dijous, 29 de gener del 2009

Informació sobre el Conveni de l'Ajuntament

La darrera reunió de la Mesa General de negociació del conveni es va reunir el divendres 5 de desembre, amb l'anunci final de fer una nova reunió abans no acabés el mes de desembre, reunió en la qual l'Ajuntament havia de portar un primer document de treball sobre criteris d'elaboració de la Relació de Llocs de Treball i on es continuaria parlant de mecanismes de promoció econòmica sense
canviar de lloc de treball... temes interessants per molt que sigui clarament insatisfactori que un any després de la denúncia de l'anterior conveni estiguem encara en aquest punt d'indefinició en qüestions bàsiques.

No es va fer cap reunió més al desembre i encara ara no hi ha data per a la convocatòria de cap altra reunió de la Mesa General.


I l'acord amb els bombers ?

Aquest acord va ser cuinat “en la intimitat” a tres bandes: Ajuntament, UGT i CC.OO. i va ser portat a la Mesa Sectorial de bombers només per presentar-lo com un fet consumat. Posteriorment l'assemblea de bombers va decidir acceptar-lo (malgrat que no satisfeia les reivindicacions dels propis bombers) i es van desconvocar totes les mobilitzacions d'aquest col·lectiu: TOT UN ÈXIT DELS NEGOCIADORS DE L'AJUNTAMENT.


I què està passant ara ?

Doncs, sens dubte, continuen les reunions “en la intimitat” a tres bandes (Ajuntament-UGT-CC.OO.) al voltant, en primer lloc, de les reivindicacions de la Guàrdia Urbana, i a continuació de les condicions de la gran majoria de funcionaris i laborals afectats per aquest conveni.


Què pensem des de la CGT ?

Els delegats de la CGT no frisem per apropar-nos al caliu de la negociació als despatxos, volem transparència en la negociació i, de fet, el “mèrit” d'haver aconseguit que es deixi de parlar a les meses de negociació se'ns pot atribuir a nosaltres, per la difusió que estem fent de tot el que s'està discutint i per la nostra denúncia, primer de l'actitud dilatòria de l'Ajuntament i després de la seva estratègia de divisió de la plantilla en les seves reivindicacions, tot això amb la tolerància si no amb la complicitat dels sindicats majoritaris, incomodats per la nostra fidelitat a les principals reivindicacions “unitàries” (Clàusula de Revisió Salarial, Relació de Llocs de Treball i Jornada de 35 hores).
Pel que fa al sector bombers, considerem que l'acord imposat es queda lluny de la simple equiparació amb els bombers de la Generalitat i lamentem que no pocs d'aquests companys es quedin ara al marge de les reivindicacions generals, malgrat que també són les seves. La CGT no renuncia a la reivindicació de la plena equiparació als temps que recorda que els acords sectorials s'han de tancar després, i no abans, dels acords generals que afecten a la totalitat de la plantilla, els acords sectorials tenen sentit en la mesura que adapten, desenvolupen o (perquè no) milloren per a un sector determinat els acords generals.

Aquí s'ha acceptat que actuïn com a sostre i condicionament definitiu d'un acord general que ens temem que no només ignorarà totes les reivindicacions bàsiques, sinó que representarà una rendició sense condicions als plantejaments tecnòcrates i paternalistes de la Barcelona 2.0 (per als tecnòcrates el 2, per a la resta el 0).


Què hem de fer ara ?

Amb signatura de conveni o sense, nosaltres no tirarem la tovallola, i estem disposats a plantar cara en tot moment per tot allò que val la pena defensar:

Perquè no som les despulles de la “modennitás”, no a l'externalització, no a l'alienació ni a la precarització del treball dels funcionaris municipals.

Perquè treballar més hores no és treballar millor i perquè l'autèntica conciliació de la vida laboral i familiar no és una llista de permisos i excepcions per a treballadors i treballadores exposats a quedar amb la carrera professional congelada, jornada de 35 hores amb més flexibilitat.

Perquè conservar el poder adquisitiu davant de la inflació no ha de semblar un somni inabastable, clàusula de revisió salarial lligada a la mitjana de l'IPC a la província de Barcelona.

Perquè ja n'hi ha prou d'arbitrarietat en la definició dels llocs de treball, en la seva valoració, en els requeriments, sistemes i criteris de selecció, en la seva avaluació i definició d'objectius: Relació de Llocs de Treball justa i negociada, i cap concurs desert i prou d'abús del sistema de lliure designació (els llocs 26 també a concurs).

Si esteu d'acord amb nosaltres, féu alguna cosa més que assentir amb el cap: escriviu-nos a
l'adreça de correu ajuntamentbarcelona@cgtbarcelona.org i expresseu sense por la vostra disponibilitat per fer una primera assemblea que sigui l'inici d'una autèntica mobilització. Sense més excuses, demostrant que s'equivoquen els que creuen que som poc més que un ramat de dinosaures. Si cal us convocarem sectorialment en hores i llocs diferents per facilitar la participació.


EL CONVENI HA DE SER PER A TOTHOM !


HA DE SER EL NOSTRE CONVENI !


Secció Sindical CGT a l'Ajuntament de Barcelona