dimecres, 10 de novembre del 2010

Protesta dels treballadors de Parcs i Jardins contra la privatització del servei


www.btvnoticies.cat

Tres treballadors de Parcs i Jardins s'han tancat, a les vuit del matí, a la seu de l'organisme per protestar contra la política d'ocupació de l'empresa. Denuncien també la "creixent privatització" del servei.

Els treballadors s’han tancat a la seu de Parcs i Jardins situada al carrer de Tarragona. La protesta ha començat a les vuit del matí i es mantindrà, segons els treballadors, fins que l’empresa els doni una solució. Es queixen que la direcció de Parcs i Jardins ha paralitzat la jubilació parcial, que permetia als treballadors retirar-se a partir dels 60 anys amb la contractació de substituts. De la seva banda, l’empresa argumenta que la Seguretat Social no permet ara aquest tipus de pre-jubilacions.

El Comitè d’Empresa denuncia també la “creixent privatització” de Parcs i Jardins. Els treballadors diuen que, dels 70 parcs que hi ha ara a Barcelona, set estan gestionats per empreses privades. A més, aquestes empreses també s’encarreguen del manteniment de les àrees infantils, de la poda d’arbres i de la fumigació.