dimecres, 26 d’agost del 2009

Electroparc central del Poblenou



Enèsima imprudència temerària en l’espai públic poblenoví:

La seguretat dels vianants que fan us del espai públic, no sembla ser el punt fort dels carrers del Poblenou. En els últims mesos, hem vist morir una veïna sota els cascots de la caiguda d’un mur de les tàpies dels descampats i un noi esclafat mentre jugava per una canonada gegant. No sembla que, de moment, ningú respongui penalment per cap dels dos casos, tot i que un acarament judicial entre el “senyor” regidor del districte i el president d’AAVV Diagonal mar, permet mantenir alguna esperança de justícia.

Mentre esperem carregats de paciència que s’aclareixin i depurin (o no) responsabilitats al respecte, ens trobem amb que en el “magnífic” parc de disseny del centre del barri, es descuiden de tancar la porta dels quadres elèctrics del costat del transformador. Milers de volts a l’abast de qualsevol que hi poses la ma, on suposadament hi hauria d’haver nens jugant. Cap rastre de valisament, ni cap operari pels voltans, ni cap senyal de perill que adverteixi.

Afortunadament, la inhospitalitat del parc disseyat pel l’arquitecte de la torre Agbar, ha jugat a favor de minimitzar el risc, donat el pauperim volum d’usuaris d’aquest equipament de més de 20 milions d’Euros de cost pels soferts contribuents.

De tota manera,l’absència afortunada d’electrocutats no hauria de ser raó per a la impunitat i la vista grossa. Fets com el que les fotografies evidencien haurien de tenir conseqüéncies contra els responsables, si volem evitar que es continuïn produint. Des de l'associació de veïnes i veïns de can Ricart no volem més morts al 22@ per causes del tot evitables.