dilluns, 31 d’agost del 2009

Moren la majoria d'arbres de la nova plaça Dones del 36

"L'arbre d'aquest escocell serà plantat en la propera campanya de plantació, que coincidirà amb el període d'aturada vegetativa d'aquesta espècie". Aquest text en una petita placa de metall és la mostra més evident que queda, a banda del forat buit, de la mort de la majoria d'arbres de la recentment estrenada plaça de les Dones del 36, al districte de Gràcia.

La plaça, que va ser inaugurada el passat 18 d'agost acompanyada per una guerra de banderes entre els dirigents polítics locals, presenta des de fa pocs dies un aspecte encara més despullat que el d'una clàssica plaça dura per l'absència de nou dels tretze arbres que hi havien plantat a l'abril els operaris de la immobiliària que també gestiona els nous pisos aixecats al seu voltant. Concretament, tots els cirerers bords (prunus avium plena) han sucumbit a la calor i s'han assecat, mentre que les espècies de roure australià (grevillea) són les que aguanten.

Fonts consultades del districte de Gràcia han apuntat en els últims dies en dues direccions per argumentar aquesta mort tan prematura d'uns arbres en una plaça nova de trinca: o bé una malaltia o bé un assecament. Operaris de manteniment a peu de plaça han subscrit aquesta última versió per la característica fruitera dels arbres morts, i han atribuït l'eliminació a un manteniment deficitari, pel fet que necessiten molta aigua. Fonts del comitè d'empresa de Parcs i Jardins han vinculat aquest dèficit de manteniment a la manca de personal a Parcs i Jardins, que aquest estiu no ha cobert les baixes per vacances.

Encara hi havia una tercera versió, que subscriuen tant membres del consell municipal de Gràcia com el comitè d'empresa de Parcs i Jardins: l'abril ja no era la millor època per plantar arbres, perquè ja fa massa calor. El districte ha anunciat que al gener hi haurà arbres nous.

Publicat per Albert Balanzà en el diari AVUI

1 comentari:

Anònim ha dit...

Serà possible que s'haigin mort per les altes temperatures a banda de la falta de reg? De totes maneres hem pregunto, Es van plantar a arrel nua o amb troç de terra? resposta que faria llum sobre la mort prematura d'aquests arbres.