dijous, 14 d’agost del 2008

Autoconvocatòria unitària contra la directiva europea de les 65 hores


Amb la finalitat d’acordar un pla d’acció unitari, ens autoconvoquem a Barcelona el 9 de setembre a les 19 h. a la Casa de la Solidaritat

La modificació de la Directiva Europea sobre el temps de treball que van aprovar els ministres de Treball de la UE i que ara ha de passar pel parlament europeu per a la seva aprovació definitiva, és un atropellament brutal contra la classe treballadora.

La nova Directiva proposada autoritza als estats membres a canviar les seves lleis per a permetre l’allargament de la jornada setmanal de treball fins a les 60 hores (65 en el cas de col·lectius com el sanitari o bombers, els descansos dels quals en les guàrdies deixen de considerar-se temps de treball). També permet fixar per llei que la jornada setmanal “normal” (la de fins a 48 hores) sigui considerada com “una mitjana anual”, de manera que el treballador estaria permanentment a la disposició de l’empresa i les hores extra o festius passarien a ser considerats com hores ordinàries.

Aquesta salvatjada la volen portar a terme, a més, mitjançant acords individuals treballador-empresa, passant per sobre dels convenis col·lectius i de la representació sindical dels treballadors, atacant una dels més importants conquestes de la classe treballadora: el seu dret a la representació i la negociació col·lectiva.

L’any 1919, la OIT va oficialitzar la jornada màxima de 48 hores, després d’una llarga lluita del moviment obrer internacional per les 8 hores diàries. Ara, ens volen fer retrocedir més d’un segle, posant-nos novament en jornades “legals” de 10 a 12 hores i sis dies per setmana. Amb aquesta nova Directiva ens estem jugant una reculada històrica, que hipoteca el futur de les noves generacions de treballadors.

Una agressió d’aquesta envergadura no es pot tirar enrere si ens limitem a pressions diplomàtiques als eurodiputats i a protestes testimonials. Per contra, és precisa una resposta unitària i contundent, que cal organitzar de la manera més àmplia, unitària i democràtica i que inclou exigir a la CES que converteixi les aturades d’entre 5 i 15 minuts que vol convocar el dia 7 d’octubre en una vaga general europea de 24 hores, amb grans manifestacions, per a exigir, en nom de la classe treballadora del continent, la immediata retirada de la nova Directiva.

Amb la finalitat d’acordar un pla d’acció unitari, ENS AUTOCONVOQUEM EL 9 DE SETEMBRE A LES 19 H. A LA CASA DE LA SOLIDARITAT (C/ Vistalegre nº 5, Barcelona, Metro St. Antoni)