dimarts, 5 d’agost del 2008

Catalunya diu no als transgènics.


La ciutadania catalana no aprova els transgènics, més de 91.000 signatures s’entreguen al Parlament de Catalunya en contra dels OGM i s’espera que en els propers dies fins al proper 21 d’agost, data oficial que s’acaba la recollida, se’n recullin prop de les 100.000.

L’acte d’avui ha constat d’una breu roda de premsa a les portes del Parlament, una entrevista amb el president del Parlament, Ernest Benach, i l’entrega d’aquestes primeres 91.000 signatures. Al president se li ha fet l’entrega d’unes pinyes de panís ecològic símbol d’una planta que ha sofert la contaminació genètica i que ha demostrat la impossibilitat de la coexistència de les dues varietats (transgènica i tradicional o ecològica).

La plataforma resta a l’espera que les signatures siguin verificades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), un cop aquestes siguin verificades, cap a finals d’octubre, la proposta de llei entrarà a tràmit parlamentari amb la conseqüent presentació d’esmenes i debat de la llei que conduirà, si la plataforma impulsora hi està d’acord, al posterior debat al plenari del Parlament cap a principis de gener.

La plataforma iniciarà a partir del setembre un seguit de contactes amb els diferents grups parlamentaris per tal d’avaluar la posició de cadascun d’ells, poder aportar la informació que té la plataforma als diferents grups polítics i conèixer la posició dels diferents grups.

Recepció del president del Parlament

El president del Parlament ha rebut a 2/4 d’1 del migdia als/les representats de la plataforma a l’interior del Parlament. L’entrevista ha estat correcta i cordial, ha durat prop d’un quart d’hora.

Hi ha hagut un intercanvi d’impressions entre les dues parts. Benach ha enumerat els tràmits a seguir a partir d’ara a nivell institucional respecte la proposta de llei de la plataforma. I els representants li han explicat la problemàtica generada entorn dels transgènics. Finalment, li han fet entrega de les pinyes de panís ecològic que el president ha rebut i s’ha interessat per aquesta problemàtica.

Extret de: www.somloquesembrem.org