divendres, 14 de gener del 2011

A CCOO li regalen tot l’edifici sindical de Via Laietana, a Barcelona


EL MINISTERI DE TREBALL LI CEDEIX TOT L’EDIFICI SINDICAL DE LA VIA LAIETANA 16-18 A CCOO INCLOSES LA 9a i 10a PLANTES OKUPADES ACTUALMENT PER LA CGT DE BARCELONA

D’ABRIL FINS A DESEMBRE DEL 2010, EN 8 MESOS, EL MINISTERI DE TREBALL LI HA REGALAT A CCOO LES PLANTES 7, 8, 9 i 10 QUEDANT LA TOTALITAT DE L’EDIFICI DE VIA LAIETANA 16-18 EN MANS DE CCOO

A CCOO LI HA TOCAT LA LOTERIA DE NADAL, LI HAN VISITAT PAPA NOEL I TAMBÉ ELS REIS MAGS, TOTS ALHORA

Avui dilluns 10 de Gener es produirà una reunió entre CGT de Barcelona, CGT-Estatal i el Sotssecretari del Ministeri de Treball J.M.Luxán. El Dimarts 11 a les 18 hores hem convocat una assemblea d’afiliats per a decidir la resposta a donar, ja que a la CGT de Barcelona segons la resolució, ens poden tirar en qualsevol moment dels locals sindicals de Via Laietana 18, 9ª i 10ª plantes, que venim ocupant fa més de 21 anys.

La Comissió Consultiva del Patrimoni Sindical ha regalat a CCOO la totalitat de l’edifici sindical de la Via Laietana 16-18 a Barcelona, taxat en 90 milions d’euros. Segons escrit que ens ha arribat del Ministeri de Treball al gener del 2011 ens comuniquen que el dia 22 de desembre de 2010 (dia del sorteig de la loteria de Nadal) s’havien reunit i decidit “la cessió de la totalitat de l’immoble a favor de la Confederació Sindical CCOO, les instal·lacions de la qual, ocupen, de fet, la practica totalitat de les plantes de l’edifici”.

El Ministeri falta a la veritat en la seva resolució deixant entreveure en el seu escrit que CCOO ocupava tot l’edifici des de fa molt temps, CCOO fins al mes d’Abril del 2010 solament ocupava les plantes de la 1 a la 6, a l’abril els va cedir o regal el Ministeri les 7a i la 8a plantes i el pàrquing que utilitzava UGT.

CGT venim denunciant des de fa anys que entre CCOO, UGT, la patronal i l’administració s’estan quedant per al seu ús milers de metres quadrats de locals pertanyents al patrimoni sindical acumulat, excloent a altres organitzacions sindicals i socials.

Des de CGT considerem que aquesta forma d’actuar no promou la pluralitat i el teixit social de la qual tant ens parlen els polítics, sortint sempre afavorides les mateixes organitzacions. Tampoc el procediment que se segueix dels expedients és el transparent que hauria de ser en una societat “democràtica”, ja que tant les actes com les reunions on es prenen les decisions dels repartiments del patrimoni sindical són tractats com si fossin inaccessibles secrets d’Estat.

CGT Barcelona