dimecres, 30 d’abril del 2008

Manifestacions 1r de maig CGT Catalunya

només n'hi ha un camí
DIGNITAT I LLUITA

- Barcelona: Via Laietana/Plaça de l'Àngel, 11.30 h. (Metro Jaume I, línia 4)
- Girona: Rambla de la Llibertat, 11.30 h. (Manifestació alternativa i anticapitalista convocada per CGT i altres organitzacions) : Manifest-convocatòria)
- Lleida: Plaça del Treball, 12 h. ( Manifestació amb el lema "només n'hi ha un camí: dignitat i Lluita", convocada per CGT i altres organitzacions)
- Tarragona: Plaça Imperial Tarraco/Rambla Nova, 19 h. (Manifestació alternativa i anticapitalista convocada per CGT i altres organitzacions)

[ Més informació ]


Altres actes i manifestacions:

Manifestació per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista a Barcelona: a les 17.30 h., a plaça Universitat, Barcelona

(Convoquem: FEMEC-CGT, FL Sabadell CGT, FI Garraf CGT, FC Maresme CGT, Assemblea acomiadats SEAT, Comité de descansos de TMB, Col·lectiu de solidaritat amb la Revolució Zapatista, Xarxa de solidaritat contra els tancaments i la precarietat, Assemblea pel dret a l’habitatge, i altres organitzacions i col·lectius) Inclourà un bloc llibertari diferenciat. [ Més informació ] - Convocatòria de l' Assemblea d’acomiadats/des de SEAT per un 1r de Maig amb el reingrés dels acomiadats de SEAT: Convoquem a la manifestació de Barcelona per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista [ Més informació ]

Festa de celebració i agraïment dels conductors/es de TMB a tota la bona gent de Barcelona. Dijous 1r de Maig, a partir de les 20 hores a Cotxeres de Sants.

De 20h a 21h: Documentals i videos realitzats per gente solidària sobre tot el conflicte.De 21 a 23, festa/concert amb Vapor Nou Jazz Orquestra de Rubí. Hi haurà exposició de tot el material publicat i usat durant aquests mesos i, per suposat, una bona barra on pendre uns merescuts glops. Tothom és bevingut a la festa, menys directius, sindicalistes basura i esquirols! [ Més informació ]

Reunió de la Mesa Electoral

El divendres dia 25 d’abril se va tornar a reunir la Mesa de Central Electoral davant la reclamació efectuada per la CGT contra l'incompliment de la Llei Electoral per part de la direcció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, al no haver lliurat del cens laboral tal com està estipulat per l'Estatut dels Treballadors i la normativa laboral





dimarts, 29 d’abril del 2008

Xerrada a Barcelona en suport dels conductors/es de TMB

Confirmat! La festa de celebració i agraïment continuarà després de les 11 de la nit al CSA Can Vies

FESTA DE CELEBRACIÓ I AGRAÏMENT DELS CONDUCTORS I CONDUCTORES DE TMB A TOTA LA BONA GENT DE BARCELONA
De 20h a 21h: Pase de documentals i videos realitzats per gent solidària sobre tot el conflicte
De 21h a 23h: Concert de Vapor Nou Jazz Orquesta de Rubí
Hi haurà exposició sobre tot el material publicat durant aquests mesos i, per suposat, una bona barra on pendre uns merescuts glops

i després de les 23h... la Festa continua al CSA CAN VIES: Carrer Jocs Florals n. 40-42
Vila de Sants, BarcelonaL1 mercat nou - L5/L1 plç Sants[mapa]

dilluns, 28 d’abril del 2008

Assemblea d'Afiliats/es

Segrest aeri al Parc del Tididabo: prou tala!

Un grup de persones de l'Assemblea Pro-Boscos del Tibidabo ahir dissabte al migdia va 'segrestar' l'avió del Parc del Tibidabo en protesta per la tala de l'alzinar centenari catalogat.

avio1.jpg

avio2.jpg
avio3.jpg

Poc abans de les 14h., amb el Tibidabo ple de gent, el grup entrava al Parc; mentres dues persones distreien el personal del Parc megàfon en mà cridant al boicot, un altre grup camuflat en la condició d'"usuaris" es pujava a l'avió vermell i un cop a dins van desplegar dues pancartes per les finestres ("Prou,prou,prou" i "Prou agressions a Collserola") i van "segrestar" l'avió negant-se a abandonar-lo.

La direcció del Parc va avisar als mossos i la guardia urbana que finalment no van identificar ningú dels 'segrestadors' quan hora i mitja més tard van donar per acabada l'acció de protesta i van sortir de l'avió.

La tala de les alzines que està fent el parc del Tibidabo per a una nova muntanya russa només és defensada pel bipartit municipal, i en concret per IC-v ("ecologistes de debó") la defensen en veu baixa. Tot i el qüestionament social s'està tirant endavant i aquests darrers dies continuen fent obres, ha entrat una gran grua per arrencar més alzines i es preparen les rases al terreny per les pilones de la futura "atracció" que malmetrà un munt d'alzines més que no seran tallades segons el parc.

Per altra banda l'associació SOS Tibidabo continua recopilant un munt de signatures contra el projecte, 2000 el dia de Sant Jordi.

mes info sobre el tema i altres agressions a collserola:
www.collserola.org

El comité somos todos/as.

La función natural de un sindicato cualquiera es la defensa de los derechos y garantías de los trabajadores y las trabajadoras: representa la voz obrera ante la empresa. La potestad y el poder del sindicato dimana del conjunto de compañeros y compañeras que le confían su representación y sin ello la función sindical se ve dañada seriamente en su base. Asímismo, la capacidad negociadora de un Comité de Empresa merma conforme disminuye la participación de la plantilla en asambleas, movilizaciones, etc........

