dimecres, 5 de novembre del 2008

Suspès el judici contra la vídua del company Paco Jurado

El judici que s'havia de celebrar avui per la demanda presentada per la direcció de Parcs i Jardins contra l'increment de prestacions a la vídua del treballador Francisco Jurado, ha estat suspès a petició del INSS que ha reclamat a Inspecció de Treball que refacin l'Acta d'Infracció, atès que aquesta va ser anul·lada pel Departament de Treball per una incorrecta tipificació.

La nova data del judici serà el 21 de gener del 2009.

Un nombrós grup treballadors/es de Parcs i Jardins i companys/es d'altres empreses ens hem concentrat en la porta de Magistratura de Treball per denunciar la actuació "lamentable i immoral" de la direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, presidit per la regidora de IC-ElsVerds Imma Mayol, en el cas de la mort de aquest treballador de Parcs i Jardins.

Durant la concentració se han repartit fulls denuncien els fets als ciutadans/es i a la premsa assistent

1 comentari:

malesherbes ha dit...

dijous, 6 de novembre de 2008
Diari El Punt

Suspès el judici pel treballador de Parcs i Jardins de Barcelona mort a la feina



IVAN VILA. Barcelona

El judici que havia de dirimir ahir si l'Ajuntament de Barcelona ha de compensar o no la vídua d'un empleat de Parcs i Jardins que va morir a la feina el juliol del 2006 va ser suspès. La raó és que l'acta de la inspecció de Treball que fonamenta el recàrrec del 35% de la pensió, que ha de pagar l'empresa a la vídua i contra el qual recorria el consistori, va ser anul·lat al maig pel Departament de Treball, que hi va detectar errors en la tipificació dels incompliments de la llei de prevenció de riscos que determinava l'inspector.

Des de llavors, l'Instituto Nacional de la Seguridad Social, que és qui hauria de gestionar, si escau, el pagament, ha reclamat dues vegades a Inspecció de Treball una nova acta, que encara no s'ha fet. Per això, el jutge va optar per suspendre el judici, com a mínim fins que es resolgui el procés administratiu.

La mort de Francisco Jurado, que treballava de vigilant al parc de Diagonal Mar, ha estat envoltada per la polèmica perquè, tot i el delicat estat de salut del treballador, l'empresa va rebutjar una sol·licitud de trasllat fonamentada en raons mèdiques i no va fer constar ni va tenir en compte un primer ensurt que Jurado va tenir 19 dies abans de morir arran d'una insuficiència respiratòria. La vídua va presentar una querella contra l'empresa pública que no va ser desestimada, com deia ahir per error aquest diari, sinó que no va ser admesa a tràmit.