dijous, 19 de juliol del 2012

Sardinada i Cadena humana. Envoltem el Moll d’Espanya, defensem el Port Vell


Una nova reforma que privatitza l’espai públic: la reforma del Port Vell promoguda per Salamanca Investment i l’Autoridad Portuària de Barcelona, amb el suport incondicional del Regidor d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Els projectes Eurovegas, Hotel Vela i la reforma del Port Vell són cares d’una mateixa moneda que pretén convertir la ciutat en un parc temàtic dirigit a una classe d’alt nivell adquisitiu. Projectes que generaran ghettos per a superrics. La reforma del Port Vell acabarà amb la cultura marítima de Barcelona. De l’obertura de la ciutat al mar a la creació d’un ressort per a elits econòmiques, tancat, inaccessible.
Com fa 25 anys, tornem a defensar un port ciutadà, al servei dels veïns i veïnes que vivim a Barcelona. I ho fem amb la nostra creativitat a la cadena humana i compartint l’espai públic amb la sardinada. Front a projectes avars que només busquen el benefici i gaudi d’uns pocs, la generositat dels que habitem aquesta ciutat.
Si fa 25 anys amb la lluita es van guanyar espais per a la ciutat, ara toca tornar a reivindicar un espai públic que és de tots. Perquè sí que es pot. #SíSePuede
I perquè no ens creurem els seus arguments de misèria que ens prometen llocs de feina, quan ni tan sols els seus números quadren. Perquè ja ens els van prometre amb l’Hotel Vela i no va ser així. La ciutat té memòria, i la volem conservar; la volem conservar per a construir el nostre futur. Un futur de totes.
En contra de la privatització de l’espai públic. No a una reforma que beneficia a uns pocs privilegiats.
Per un port ciutadà i la defensa de la cultura marítima i pesquera del Port Vell.

Dissabte 21 de juliol tots i totes al Moll d´Espanya a les 12.00hs!