Hoy día vivimos un momento no muy grato al respecto en Parques y Jardines: la credibilidad del Comité así como de las diferentes secciones sindicales se ve a menudo en entredicho, igual que su capacidad operativa y de resolución de problemas. ¿ Por qué se da esta situación? Analicémoslo.

Uno de los comentarios más habituales respecto a la labor sindical es que es una manera estupenda de escaquearse del trabajo y no aparecer nunca por la brigada a la que se está adscrito/a........ Desgraciadamente esto tiene un resquicio de verdad, puesto que una buena parte de delegados/as del Comité apenas hacen acto de presencia en su centro de trabajo a menos que sea en calidad de representante sindical. ¿ Qué hacen entonces durante las 35 horas laborales de la semana? Ciertamente los sistemas de control de asistencia no son nada rigurosos en estas circunstancias, y queda en la propia ética personal en primera instancia y en la de la sección sindical en segundas, el cumplimiento de los horarios y el desarrollo de un trabajo sindical efectivo y de calidad.
No siendo más papistas que el papa, no es ningún secreto la “flexibilidad” horaria de las personas delegadas, pero esto no es más que la superfície del lago: el interior queda oculto para la mayoría de los compañeros y compañeras, el cual se compone de muchas horas de trabajo fuera de horario laboral, las cuales se convierten en jornadas draconianas en aquellos momentos en que se produce un “pico” de actividad sindical, como puede ser la próxima campaña electoral o la negociación del convenio, por ejemplo. Es cierto que seguramente habrá quien aproveche su circunstancia para “vivir muy bien”, pero la gran mayoría de personas que estamos embarcadas en esto cumplimos fielmente con nuestros compromisos adquiridos con los/as trabajadores/as. Si no fuese así, sencillamente no daría ningún resultado la actividad sindical.

Y ¿ cuáles son esos resultados? Si como premisa esencial tanto el Comité como las diferentes secciones sindicales deben velar por unas condiciones dignas de trabajo y por obtener mejoras en las mismas, la consecución de este fin supone muchas horas de trabajo en las diferentes comisiones existentes, horas de reuniones del Comité para llegar a una postura consensuada entre todas las secciones sindicales, horas de estudio de normativas, reglamentos, leyes..... Horas de visita a los diferentes centros de trabajo para realizar acciones informativas, atender y procurar solucionar problemas personales y colectivos de la plantilla dentro del ámbito de lo laboral, elaborar y editar los boletines informativos, preparar y ejecutar el desarrollo de asambleas, y un largo eccétera de trabajo muy necesario para que la plantilla pueda realizar el suyo en las condiciones más óptimas posibles. Se han conseguido muchas mejoras, pero está claro que esto no debe ser óbice para que nos durmamos en los laureles, sino que debe ser el acicate para seguir luchando por un Parques y Jardines público, justo, ético y ejemplo del ideal del mejor de los entornos laborales.

Aún con todo, muchas voces se levantan críticas y no exentas de razón ante la verdadera efectividad del trabajo sindical. Es cierto que todo es mejorable, y una de las premisas que en CGT tenemos es la contínua autocrítica con fines constructivos y de optimización de nuestra labor. Pensamos que la vida sindical de Parques y Jardines está entrando en un letargo del que ha de despertar. Hay que ponerse las pilas para volver a gozar de la confianza de los compañeros y compañeras, para ser más efectivos en nuestro trabajo y no decaer en la lucha por mayores y mejores condiciones laborales y la defensa del empleo público, todo ello desde un compromiso ético y transparente.

Pero hay algo que falla y que es el puntal de la vida de cualquier actividad sindical en cualquier empresa: el apoyo y la participación en la misma de los trabajadores y trabajadoras......... Sin ello, el que el Comité o las secciones sindicales se desgañiten a reivindicaciones, protestas, negociaciones puede quedarse en agua de borrajas. Por tanto, cada cual debe de poner su grano de arena: la plantilla con su pleno apoyo y activa participación y los agentes sociales con un compromiso más riguroso y una renovación contínua de sus sistemáticas de trabajo.Muchas personas pensarán que ya estamos muy bien como estamos, pero todo es mejorable y, además, no olvidemos que este "bienestar" no lo disfruta de manera igualitaria toda la plantilla. Es más, no debemos hacer ojos ciegos al hecho de que se ha iniciado un "sutil" proceso de privatización contra el que debemos estar alertas para intentar frenarlo puesto que sus consecuencias son inciertas y no demasiado halagüeñas para una gran parte de los compañeros y compañeras y el empleo público en general.

Desde CGT hacemos un llamamiento a los afiliados y afiliadas en particular y a cualquier compañero/a que quiera participar, a plantearnos sus perspectivas, ideas, a apoyarnos en nuestro trabajo, a acudir a las asambleas para escuchar, ser escuchados y parte activa de la lucha sindical en esta empresa, porque el comité, en base, somos todos/as.

Por último, recordaros que la sección sindical de CGT de Parques y Jardines se reune todos los jueves por la tarde en el local de via Laietana nº 18 planta novena, y que estamos abiertos a todo el mundo, puesto que entendemos que nuestra línea de trabajo debe de ser lo más colectiva y participativa posible.

Lobelia.

diumenge, 27 d’abril del 2008

Segona reunió del Tribunal de l'OPO 2008

El dimarts dia 29 d’abril a les 13 hores en les oficines de Recursos Humans de Parcs i Jardins es reuneix en segona secció el Tribunal de l’Oferta Pública 2008 de peó de jardineria

Entre els temes a tractar en l’ordre del dia s’aprovarà les llistes definitives d’admesos i exclosos al concurs-oposició i les dates del primer examen de l’OPO 2008

Parc de concentració


Aquí teniu un article de Josep Maria Montaner arquitecte i catedràtic de l'Escola de Arquitectura de Barcelona (UPC) publicat en el diari El País

Por fin se ha podido descubrir qué hay detrás de los muros de hormigón, vagamente recubiertos de vegetación, que se han levantado para defender el Parc Central del Poblenou. Y lo que se descubre es un parque decepcionante, vacío de algo que tenga sentido y pueda ser una aportación para las personas. Tras atravesar las estrechas aberturas, se transita por unos suelos sin interés y no se ve ninguna aportación respecto a lugares de juego para niños, a cómo sentarse y hacer corrillos para hablar, echarse al sol o ponerse a la sombra bajo alguna pérgola ingeniosa, hacer pic-nic, tomar algún refresco o ir al lavabo. Sólo artilugios superfluos: unas pérgolas mal copiadas de las obras de Enric Miralles y Carme Pinós; unos paneles horadados a la manera de Rem Koolhaas; unas luminarias esféricas sacadas de Luis Barragán; una espiral con el rimbombante nombre de cráter, de tratamiento vegetal cursi, que recuerda en malo la bellísima obra de Beverly Pepper en el parque de la estación del Norte; un Giacometti de cuarta categoría; unos lamentables iglús a lo Mario Merz; un paisaje lunar penoso, y unas sillas aisladas antihomeless y antigrupos. En definitiva, un parque cuyos muros y rincones lo hacen tremendamente inseguro, y unos jardines que siguen la concepción francesa de los setos y las pérgolas que ellos mismos hace más de veinte años han rechazado y superado con "los jardines en movimiento" y la libertad de las plantas creciendo

Llegir article

divendres, 25 d’abril del 2008

No apaguem la màgia del Pou del Món

L’any 2004 unes entitats del barri del Poblenou vam lliurar a l’Ajuntament el projecte dels Pous del Món per tal que l’incorporés al nou Parc Central. Aquest projecte consistia en la construcció simbòlica d’un pou que fos tan i tan profund que travessés tota la Terra fins a sortir en un altre indret on hi hauria l’altra boca del Pou. D’aquesta manera, no caldria donar la volta al Món en la recerca de la trobada, la gent miraria directament a l’interior del Pou i podria parlar i veure altres persones que des de l’altre costat farien el mateix. Seria la manera més curta per acostar-nos a una altra gent, a una altra cultura. Amb aquest projecte en el parc hi hauria un punt de trobada “profund”, de contacte humà, de sorpresa.

Això és possible perquè el pou amagaria en el seu interior una pantalla i una webcam connectada a Internet que permetria la comunicació interactiva. Per altra banda, la forma de pou fa possible, gràcies a la foscor que hi ha en el seu interior, veure les imatges d’una pantalla a plena llum del dia.
Estem realment davant d’un fet innovador, perquè la comunicació a través de la xarxa, que fins ara s’ha reclòs als ordinadors personals dins les cases, és possible traslladar-la a un espai públic on lliurement la gent pugui parlar, saludar-se, cantar, riure o donar, si s’escau, mostres de solidaritat, sense prémer cap botó.
L’atracció de mirar a l’interior dels pous és un acte reflex innat en tots nosaltres, però en aquest pou tan especial, només passar-hi pel costat hi quedarem atrapats per les ones sonores provinents del seu interior, per exemple la d’uns nens jugant o d’algú que tot fent l’eco crida: “Hi ha algú en aquesta banda de la Terra?!” El Pou donarà vida al parc i, més enllà de la tafaneria que desperti quan s’inauguri, farà que els usuaris de la nova zona verda se sentin veïns i veïnes d’un altre punt del món.

Llegir

Surt el nº3 del diari gratuït DOS DIES!

dijous, 24 d’abril del 2008

El conflicte per l'antena de Tres Pins, pendent d'un informe tècnic

La polèmica al voltant de l'emplaçament d'una antena de telefonia mòbil al viver de Montjuïc, a tocar de l'escola Tres Pins, suma nous capítols. L'AMPA del centre, que va presentar un contenciós administratiu per reclamar-ne el desmantellament, no acaba de veure clara la proposta que ha fet el Col·legi d'Enginyers de Telecomunicacions de moure només uns metres l'antena per evitar possibles afectacions sobre la salut. Després d'examinar la proposta, l'associació de pares i mares ha decidit demanar un informe tècnic a un expert extern abans de donar el vistiplau a una solució que, en cas que fos acceptada, resoldria un conflicte que ja fa anys que s'arrossega. Un portaveu de l'AMPA ha explicat que els seus recels sobre l'estudi fet pels enginyers es fonamenten en el fet que només parla de distàncies de seguretat, però no de l'orientació o la potència amb què hauria d'emetre l'antena. També han descartat retirar el contenciós fins que no es pacti un emplaçament que els faci el pes. L'Ajuntament de Barcelona, mentrestant, troba vàlida la proposta dels enginyers, però considera clau aconseguir l'adhesió de l'AMPA. L'antena encara no ha funcionat de manera continuada –només ho va fer un breu període de temps en proves–, ja que no té llicència

F.E.. Barcelona.
Publicat en el Punt

Arbres ronyosos

Animus Iocandi . Ferreres
Publicat a El Periódico de Catalunya del 22.04.2008

dimecres, 23 d’abril del 2008

Només hi ha un camí: Dignitat i Lluita.


Manifest de la CGT pel 1r de Maig 2008

La Confederació General del Treball commemora el 1r de Maig fent la següent reflexió: a pesar que la realitat se’ns imposa, ens tenalla i ens supera, seguim disposats a rebel·lar-nos, a exigir i a lluitar amb totes les nostres forces, sempre defensant els principis de justícia social, llibertat i igualtat per a totes i tots.

