La Confederació General del Treball del País Valencià ha denunciat per segona vegada davant la Inspecció de Treball a la contracta de l’Ajuntament de València per al manteniment de parcs i jardins de la ciutat. I és que la plantilla, integrada per uns 180 treballadors amb jornades laborals contínues de 7h a 14h, està sent obligada novament a realitzar hores extraordinàries il·legals a les vesprades per a pal·liar l’evident falta de personal que té l’empresa. Unes hores que a més no paga com extraordinàries.
La realització d’hores extraordinàries està regulada pels articles 34 i 35 de l’Estatut dels Treballadors, articles que FCC Parques y Jardines infringeix en múltiples punts com “tindran la consideració d’hores extraordinàries aquelles hores de treball que es realitzen sobre la duració màxima de la jornada ordinària de treball”, que s’abonaran amb una quantitat “que en cap cas podrà ser inferior al valor de l’hora ordinària, o compensar-les per temps equivalents de descans retribuït”; “el nombre d’hores extraordinàries no podrà ser superior a huitanta a l’any”; o que “la prestació de treball en hores extraordinàries serà voluntària”… entre altres.
En l’acta d’infracció alçada per la Inspecció de Treball consta, a banda que l’empresa va incórrer en una “transgressió de les normes i els límits legals o pactats en matèria de jornada, hores extraordinàries, i en general, el temps de treball a què es referixen els articles 34 i 35 del ET”, que es va requerir a FCC perquè ingressara “les quotes corresponents a les hores extraordinàries realitzades”.
Després de l’actuació de la Inspecció de Treball a finals de 2008, la pràctica d’hores extraordinàries de 15h a 19h va desaparéixer però a partir de gener d’enguany la contracta municipal ha tornat a les mateixes, imposant als treballadors la realització d’hores que excedixen el límit legal i que a més no són abonades com a tals.
D’esta manera, l’empresa està cobrint il·legalment i immoralment la necessitat més que evident de mà d’obra. Una pràctica empresarial condemnable de la que també és responsable l’Ajuntament de València.
Gabinet de Premsa de CGT-PV
València, 26 maig 2009
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada