divendres, 28 de novembre del 2008

En casa del herrero cuchillo de palo

L'oposició carrega contra el preu dels arbres lluminosos de Mayol

Si passen per la plaça Sant Jaume, veuran els operaris de Parcs i Jardins donant els últims tocs a un pessebre sòbriament tradicional, molt lluny de les controvertides apostes de l'època de Joan Clos. Però això no significa que a Barcelona s'hagi perdut la també tradicional batussa política nadalenca. Arraconades, des que Jordi Hereu és alcalde, les polèmiques entorn el pessebre, un nou element decoratiu nadalenc ha obert la caixa dels trons. Es tracta dels arbres de Nadal metàl·lics, lluminosos i sostenibles que la tinent d'alcalde de Medi Ambient, l'ecosocialista Imma Mayol, va presentar dimarts. Mitja dotzena d'avets que han aixecat les ires de l'oposició, principalment pel preu, 214.000 euros; és a dir, més de 35.000 per cap. Un «malbaratament» irònicament adjectivat d'«insostenible» pel líder del PP, Alberto Fernández Díaz, i «un escàndol i una burla» per Xavier Trias.

Llegir article

1 comentari:

malesherbes ha dit...

Mayol diu que els avets d'acer no són cars perquè duraran vint anys i s'amortitzaran en cinc

La partida surt d'una modificació de crèdit que s'aprova avui

IVAN VILA. Barcelona
Els 214.000 euros que costen els sis avets metàl·lics i lluminosos que l'Ajuntament de Barcelona ha plantat per conscienciar els ciutadans de la importància de la sostenibilitat no són excessius, o això és almenys el que pensa la tinent d'alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol, que argumenta que s'usaran com a mínim durant vint anys i que estaran amortitzats en cinc.

La regidora ecosocialista va posar fre així a les dures crítiques que li han plogut per la despesa, considerada excessiva i fora de mida, sobretot en l'actual context de crisi econòmica, per l'oposició en ple, incloent-hi el soci oficiós del govern, ERC. Mayol ha estat acusada pels seus rivals polítics de malbaratar diners públics, de practicar un ecologisme de saló, de burlar-se dels contribuents i, fins i tot, de plantar «arbres d'acer a la ciutat del totxo», i ahir va contraatacar. Va insistir que els arbres, dels quals quatre funcionen amb plaques solars i dos més amb bicicletes que hi estan connectades per generar l'energia, suposen una iniciativa innovadora en el terreny de la il·luminació nadalenca, i va acusar l'oposició de «fer demagògia» sobre l'assumpte.

També el portaveu del govern, el tinent d'alcalde Jordi William Carnes, va defensar ahir la iniciativa. Va recordar que l'Ajuntament ha posat enguany «més llum [nadalenca] i més eficient» que altres anys, que es treballa per aconseguir finançament i que els comerciants paguin cada vegada menys, i que «la idea és bona». I la polèmica sobre els diners? «El debat dels diners és demagògic i de curt recorregut», va sentenciar.

En qualsevol cas, possiblement el ple d'avui, tot i no incloure cap punt que faci referència concreta als arbres elèctrics, donarà peu a allargar la discussió. Bàsicament perquè, tot i que les controvertides estructures metàl·liques ja han estat dissenyades, executades i instal·lades, serà avui quan es donarà el vistiplau a la despesa que han comportat: el tercer punt de l'ordre del dia és l'aprovació d'una modificació de crèdit de 41 milions d'euros sobre el pressupost del 2008, un d'aquests canvis sobrevinguts que l'oposició critica tant, i que en realitat correspon a la liquidació de les transferències de l'Estat a l'Ajuntament corresponents al 2006. I és d'aquests 41 milions, segons va explicar ahir William Carnes, d'on surt la partida de 214.000 euros destinada a l'arbrat metàl·lic.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3085639