En el passat any es va engegar una altra Reforma Laboral i de la Seguretat Social, amb les quals s’ha imposat la contractació subvencionada, l’acomiadament encara més barat i l’allargament del temps necessari per a poder jubilar-nos. L’única cosa que han generat és una gran estafa a les arques públiques taxada, només per a 2008, en 7.653 milions d’euros que van a parar a les mans d’empreses i multinacionals, sense cap contraprestació. Diners de totes i tots que, juntament amb altres polítiques laborals, socials i econòmiques, serveix perquè en l’estat espanyol 19 milions de persones, percebin menys de 1000 euros al mes, mentre les patronals augmenten els seus beneficis un 73% en els últims 10 anys.

En aquest mateix període els treballadors hem perdut un 4% de poder adquisitiu i la temporalitat se situa en el 87% de les noves contractacions. L’atur avança, de forma significativa en els sectors de la construcció i serveis, lligat especialment a la mà d’obra immigrant, i els accidents molt greus i amb invalidesa segueixen sense reduir-se suficientment. Les morts per anar a treballar se situen en l’obscena xifra de 1.097 persones en 2007.

En hospitals, guarderies, col·legis, infraestructures, etc., la gestió privada avança, consolidant l’expoli sistemàtic dels serveis públics, legitimat per la UE amb l’aplicació de la directiva Bolkestein. Mentre els “gestors del públic” tracten d’enganyar-nos, fent-nos veure el que no és, s’imposa la tossuda realitat: l’estat espanyol és el segon amb menys prestacions socials de tota Europa i amb major facilitat per a acomiadar i deslocalitzar empreses.

Aquest any, com tots, segueixen morint dones víctimes de la violència masclista. Les dones segueixen estant doblement explotades, sotmeses a la precarietat laboral i social, realitzant les tasques de cures sense rebre salari ni reconeixement, amb lleis ambigües que permeten que nombrosos obstacles siguin interposats en el camí de la real conciliació de la vida familiar i laboral. Aquest any, el dret a l’avortament continua sent un dret restringit.

Els espais naturals són indecentment acorralats per la conjunció del totxo, les empreses i l’especulació aliats amb ajuntaments i comunitats autònomes. Les ciutats es tornen irrespirables i s’assegura un futur poc prometedor per a la vida i les persones, tot això en nom del desenvolupament i l’economia.

Per això, si CGT té sentit és per a organitzar la rebel·lia, el conflicte social i un espai de participació per a totes i tots:

- Lluitem per uns serveis públics, gratuïts i universals que generin benestar i protecció social a totes les persones, tinguin o no recursos econòmics.

- Lluitem per un territori sostenible on el futur sigui una realitat digna per a les generacions presents i futures.

- Lluitem per la distribució real de la riquesa, i per l’eliminació del capitalisme explotador i el seu consumisme irracional.

- Lluitem pel dret a les cures, com responsabilitat social de tots i totes, i no només d’aquestes.

- Lluitem per crear espais per a l’ autogestió, per a garantir-nos un futur digne per a totes i tots.

Lluitem per que entenem que només hi ha un camí:

DIGNITAT I LLUITA.

Carta oberta a l'alcalde de Barcelona


Una vegada més, vostè al capdavant del seu partit, com malauradament ja ens tenen acostumats s'han passat la voluntat democràtica d'aquells que vostès diuen representar, els ciutadans, per allà on tots sabem i no cal dir. Ja han començat a talar l'alzinar del Tibidabo per construir-hi no un hospital ni una escola, no, sinó per construir-hi una muntanya russa, cosa sense la qual Barcelona no pot passar, i sí en canvi sense el major espai natural de l'àrea metropolitana, Collserola.

La gent no és tan ximple com vostès sembla ser que es pensen i que després no se'ls faci estrany que cada cop que en campanya electoral ens vinguin amb el somriure d'orella a orella a explicar-nos les seves mentides insolents, rebin un vot en blanc o una abstenció massiva per resposta.

Respecte als senyors d'ICV, coautors d'aquest crim contra la natura i la democràcia, només cal dir que les paraules hipocresia i cinisme es queden curtes per definir-los. Segueixi per aquest camí, senyor Hereu. A les properes eleccions ens tornarem a trobar i cada cop som més els que ni perdonem ni oblidem.

Miguel Ángel Barrachina

Publicada en el diari Avui

dimarts, 22 d’abril del 2008

Las privatizaciones a juicio

La Dirección de Parcs i Jardins, después de firmar un acuerdo con los trabajadores que incluía las garantías de futuro en abril del pasado año, ha estado haciendo de las suyas y entre otras cosas ha privatizado el parque de las aguas y una parte de la poda de Barcelona. Estos hechos se denuncian por parte del Comité de Empresa al juzgado, y el miércoles 16 de abril se celebraba juicio en la sala nº 9 de lo Social, pero finalmente se suspendió a petición de la empresa de “ampliar la demanda la parte actora” al Ajuntament de Barcelona por tratarse la demanda de un tema de contratación. La jueza acuerda nueva fecha para el juicio el día 5 de junio de 2008 a las 12,45 h., casualmente coincide con la fecha programada para las elecciones sindicales de este año.
Hoy 22 de abril se celebraba el juicio sobre las Promociones Internas, también es casual que se celebre en el mismo juzgado y con la misma magistrada sustituta la sra. Carmen Briones Jurado, pues al final e igual que en el juicio por las garantías se ha suspendido a petición de la empresa para ampliar la demanda al Ajuntament de Barcelona, la nueva fecha de celebración será el 1 de julio de 2008 a las 11,30 h.

L'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí de Barcelona fa 75 anys


Actes d’inici del 75è aniversari de l'Escola Municipal de Jardineria Rubió i Tudurí

Dimecres, 23 d’abril, a dos quarts d’11 del matí

I. Actes realitzats a CaixaForum
Hora: 10.30 h
Lloc: Edifici CaixaForum, Av. Marquès de Comillas, 6-8 de Barcelona (al costat de l'Escola).
• Parlament d'inici dels actes del 75è aniversari de l'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí, a càrrec de l'equip directiu de l'Escola.
• Taula rodona: “Jardins i jardiners: art, ciència i ofici”, a càrrec d’Albert Marjanedas, enginyer tècnic agrícola; Lluís Abad, mestre jardiner i tècnic de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona; Joan Bordas, mestre jardiner i Dina Alsawi, presidenta de l'APEVC.
Modera: Jordi Cartañá, professor de l'Escola de Jardineria.
• Lliurament de premis del concurs fotogràfic i literari.

