divendres, 13 de juliol del 2012

PEL RESCAT ALS BANCS, VOLEN EMPOBRIR EL POBLE.


ATUREM AQUESTA BARBÀRIE ARA MATEIX.

Avui el president del govern espanyol Mariano Rajoy ha consumat l’enèsim atac contra la classe treballadora i el poble en general anunciant, entre d’altres, les següents mesures:

L’increment del 18 al 21% en l’IVA general (que suposa un 16,6% d’augment de preus) i del 8 al 10% en el reduït (un 25% d’augment de preus), a partir de l’1 d’agost.

La reducció de la prestació per desocupació a partir del sisè mes (que passarà del 60 al 50% de la base reguladora) en els nous aturats/des.

L’eliminació d’una de les 14 pagues dels i les treballadores públiques, en concret la paga extra de Nadal. A més, se’ls ampliarà la jornada laboral.

Una nova reforma de les pensions que es concretarà en un nou projecte de llei i que presumiblement accelerarà la pactada a inicis del 2011 pel govern Zapatero i els sindicats CCOO i UGT.

La imposició de noves taxes a l’energia, que presumiblement incrementaran el preu dels rebuts de llum, gas i aigua.

La supressió a partir del 2013 de la deducció per la compra d’un habitatge.

Diverses mesures de liberalització i privatització del transport ferroviari i aeroportuari, així com de reducció del nombre d’empreses públiques.

Supressió de bonificacions a la contractació de personal i, al mateix temps, reducció de les cotitzacions patronals.

Reducció d’un 30% del nombre de regidors/es i disminució del sou d’alguns batlles i regidors.

Aquestes mesures es concretaran, previsiblement, en el consell de ministres d’aquest divendres 13 de juliol.

A l’espera de conèixer els detalls de les mesures anunciades de forma molt general, sembla clar que el nou pla d’ajust exposat avui al Congrés respon a les directrius que la Unió Europea, l’FMI i el gran capital han fet arribar les darreres setmanes al govern de l’estat com a exigència per procedir al rescat dels bancs. En altres paraules, són les condicions que ens imposen a tots els ciutadans, des de un Parlament europeu pretesament representatiu, a les ordres dels mal anomenat "mercats", per tal de tapar el forat generat per les polítiques de grans obres i l’especulació que han fet en la construcció i el mercat de l’habitatge. No cal recordar que aquestes pràctiques han suposat preus i lloguers abusius per l’habitatge que cada vegada es torna en un dret menys universal i que ha condemnat a l’endeutament a milions de famílies.

La pujada de l’IVA comportarà una pèrdua de poder adquisitiu del conjunt dels salaris, incrementant les dificultats de la gran majoria de la població per arribar a fi de mes mentre es destinen als bancs diners equivalents a més del 30% dels pressupostos generals de l’Estat. Els treballadors/es públics acumularan una nova retallada salarial que, en el cas dels depenents de la Generalitat de Catalunya, suposarà una pèrdua acumulada del 16,2% del sou nominal que tenien el juny de2010. A més, el govern penalitzarà encara més el drama de l’atur, que afecta a més del 20% de la població activa i a més del 52% dels joves, retallant unes prestacions d’atur que es troben entre les més baixes de la UE-15. Tot això se suma a la progressiva destrucció de les nostres pensions i a un més que previsible increment de l’energia, que s’afegirà al 81% d’increment que el rebut de la llum ha experimentat en els darrers anys.

En definitiva, el govern, la UE i el gran capital aprofundeixen en la guerra que estan promovent contra els drets de la classe treballadora i del poble en general. Per això, des de la CGT fem una crida a la mobilització general del conjunt de la població que ha de concloure en una gran vaga general la propera tardor.

Confederació General del Treball de Catalunya, Secretariat Permanent, 11 de juliol de 2012