divendres, 19 de novembre del 2010

La CUP se solidaritza amb la plantilla de Parcs i Jardins

La Candidatura d’Unitat Popular dóna suport a les persones tancades des de fa una setmana a la seu d’aquesta empresa municipal

La CUP de Barcelona vol mostrar el suport i solidaritat amb el personal de l'Institut de Parcs i Jardins en la lluita pel seus drets. Entenem com un acte de legítima defensa i justícia, la reivindicació que 15 persones estan duent a terme des del dijous 11 de novembre i que romanen tancades en la seu d’aquest empresa municipal, situada al carrer Tarragona, 173.

La CUP de Barcelona se suma a les reclamacions de la plantilla i exigeix a la direcció de Parcs i Jardins, i en concret a la responsable de la institució la sra. Imma Mayol Beltran, el compliment del conveni en matèria de jubilacions parcial amb contracte de relleu, i l’obertura d’ofertes públiques d'ocupació.

Alhora, la CUP denuncia la voluntat de l’Ajuntament de privatitzar els serveis públics, tot delegant la seva explotació a empreses privades.

La situació en què es troba la plantilla de Parcs i Jardins és un bon exemple d'aquesta situació que, gràcies a les polítiques privatitzadores de PSC i IC, i mitjançant la gestió del servei a mans d’una “Entitat Pública Empresarial”, ha vist com s’ha devaluat el servei, desregularitzat i dispersat el treball entre diversos ens, i ha comportat l’existència d’un conveni diferent al de l’administració municipal. De retruc, això ha comportat la precarització de les condicions laborals dels i les treballadors, així com la dualitat entre les que estan en plantilla i les que presten el servei, ja que aquestes últims no tenen vinculació contractual amb l’ajuntament.

Cal que es duguin a terme, sense més demora, les legítimes reclamacions dels i de les treballadores de Parcs i Jardins.

Cal aturar l’actual política de privatització dels serveis públics, dels quals en defensem la titularitat municipal, així com la subrogació dels treballadors i treballadores subcontractades.

Defensem el respecte dels drets laborals i la creació d’ocupació de qualitat, i animem als i les treballadores a no defallir en la lluita pels seus drets. Tanmateix, instem als i les veïnes de Barcelona a mostrar la seva solidaritat amb les persones que des de fa una setmana mantenen la protesta per la defensa del conveni i el respecte als drets laborals.