II. Actes a l'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí
Hora: 13 h
Lloc: entorn enjardinat i equipament de l'Escola.
• Plantada d'un arbre i col·locació de la placa commemorativa.
• Refrigeri ofert als assistents.

IES M Rubió i Tudurí
Av. Marquès de Comillas,16 - 08038 Barcelona - Sants-Montjuïc
Tel: 93 424 37 07 - a8041933@xtec.cat - www.bcn.cat/rubioituduri
·

1º de Maig: dia del Treballador/a, la Història continua


El 1º de Maig de 1886 els treballadors de les ciutats industrialitzades d'Estats Units van iniciar una Vaga General per la jornada de 8 hores, seguint la convocatòria de la Federació Nord-americana del Treball. Van parar més de 5.000 fàbriques i 340.000 obrers van sortir al carrer.

En Chicago les condicions de treball eren especialment dures, amb jornades laborals de 12 a 18 hores. Com recollia la premsa anarquista i socialista de l'època: “Els obrers mai veien als seus fills i dones a plena llum”. Enfront d'aquesta situació la reivindicació obrera de “8 hores de treball, 8 de repòs, 8 de recreació”.

En la ciutat, els capitalistes amos de les fàbriques exercien l'explotació i repressió més salvatge, donats suport per la policia i els pistolers a sou de l'agència dels Germans Pirketon. El seu periòdic el Chicago Tribune cridava a la repressió: “El plom és la millor alimentació per als vaguistes. La presó i els treballs forçats l'única solució”.

La Vaga a Chicago, amb un moviment obrer especialment sensibilitzat i organitzat pels anarquistes i socialistes, va continuar en els dies següents. El 2 de Maig la policia dissolia violentament una concentració de 50.000 treballadors. El 3 els tirs de la policia mataven a 6 treballadors i ferien a diverses desenes. El 4, quan dissolien un míting al que assistien 15.000 persones, una bomba va matar a 7 policies; la repressió de la policia i els pistolers de la patronal es va cobrar la vida de 36 obrers i 115 ferits. Es va decretar l'estat de lloc, es van detenir a 300 obrers, entre ells els 8 dirigents anarquistes i socialistes que serien acusats, sense proves i amb fals testimoni preparat per l'agencia Pirketon, de l'assassinat dels policies.

Tots ells es van declarar innocents però van ser condemnats: 5 a la pena de mort i 3 a cadena perpètua. Quatre anys després es va reobrir el cas i es va demostrar la innocència dels “Màrtirs de Chicago”. El 1º Congrés de la Internacional Socialista de 1889 va decidir convertir el 1º de Maig en “el dia mundial de la lluita obrera”.

dilluns, 21 d’abril del 2008

Reunió de la Mesa Electoral

Reunió dels Tribunals de l’Oferta Pública 2008

El divendres dia 18 d’abril en les oficines de Recursos Humans de Parcs i Jardins es va reunir en primera secció constitutiva els Tribunal de l’Oferta Pública 2008 d’Auxiliar Administratiu/ves, d’Auxiliar Tècnic/a de 2ª i d’Auxiliars Tècnics/ques de 1ª

Entre els temes tractats en l’ordre del dia s’aprovat els llistes provisionals d’admesos i exclosos al concurs-oposició i les incompatibilitats dels membres del Tribunal

Del 19 al 30 d’abril ambdós inclosos termini presentació reclamacions admesos i exclosos

Llistats de admesos i exclosos

diumenge, 20 d’abril del 2008

Paella fraternal

El passat dijous dia 17 d'abril prop de 40 companys i companyes de Parcs i Jardins ens van menjar una gran paella vegetal de més de 50 racions


divendres, 18 d’abril del 2008

Carta oberta al Hereu per la tala de l'alzinar del Tibidabo (animeuvos a escriure!)


Per en Jordi Hereu

De nou la força dels diners s'ha imposat sobre la naturalesa. Em refereixo evidentment a la tala de l'alzinar del Tibidabo. No tenen vergonya. Cap dels seus arguments tenen cap mena de validesa en el món actual i la història els jutjarà. No necessitem ni volem cap muntanya russa dalt de tot de la muntanya emblemàtica del Tibidabo, només contribuïrà a que la gent pugi en cotxe a la muntanya per gaudir d'un element artificial, i no de la naturalesa en si (arbres, plantes, paisatge i d'altres essers vius). No em val el seu argument de que replantaràn les alzines i que en plantaràn més. Ho poden fer igualment sense tallar les que ja hi ha i encara en tindrem més. La democràcia autoritària arribarà al seu final tard o d'hora, potser ja no hi serem, però en el futur mai mes es pendran decisions com aquesta (però n'hi ha d'encara més greus)

Pot reemplaçar, sr. Hereu, els anys de creixement de les alzines, i del medi natural que hi ha al seu voltant? La resposta es no. Doncs llavors no s'apressuri en destruïr-ho.

