dimecres, 19 d’agost del 2009

RODA DE PREMSA PER A CRITICAR LA FALTA DE PERSONAL D’AQUEST ESTIU


Amb la presència de diversos mitjans de comunicació (BTV, El Periódico, l'agència Europa Press ...) i actuant com portaveus el President i el Secretari del Comitè d'Empresa (ambdós en funcions) Joan Carles Vázquez i Antonio Cano respectivament, ha tingut lloc avui dia 19 d’agost de 2009 als Jardins de Joan Brossa una roda de premsa per denunciar públicament la degradació del verd públic de Barcelona per la manca de contractació de personal per la substitució de les vacances del personal fix.

En la roda de premsa on han assistit delegats de CGT, UGT i USOC (els delegats de CCOO no han assistit a pesar de l'acord unitari) se ha denunciat expressament la contractació de tan sols 7 persones per substituir les vacances d’una plantilla d’aproximadament 1050 treballadors/es; quant a d’altres ocasions (tot i ser insuficients) la mitjana era de 70-80 contractacions per al període d’estiu. La situació s’agreuja per l’augment de la superfície de verd públic respecte altres anys, el que hauria d’anar acompanyat del personal suficient per a realitzar un manteniment adequat; el contrari causa també un risc afegit a la feina, per l’augment de la càrrega de treball que suposa no respectar el personal mínim per hectàrea recollit en conveni.

En un marc general de crisi econòmica i d'ocupació és inadmissible que, la Direcció de l'Institut, no mantingui el personal suficient per al manteniment del verd públic de la ciutat i no ajudi a la ocupació, amb el que això suposarà d’augment de despesa per a recuperar les zones degradades, amb els diners públics que es derivaran cap als beneficis d’empreses privades amb la justificació permanent de la manca de mitjans. Manca de mitjans que no es posen al moment adient per assumir un servei públic de qualitat.

Davant aquests fets hem informat als mitjans de comunicació, que el Comitè d'Empresa de l’I.M. de Parcs i Jardins, i les seccions sindicals que el composen, reclamem al Sr. Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jordi Hereu, que intervingui i fes la ordre a la Sra. Imma Mayol com a Presidenta de l'Institut i al Sr. Jordi Campillo com a Gerent, per a què estableixin, amb el Comitè d’Empresa, les actuacions necessàries per a modificar aquesta situació.

També se ha aprofitat la roda de premsa per informar sobre la querella interposada, per aquest comitè d’empresa, contra la Presidenta, el Gerent i la responsable jurídica de l’Institut per atemptar contra la llibertat sindical.





2 comentaris:

Anònim ha dit...

no lo entiendo, un acto a nivel de comite sin ningun representante de CCOO, como puede ser, es que estan todos de vacaciones o es que siguen en su linea de pastelear con la empresa i ultimamente se desmarcan de actos unitarios del comite. Donde estan mis amigos ???
Eso que son los mas votados, compañeros despertad que le estan haciendo el juego a la empresa i estos nos venden a la minima, ser consecuentes, pedid explicaciones, y si es necesario señalar a los vendidos.
buenas vacaciones.

m.

Anònim ha dit...

Hola a todos,yo me afilie a ccoo por recomendacion de unos compañeros de trabajo,pero viendo las circunstancias que no son pocas,será cuestion de mirar hacia otros comités de empresa,si no maas guerrilleros más por la labor del trabajador.Lo de la vaga,ahora esto....