divendres, 23 d’octubre del 2009

Per la llibertat de l'Amadeu Casellas


"Se'm nega la llibertat perquè jo no sóc submís amb un sistema penal i penitenciari podrit i corrupte, tal com es demostra en el dia a dia, en què aquesta constitució i aquestes lleis catalanes i espanyoles de què tant parlen els polítics i els jutges no s'apliquen. Per què no em concedeixen la limitació de condemna? La resposta és molt senzilla: perquè vaig néixer pobre, com tants altres companys". Amadeu Casellas.

Un grup de solidàries amb Amadeu Casellas han intentat entrar i ocupar Catalunya Ràdio per tal de fer visible la mort segura a la qual va el company Amadeu, en vaga de fam de fa desenes de dies. Podeu llegir el manifest que han llegit a baix.

Manifest:

Estem aquí per denunciar una situació insostenible. Nosaltres no podem comprendre com és possible que una persona estigui, avui, ara, en aquests moments, a punt de morir, de ser assasinada, en mig del silenci d'uns mitjans que suposadament són públics, que suposadament són nostres. La indiferència de tots els mitjans, tan públics com privats, és avui còmplice de l'assassinat d'Amadeu Casellas.

S'ha silenciat qualsevol intent de fer del cas de l' Amadeu una preocupació social. Estan matant l’Amadeu Casellas, pres anarquista català que va entrar a la presó a finals dels anys 70, per robar als que més ens roben: els bancs, i finançar, amb aquests diners, lluites obreres. L'Amadeu no va incorrer en cap delicte de sang.
Se'l castiga per denunciar la situació real que s'esta vivint a les presons. Donant noms i cognoms dels que maneguen aquesta màfia penitenciària, que beneficia els rics i perjudica als pobres. És per aixó que ara, a dia d'avui, porta 100 dies en vaga de fam i 11 en vaga de set, després de 23 anys tancat.

En aquesta situació dolorosa, la seva mare fa un any que demana reunir-se amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, o amb el director general d’Institucions Penitenciàries, Albert Batlle. Tots dos s’hi continuen negant: estan massa ocupats en coses importants.

L’any passat l’Amadeu va fer dues vagues de fam, ell les va aturar amb l'acord de que a la tardor del 2008 passaria a tercer grau, després del qual sortiria al carrer. Aquest acord s’ha incomplert, i encara ara cap dels responsables ha donat explicacions al respecte. Ara mateix el seu estat és molt crític i es troba incomunicat a la unitat hospitalària penitenciària de l’Hospital de Terrassa.

Exigim, perquè és de sentit comú, que el cas de l'Amadeu Casellas es faci públic i es difongui entre la gent.

Que els responsables polítics, el Secretari de Serveis Penitenciàris, Albert Batlle i la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, donin explicacions del perquè s'arribat fins aquesta situació, on una persona ha estat més de 200 dies de vaga de fam, i està a punt de morir per la seva llibertat!

A vosaltres, les persones que escolteu aquesta ràdio, a tothom qui senti aquest cas com una injustícia, veniu a mostrar la vostra solidaritat amb l'Amadeu a la manifestació que hi haurà aquest dissabte a la Rambla del Raval a les 18.00h.

Amadeu, company, t'esperem aquí amb nosaltres.

Extret de Prendre la paraula

1 comentari:

malesherbes ha dit...

Amadeu Casellas abandona la vaga de fam que portava a terme des del 15 de juliol

El pres anarquista Amadeu Casellas ha posat fi el 21 d’octubre a la vaga de fam que portava a terme des del 15 de juliol per a exigir la seva posada en llibertat.

Després de dues crisis per les quals quasi va entrar en estat de coma, l’Amadeu va decidir finalitzar la vaga de fam donat que ja s’havia signat l’autorització del Jutge per a lligar-lo i entubar-lo per tal d’alimentar-lo per força.

Aquestes últimes setmanes la campanya de solidaritat per demanar la seva llibertat s’havia intensificat a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol.

Més info a Kaos en la Red:

www.kaosenlared.net/noticia/amadeu-casellas-ponte-punto-final-huelga-hambre

www.kaosenlared.net/noticia/amadeu-casellas-pone-punto-final-huelga-hambre