dilluns, 29 de novembre del 2010

La CGT de Barcelona convoca una concentració el 30 de novembre, contra la reforma laboral i les retallades socials


Si lluites pots guanyar, si no lluites estas perdut

Després de quatre mesos d’aplicació de la Reforma Laboral per la qual vam anar a la Vaga General el 29 de setembre, l’atur en el mes d’octubre ha augmentat en 70 mil treballadors/es, el que suposa més de 4,5 milions reals de persones en l’atur. També ha augmentat el nombre de contractes temporals, just el contrari del previst pel govern. D’aquest drama social ningú es fa responsable.

Amb aquestes dades damunt de la taula, s’ha produït un canvi de govern en una clara estratègia mediàtica de maquillatge electoralista, per a seguir manipulant a tota la població i fer pedagogia política sobre els avantatges de totes les mesures antisocials engegades. Com si les persones treballadores, pensionistes, aturades, joves o immigrants fóssim idiotes i no comprenguéssim que el Pla d’Ajustament, la Reforma Laboral i de les Pensions només serveix per a seguir fent més rics als rics i que la crisi la paguem els de sempre.

Davant aquest panorama d’injustícia social, els anomenats “interlocutors socials o sindicats institucionals” accepten el joc de tornar a les taules de negociació, no recollint el clam contundent dels carrers del 29 de setembre, clam per continuar la lluita, convocar noves vagues generals… fins a aconseguir canviar la política econòmica i antisocial del govern.

Per la seva banda, aquests sindicats institucionals s’estan limitant a plantejar una sèrie d’actuacions descafeïnades, insuficients, tendents a la desmobilització i submissió de les classes més desfavorides i afectades per la crisi, com una recollida de signatures per a demanar el canvi de la reforma laboral, unes aturades simbòliques de 5 minuts en els centres de treball on els deixin les empreses fer-lo, concentracions de delegats o manifestacions per províncies en el mes de desembre.

Per a la CGT, les respostes sindicals i socials que aquest vergonyant panorama social i laboral es mereix, passen necessàriament per l’ocupació del carrer, la mobilització social, la convocatòria de vagues per empreses i sectors contra l’aplicació de la reforma laboral, la convocatòria d’una pròxima vaga general en l’estat espanyol i una vaga general europea.

Per a la CGT, la Vaga General del 29-S ha sigut el principi d’una lluita sindical i social continuada i no una rentada de cara davant els treballadors i les treballadores i les classes explotades.

Per això et convoquem a la concentració del dimarts 30 de novembre a les 18 h. a Via Laietana/Jaume I.

Federació Local de Sindicats de Barcelona de la CGT