divendres, 26 de setembre del 2008

Inspecció de Treball constata que no es va donar la protecció adequada als treballadors/es en les obres de les oficines Centrals


En el mes d'abril, els delegats de Prevenció tenen coneixement a través dels treballadors/es que s'estaven realitzant obres en les dependències de les oficines Centrals (les del carrer Tarragona nº 173) de les quals no tenien notificació prèvia.

Després de visitar les dependències de les oficines centrals es constata que es troben en condicions perilloses i lamentables i que els treballadors/es es troben exposats a greus riscos ja que es veuen obligats a realitzar el seu treball quotidià, al mateix temps que es realitzen les obres, el malestar entre els treballadors/es era generalitzat.

Davant la falta de comunicació o informació prèvia sobre l'abast de l'obra, dels riscos, de les mesures preventives a adoptar, etc... i els greu riscos que es troben exposats els treballadors/as afectats, s'ha de presentar denúncia en Inspecció de Treball.

En data 11 de juny, Inspecció de Treball constata els incompliments haguts en el deure empresarial de propiciar la consulta, participació i protecció adequada dels treballadors/es en qüestions relacionades amb la prevenció de riscos en el treball. Requerint a la direcció del Institut que complí els articles 14, 15, 16 ,34, 36 de la Llei de Prevenció i garanteixi als treballadors/as el dret a una protecció eficaç en matèria de seguretat i salut en el treball, facilitant la seva participació en l'empresa en les qüestions relacionades amb la prevenció de riscos en el treball, així com, l'exercici eficaç de les seves funcions als delegats de prevenció.

Aquest mes de setembre l'Inspector de Treball ha tornat a treure altra resolució on li torna a requerir a la direcció del Institut que compleixi amb la Llei de Prevenció i resolgui tota deficiència recollida en qualssevol avaluació, informe o estudi.