diumenge, 12 d’agost del 2012

CGT acorda un calendari de mobilitzacions per al setembre

La Confederació General del Treball (CGT), després d’analitzar la dramàtica situació de retallades i reformes a la qual està sent sotmesa la majoria de la població, entén que la millor eina que li queda a les i els treballadors i classes populars és la mobilització permanent, la lluita pels seus drets i llibertats, la Vaga General.
Sense dilacions, ni treves, ni distraccions, ni instruments desmobilitzadors, ni pacte social, ni burocràcies, ni referèndum, ni Consulta Popular... en conseqüència:
- CGT no signarà la Declaració de la “Cimera Social” del passat 25 de Juliol afavorida per CCOO – UGT.
- No recolzarà la iniciativa d’instar al fet que el Govern convoqui un referèndum sobre la seva política econòmica i antisocial.
- No recolzarà la convocatòria d’una Consulta Popular sobre la política del Govern plantejada per les organitzacions que formen part de la Cimera Social.
- CGT redactarà un comunicat públic dirigit a la societat i a les organitzacions sindicals i socials de les raons per les quals CGT no formarà part de la Cimera Social ni del seu “full de ruta”.
- CGT recolzarà i participarà, de forma activa, en totes les mobilitzacions que s’estan convocant des de la pròpia CGT i des d’altres organitzacions sindicals i socials, en defensa dels drets laborals i socials, del sector privat i sector públic, contra les privatitzacions, contra les retallades, contra la reforma laboral i la política econòmica i antisocial del Govern... mantenint sempre els seus senyals d’identitat, el seu propi discurs, el seu propi bloc com a organització o participant en blocs unitaris, crítics, al costat del sindicalisme alternatiu i moviments socials...
Totes les mobilitzacions sectorials o territorials de CGT s’integren en el treball d’agitació social que condueixi necessàriament a la convocatòria d’una Vaga General el més unitària possible en la propera tardor.
- 12 de setembre a l’estat espanyol: Mobilitzacions del sector públic. La CGT participarà en aquesta convocatòria descentralitzada.
- 15 de setembre a Madrid: La CGT participarà activament en la manifestació i farà una crida a favor d’aquesta mobilització, com a bloc unitari, crític i diferenciat...
- 17 de setembre a l’estat espanyol: La CGT convocarà una Jornada de Lluita coincidint amb la vaga convocada en tot el sector ferroviari i la vaga en l’ensenyament de Madrid...
- 26 de setembre a l’estat espanyol: La CGT convocarà una Jornada de Lluita coincidint amb la Vaga General convocada a Euskadi i Navarra per ELA, LAB, ESK, CGT, CNT, STEEE-EILAS, EHNE i HIRU, amb el suport de més de 50 organitzacions socials d’Euskadi.
- Vaga general a la tardor: Fins a la determinació de la data de la Vaga General, la CGT seguirà treballant per aquesta convocatòria i per a això seguirà mantenint contactes, reunions, amb organitzacions sindicals i moviments socials a fi de convocar-la conjuntament.
Finalment la Confederació General del Treball convocarà una nova Plenària Confederal Extraordinària el 13 de Setembre per definir el Pla de Treball fins a la Vaga General i fixar la data concreta d’aquesta vaga.

COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT