divendres, 2 de gener del 2009

Hereu contra Natura


El “nostre alcalde”, Sr. Jordi Hereu , s’ha sortit amb la seva arrabassant-nos el magnífic alzinar del Tibidabo. Tot per una ferralla en forma de muntanya russa. Mostrant-se del tot insensible ignorant els molts beneficis que aquest alzinar ha reportat a la ciutat, socials, ambientals, paisatgístics .... i també espirituals de que tanta ciutadania durant tot un segle hem anat gaudint. Així es doncs, que els barcelonins ja podem treure conclusions del resultat de la seva total manca de respecta vers la natura i vers la ciutadania . Ha malmès la minsa democràcia de que gaudim els barcelonins. Ha tirat per terra la credibilitat de la lluita municipal contra el canvi climàtic... Ha fet caure en el descrèdit tants compromisos internacionals de que la nostra ciutat n’és partícip, compromisos vers la sostenibilitat i la veritable pedagogia cívica. La que s’escau per tal d’afrontar els reptes comuns que com a ciutat solidaria, provadament antifeixista i evolucionada volem pels nostres fills .Una ciutat que mantingui un diàleg noble amb la natura, que la valori respecti i reti l’entranyable agraïment que es mareig.

Quin es el projecte ?Quina es la societat que pretén sostenir l’alcalde Hereu? La del diner fàcil, la del luxe innecessari i ostentós. La de la despòtica alcaldada. En definitiva la del consumisme desenfrenat i el desordre organitzat contra natura.

Per tot plegat, per salut publica i democràtica, per que amb la resta de Collserola ens hi juguem massa, es d’esperar la dimissió de l’alcalde Hereu. El desmantellament o el trasllat de nefasta atracció. I la restauració, de la muntanya malmesa així com la de l’alzinar del cim de Collserola.

Juli Fontoba i Sogas

Membre del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat

Membre del Consell Consultiu del Parc de Collserola

Portaveu del Col·lectiu Agudells- Ecologistes en Acció Catalunya