llibertat compositiva. Aquest n'és un dels diferents jardins, a banda del propi laberint de Xipre, que conformen el Parc.

Sí, se'ns fa molt difícil entendre, desprès dequaranta anys, la deixadesa municipal vers la conservació integrald'aquest innegable patrimoni arquitectònic, històric i artístic.Se’ns fa del tot incomprensible que un dels seus jardins, l'Eclèctic es mantingui tancat als visitants. Imés quan bé que se'ls cobra entrada. En aquest magnífic jardí nos'estalvien les tasques pròpies del seu manteniment, un munt de recursos emprats que, de cap manera són destinats al gaudi ciutadà. En vida dels marquesos es podia entendre allò del Jardí domèstic (privat). Ara, en ser del conjunt de la ciutadania, perd tot el sentit.

Per que el fet de possibilitar el gaudi ciutadà no implica grans despeses, i per optimitzar lesque es fan, exigim a l'Ajuntament que, d'un cop i per sempre, obri al públic el meravellós jardí Eclèctic del Parc dels Jardins del Laberint d'Horta.

Col.lectiu Agudells- Ecologistes en Acciò Catalunya