dimarts, 10 de març del 2009

Acomiadaments, atur, impunitat i reforma del mercat de treball, "per Decret".


El Govern ens diu que “els patrons” són els que creen ocupació i els concedeix "contractes gratis" a través d’incentius i bonificacions, reducció de les seves quotes de seguretat social i ajornaments dels pagaments patronals a la seguretat social. Al febrer, "la patronal, l’empresariat" han decidit augmentar les persones parades en 154.058, bé al no donar treball a qui ho sol·licita per primera vegada, bé acomiadant als quae ja tenien treball.

Així fins a arribar a les 3.481.859 persones parades, a qui ni tan sols els requereixen per a "explotar-los" o millor dit, a qui els utilitzen com reserva de mà d’obra barata per a seguir acumulant avantatges, dintre d’un mercat i una economia al servei exclusiu de l’obtenció de beneficis (quants més millor) que seran apropiats privadament per una minoria d’accionistes (financers, sobretot), executius, consellers i directius de qualsevol empresa i qualsevol sector.

Mentre l’atur va augmentar en 1.166.528 persones de febrer 2008 a febrer 2009, és a dir, un 50,38% més, les Empreses de l’Ibex 35, entre elles els grans Bancs: Santander, BBVA, Popular, La Caixa, Caixa Madrid; les grans de l’Energia: ENDESA, IBERDROLA, UNION FENOSA, GAS NATURAL, REPSOL; les grans de la Comunicació: Telefònica, Telecinco i de la Construcció: ACS, Albertis, Acciona, Sacyr, Ferrovial, van obtenir 47.000 Milions d’euros de beneficis nets en el 2008.

Els “patrons” han "convençut" al Govern i a l’oposició -ja fa molt temps- que els amos del treball són ells, per tant, són ells qui "prenen o donen treball", qui tenen en el seu poder la mà "invisible del mercat", elevada a la categoria "sagrada" de paraula de "déu".

Presoner d’aquesta lògica, el govern, a qui li mou no l’interès general, sinó exclusivament l’interès del benefici privat de botins, vulfraus, aliertas, entrecanales, florentinos, fernández ordóñez, gonzález, etc., actua com representant dels seus amos i decideix, perquè crein ocupació -els amos de l’univers-, engegar un nou "decretazo".

Amb aquest nou decret en marxa, en el que sembla ser una avançadilla d’una pròxima reforma laboral, garanteix a l’empresariat:

- Reducció de quotes de seguretat social fins al 100% en els contractes parcials (erari públic).

- Contractes gratuïts, subvencionats amb l’atur (erari públic), quan es contracti un desocupat amb dret a prestació.

- Bonificacions del 50% de la quota a pagar per atur per part dels empresaris en els ERO suspensius fins a 240 dies (erari públic).

- I, de manera generalitza, ajornament de pagaments de les quotes patronals a la seguretat social (erari públic).

En definitiva, que els finança amb altres 1.500 Milions d’euros que, directament van al compte de resultats dels "senyors empresaris". Una vegada més l’evidència que la "propietat privada" és un "robatori legal i constitucional", es demostra certa.

Les persones assalariades, tenim la paraula i la possibilitat de dir: PROU. Fa falta ja una VAGA GENERAL.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT