dissabte, 29 de gener del 2011

Comunicat de la CGT de Catalunya a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya davant la nova retallada de les pensions que han acordat

Tal com alertàvem la CGT a tota la ciutadania, s’ha arribat a un principi d’acord entre el Govern, la CEOE i els sindicats CCOO i UGT, amb el beneplàcit de CIU, que és en realitat un pacte social agressiu i indecent. Agressiu per empitjorar les condicions de càlcul de les pensions i allargar la vida laboral dels treballadors i treballadores i indecent per estar fet d’esquenes dels que diuen representar, tots els treballadors i treballadores d’aquest país.

Des de la CGT sempre havíem defensat i seguim defensant que la reforma era necessària, però en sentit contrari. Una reforma per millorar el nostre nivell de vida i elevar el llistó del suposat Estat del Benestar. Les nostres pitjors malsons s’han convertit en realitat.

La reforma de les pensions que s’han acordat, després d’una discussió parlamentària, empitjorarà nostre nivell de vida i significarà també una rebaixa substancial, tant en el futur com en el present. Una vegada més, els dirigents sindicals han dut a terme una claudicació que suposa un dels majors atacs als i les treballadores.

No podem oblidar que les pensions són part del nostre salari. Les cotitzacions les paguem nosaltres directament en primer lloc i indirectament amb les anomenades cotitzacions empresarials. Així, en aquesta ocasió, en realitat s’han atrevit directament a ficar-nos la mà a la nostra butxaca.

El més destacable del contingut d’aquest pacte és:

• L’allargament de la vida laboral fins als 67 anys edat per poder jubilar-nos.

• Ampliar de 35 anys a 38,5 anys el període mínim de cotització per cobrar el 100% de la pensió.

• L’ampliació de 15 a 25 anys del període de còmput de la vida laboral per al càlcul de la pensió de jubilació i la consegüent reducció de la pensió. (*** Finalment sembla que es manté un mínim de 15 anys cotitzats per tenir dret al 50% de la pensió)

• Incentivar casos com l’acord de Nissan augmentant la flexibilitat interna en jornada i reducció de salari les empreses.

És escandalós que s’allargui l’edat en què ens podrem jubilar i la quantia que rebrem, en fer-ho escurçant i precaritzant el període per gaudir de la vida. Però aquest acord, a més de perjudicar a tots i totes les treballadores, perjudica especialment a les dones i als joves, que s’incorporen a la feina tard i en precari.

I encara que vulguin dir que podran cotitzar el temps de beca o de cura de fills i filles, amb un màxim de 2 anys, això no és equivalent al perjudici que se’ls provoca.

Una vegada més s’ha defensat als mercats i als paràsits socials. El Fons Monetari Internacional, els bancs i les multinacionals, s’han sortit amb la seva.

Però la CGT no es resigna i continuarem denunciant la seva aprovació i les retallades que suposa.

Seguirem amb les mobilitzacions i proposarem una unitat d’acció amb les organitzacions que vulguin participar per a preparar una resposta més gran que la que hi havia aquest 27 de gener, amb una manifestació d’unes 10.000 persones a Barcelona, i de moltes altres en diferents localitats catalanes.

Si no es retira el pacte o es modifica en favor dels i les treballadores seguirem en el nostre afany per preparar les condicions necessàries que ens portin a noves mobilitzacions.

FEM UNA CRIDA A TOTA LA CIUTADANIA A MOBILITZAR CONTRA EL PACTE SOCIAL.

SI LLUITES POTS GUANYAR, SI NO LLUITES SEGUR QUE PERDS.

Salut i Justícia Social.

Secretariat Permanent de CGT Catalunya

Barcelona 28 gener 2011