Molts dels que viuen mereixen morir y molts dels que moren mereixen viure. Pots retornar la vida? Doncs llavors no t'esforcis en dispensar la mort, doncs ni els mes savi coneix la fi de tots els camins.(SA I, 2)

De part d'algú que no el votarà mai, ni votarà mai a cap partit politic d'esquerres, ecologista i de debò

Escriu al Alcalde

Quatre activistes de l'Assemblea en Defensa Activa de Collserola s'han enfilat aquest dijous al matí a les alzines del parc d'atraccions del Tibidabo per evitar-ne la tala, segons ha informat una portaveu d'aquesta entitat Llegir

dijous, 17 d’abril del 2008

Mala praxis professional

Esporga esperpèntica als arbres de la Riera d'Alella (BP5002)


La Diputació de Barcelona ha mutilat el plàtans de la Riera d'Alella. Els han esporgat sense cap sentit ni coneixement. Sense respectar la forma natural de l'arbre, sense respectar les zones de tall correcte (CODIT) i sense respectar una època raonable per fer la tasca, ja que aquesta ha estat executada ara, a la primavera, quan l'arbre acaba de mobilitzar tota la saba cap els meristems per començar a brotar.


Han deixat ferides molt grans, que no compartimentaran i acabaran fent cavernes. Han deixat tot un seguit de munyons enganxats al tronc que o bé generaran fusta morta o bé les anomenades cues de cavall. Els han deixat una estructura que els farà patir en cas de fortes ventades. En definitiva, han contravingut tots els coneixements que actualment es tenen en l'esporga d'arbres.

Extret d'Amics arbres · Arbres amics'

dimecres, 16 d’abril del 2008

Estan talant les alzines del Tibidabo!!!



Comença la tala d'alzines al Tibidabo abans del termini legal estipulat


La Plataforma SOS Tibidabo ha portat la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la tala d'alzines de la muntanya del Tibidabo per considerar que l'Ajuntament de Barcelona, que preveu construir allà una nova muntanya russa, ha iniciat els treballs abans del termini legal. La portaveu de SOS Tibidabo, Francesca Graells, ha explicat aquest dimarts que la plataforma veïnal ha denunciat davant la Fiscalia que els treballs de la tala de les alzines centenàries s'ha iniciat abans del 25 d'abril, data programada per al començament dels treballs, segons les mateixes fonts.

Llegir article

L'ASSEMBLEA DE CONDUCTORS/ES ACCEPTA EL PREACORD I ES DESCONVOCA LA VAGA


Ahir, dimarts 15 d'abril, els conductors/es hem demostrat una vegada més que estàvem disposats a secundar massivament la mobilització pels dos dies, a pesar dels serveis mínims que més aviat podien cridar-se màxims.

Hi ha hagut molt pocs esquirols i l'Assemblea, que podia disminuir en nombre per la quantitat de companys i companyes que estaven realitzant el seu servei mínim, ha desbordat totes la previsions.

Al voltant de 1.500 conductors/as ens hem reunit en Cotxeres de Sants. L'Assemblea, on s'ha explicat el contingut del preacord i on han intervingut al voltant de 20 companys que han sortit a donar la seva opinió, a favor i en contra del preacord, s'ha seguit amb molta serenitat a pesar d'arrossegar un conflicte des de fa gairebé mig any.

Els conductors/es reunits en Assemblea hem decidit acceptar el preacord sempre que la direcció deixi sense aplicació els expedients sancionadors i, d'aquesta manera, tornar al treball a partir de matí dimecres 16 d'abril.

Aquí baix podràs trobar el preacord acceptat. Et recordem que demà, dimecres 16 d'abril, es va a realitzar igualment la manifestació a les 20h en Plaça Universitat.

En aquest cas, serà per a agrair a tot el món que ens ha ajudat en aquest conflicte.

ACORD SIGNAT

dimarts, 15 d’abril del 2008

Constitució Mesa Eleccions Sindicals 2008

Ahir dia 14 de abril se va constituït la Mesa de les Eleccions Sindicals acordant-se entre altres temes el calendari electoral


La construcció d'un bar de l'hotel Miramar revifa la polèmica al voltant de la «privatització» de Montjuïc

La controvèrsia no resolta sobre els usos que ha de tenir la muntanya de Montjuïc suma un nou element de debat. El projecte de l'hotel Miramar de construir un bar mirador de disseny a la plaça de l'Armada, a tocar de la desembocadura de la carretera de Miramar, ha provocat les queixes d'entitats i veïns. El motiu és que, deixant de banda l'impacte visual que tindrà l'establiment, aquesta actuació significa una «privatització» d'una part de la muntanya que hauria de ser d'ús públic. Els mateixos arguments i crítiques que es van sentir quan es va començar a construir el polèmic hotel, obra de l'arquitecte Òscar Tusquets.


Llegir article

dilluns, 14 d’abril del 2008

Herois anònims


La companya Enriqueta Borras, més coneguda per tots com Irma, ha editat conjuntament amb la Secretaria de la Dona de CGT un llibre que recull la memòria de les dones empresonades després de la Guerra Civil. L'obra conté documentació històrica, fotografia i altres records i vivències de la presó de dones de Barcelona, situada en aquella època en el Cort Anglès. Des de la Secretaria de la Dona s'ha sol·licitat en repetides ocasions a l'Ajuntament de la ciutat que li posi una placa en el citat lloc en record de les afusellades i les altres presoneres que van sofrir tortures i vexacions al llarg dels molts anys de funcionament del presidi. Malgrat tot, encara esperem una resposta del Consistori...

El llibre, narrat en primera persona per Irma a partir dels records de la seva infància al costat de la seva mare condemnada, destil·la l'emotivitat de qui ha sobreviscut les penúries de l'empresonament, la repressió i l'exili deixant en el camí a companyes i amigues. El relat és amè, àgil i directe, alhora que entranyable i commovedor.

Els exemplars es poden comprar en la seu central de la CGT a Barcelona situada en la novena planta d la Via Laietana 18.

divendres, 11 d’abril del 2008

Consell d'Administració de Parcs i Jardins

Avui divendres dia 11 d’abril es reuneix a les 12 hores el Consell d’Administració de Parcs i Jardins

dijous, 10 d’abril del 2008

Surt el nº2 del diari gratuït DOS DIES!


Reunió del Tribunal de l’Oferta Pública 2008

Avui dia 10 d’abril a les 13 hores en les oficines de Recursos Humans de Parcs i Jardins se ha reunit en primera secció constitutiva el Tribunal de l’Oferta Pública 2008 de peó de jardineria

Entre els temes tractats en l’ordre del dia s’aprovat els llistes provisionals d’admesos i exclosos al concurs-oposició

Al partir de la publicació del llistat de admesos (possiblement el divendres 11 o al dilluns 14 d’abril) hi ha un termini de deu dies per fer les al·legacions oportunes

Del 12 al 23 d’abril ambdós inclosos termini presentació reclamacions admesos i exclosos

MANIFESTACIÓ 16 D'ABRIL

dimecres, 9 d’abril del 2008

L’Ajuntament nega la paraula a la Comissió de Seguiment del Parc Central


Conscient que la Comissió feia una valoració crítica del procés de gestació del Parc Central l’Ajuntament no va acceptar que cap representant seu parlés en l’acte inaugural. Aquesta comissió, formada pels blocs d’habitatges colindants al Parc (el grup Civit i el CER Bac de Roda) i les dues associacions de veïns de la zona, va ser creada quan es va anunciar que es faria aquest parc i va ser avalada pel propi l’Ajuntament per canalitzar la participació del veïnat.
Però el diumenge, malgrat la petició de la Comissió va ser el mateix Ajuntament qui va decidir quin veí havia de parlar i què no havia de dir. No sabem si aquesta actitud obeeix a un menyspreu que per l’Ajuntament deuen merèixer aquestes entitats o per la por de sentir-se qüestionat públicament. En tot cas, és un fet molt greu i mostra una nul·la elegància democràtica. Llegir més...

Crònica inauguració Parc Central

dimarts, 8 d’abril del 2008

Entrevista a Josep Gargantè, conductor de bus en TMB



Usuaris/es pels 2 dies! ja son 80 les entitats adherides!

Fax a TMB i correu a la consellera

Un altre usuari pels 2 dies ens fa arribar la següent proposta:

Enviar un (dos o mil) correus a l'atenció de la Consellera de Treball Mar Serna, consellera.serna@gencat.net

Enviar un (dos o mil) fax a la direcció de l'empresa 93 298 73 00

En tots els casos, recolzant la lluita dels treballadors/es de TMB-autobusos en la seva reclamació dels 2 dies de descans setmanal, aturar la criminalització i repressió als vaguistes, així com a aquelles persones que com a usuàries ens hi solidaritzem.

dilluns, 7 d’abril del 2008

Els treballadors de Parcs i Jardins surten novament al carrer



El comitè d'empresa dels treballadors de l'Institut de Parcs i Jardins de Barcelona, i les seccions sindicals de CCOO, USOC, CGT i UGT, tornen a mobilitzar-se per exigir que s'acompleixi el que es va acordar en el conveni col·lectiu i contra el 'procés de privatització' del servei. José Ruiz, president del comitè d'empresa, ha assenyalat que un any després de signar el conveni, s'ha comprovat que l'Ajuntament de Barcelona contracta empreses privades per fer el manteniment de les zones verdes de la ciutat. Un total de 950 persones treballen actualment per Parcs i Jardins, i una quinzena d'ells han protestat aquest diumenge al migdia en la inauguració del nou Parc Central del Poblenou.

La jardineria s'atura per la sequera

El sector de la jardineria està paralitzat. Els projectes que s’havien de començar aquesta primavera, siguin públics o privats, s’han aturat a l’espera que es pugui regar. Els ajuntaments no reposen arbres, els parterres no es replanten, els amos de jardins privats es treuen la gespa i se la posen artificial, o la substitueixen per pedres, les demandes de manteniment cauen en picat. Pel que fa a la venda al detall, alguns propietaris de centres de jardineria calculen que ha baixat entre el 60% i el 70%

Llegir article

dissabte, 5 d’abril del 2008

Parc Central del Poblenou


Las críticas vecinales y la protesta de empleados de Parcs i Jardins deslucen el estreno del Parc Central del Poblenou

Las críticas de varias asociaciones de vecinos del distrito barcelonés de Sant Martí de los últimos días y la protesta que ha convocado el comité de empresa del Institut Municipal de Parcs i Jardins deslucirán mañana la inauguración del Parc Central de Poblenou, que llega con un año de retraso a la fecha que se anunció inicialmente.

En un comunicado, el comité de empresa de Parcs i Jardins convocó una manifestación ya que, aseguraron, la empresa está en un "proceso de privatización", algo que "se ve reflejado en el incremento de contratación de empresas privadas" para hacer unas tareas que, a su juicio, podría prestar directamente este instituto municipal. Por ello, convocaron para mañana una concentración coincidiendo con la inauguración del parque, que harán el autor del proyecto, el arquitecto francés Jean Nouvel, y el alcalde, el socialista Jordi Hereu.

Llegir article

dijous, 3 d’abril del 2008

Full Informatiu

Reunió Grups Municipals

Una representació del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins ens hem reunit el dimarts 1 d'abril amb el grup municipal de CIU i el dimecres dia 2 d'abril amb el grup municipal de ERC.

Les reunions realitzades han estat a petició nostra, per a explicar-los la situació en la qual es troba el Institut. Els hem informat dels incompliments del Conveni Col·lectiu (garanties, increments salarials…), de les contractacions a dit, de la nova macro Àrea de Medi Ambient i del que pot representar per a les condicions laborals dels treballadors/es de Parcs i Jardins, de la política d'imatge sobre els discapacitats, de l'Oferta Pública d'Ocupació…

Als representants dels grups municipals els ha quedat clara la problemàtica laboral de l’Institut que només es resol a través de demandes en els Jutjats i en l’Inspecció de Treball

Per la setmana que bé tenim programada una reunió amb el grup municipal del PP

Els enginyers recomanen allunyar l'antena de telefonia de l'escola Tres Pins

El Col·legi d'Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya recomana incrementar en uns 150 metres la distància que actualment separa una antena de telefonia mòbil ubicada al Viver dels Tres Pins de Montjuïc de tres centres escolars que es troben sota el seu radi d'influència, en dos dels quals hi estudien nens amb audífons i implants cerebrals. És la principal conclusió d'un estudi sobre l'impacte que pot tenir l'antena en la població escolar de la zona, encarregat per l'Ajuntament de Barcelona.

Llegir article

dimecres, 2 d’abril del 2008

Paella fraternal


Afiliats/es:

paella fraternal (preu de suport 3€)

El dijous dia 17 d'abril a les 15:30 h. Via Layetana, 18 9ª planta seu de CGT (És necessari confirmar l'assistència abans del dimarts dia 15 d'abril)

AIGUA

A causa de l'aigua, la manca d'aigua, un sector econòmic està sent criminalitzat. Em refereixo a la jardineria, ara culpable i paradigma del malbaratament de l'aigua. No obstant, altres sectors econòmics la hi poden usar. El cas més evident d'aquest despropòsit són els “rentats professionals” d'automòbils. Rentar el cotxe un mateix consumeix vint o trenta litres d'aigua i la mesura ha estat prohibida. El rentar el cotxe en un rentat professional consumeix més de 1000 litres. Sí, ho heu vist bé, més de 1000 litres que van a parar al clavegueram, per que de moment no se'ls obliga a reutilitzar l'aigua. El perquè d'aquest elevat consum es deu principalment a una causa, no usen directament aigua de boca per rentar un cotxe, ja que aquesta deixa taques a la superfície, ells usen aigua d'osmosis, i per obtenir un litre se'n malbaraten quatre. Com per netejar un cotxe usen uns dos cents litres d'aigua osmotitzada, vuit cents se'n van pel desguàs.

Mentre, els decrets contra la sequera, deixaran sense rec jardins i arbres, molts d'ells condemnats a mort si no reben aigua sense que això sembli importar a les autoritats, aquelles autoritats que en campanyes electorals es vanaglorien d'haver plantat tants mils d'arbres als nostres carrers. Sembla que és molt més important el presentar un cotxe net i polit que el valor que representa un arbre en patrimoni, en captació de CO2, en proporcionar-nos ombra i per tant ser un gran regulador del clima, en protegir-nos del vent, del soroll, d'acollir fauna i descansar-nos la vista.

Es calcula que uns dos mil treballadors relacionats amb la jardineria perdran el seu lloc de feina si no és permet un reg de subsistència mínim als jardins i arbres. Però durant anys s'ha permès que una canonada d'un aqüeducte vessés sense control ni aprofitament de dos cents mil a quatre cents mil litres d'aigua diaris. I aquesta és una fuita que es coneixia. Quantes més se'n coneixen? I quantes més no les coneixem. Sembla mentida que en el transport de l'aigua potable no es facin complir les mateixes mesures que en d'altres transports de fluïts. Permetríem que una canonada de gas perdés un vint per cent del seu cabal? No, a la mínima fuita ja es demana que rodolin caps. Ni tan sols en l'aigua de clavegueram permetem que hi hagi aquest despropòsit, per no contaminar aqüífers, no provocar epidèmies, no fer esvorancs que ensorrin edificis o túnels, etc. Fins el clavegueram té menys pèrdues que l'aigua potable!

Però ara els jardiners som els dolents de la pel·lícula mentre en el sector agrícola es permeten els regs a manta i s'ha permès una agricultura de regadiu on el terreny i el clima sols permetia un cultiu de secà. O en el sector de la construcció es permet l'ús de l'aigua per regar la runa per que aquesta no escampi pols. Té més dret a l'aigua la runa que un arbre.

Guillem Nicolàs i Larruy

JARDINER

dimarts, 1 d’abril del 2008

Nova convocatòria de eleccions sindicals



Com ja us havíem informat anteriorment, el passat dia 11 març es va convocar Comitè d'Empresa a petició de CGT per a tractar de la convocatòria de les eleccions sindicals donat l'esgotament del mandat del Comitè d'Empresa actual (al juny es compleixen els 4 anys). En el Comitè tal com us expliquem tant CCOO com USOC no van estar d'acord per diversos motius a convocar les eleccions. Posteriorment hem rebut un preavís d'eleccions convocades per CCOO del dia 12 de maig un dia després del Comitè realitzat, convocant la constitució de la Taula electoral per al 14 d'abril

Barcelona s'inhibeix en l'elaboració del pla de xoc contra la sequera


El que digui Agbar. Si la sequera obliga a fer restriccions, l'Ajuntament de Barcelona es limitarà a traslladar les mesures previstes per Aigües de Barcelona (Agbar), l'empresa privada que abasteix d'aigua a l'àrea metropolitana. El decret de sequera, fixat per la Generalitat, responsabilitza als ajuntaments d'aquest operatiu que, a Barcelona, s'ha resolt en un monòleg de l'empresa. El consistori s'ha inhibit de la seva participació i, segons afirmen fonts municipals, "ni s'ha col·laborat amb l'empresa. Aquest document és cosa exclusiva de Agbar".

Llegir article

Un jutge obliga a una empresa a donar a una mare treballadora l'horari que demana

La companyia es negava perquè la dona demanava un horari que no es corresponia amb cap torn i perquè ella mateixa havia triat abans la seva jornada.

El jutjat social 11 nombre de Barcelona ha donat la raó a una dona que va sol·licitar a la seva empresa un canvi d'horari que no s'ajustava als torns de treball establerts en la planta per a poder atendre als seus fills -menors de vuit anys- abans de l'entrada i després de la sortida del col·legi.

Llegir article