dijous, 24 de desembre del 2009

Carta de Jacinto Ceacero, secretari general de CGT a totes les persones afiliades al sindicat

Salut companya. Salut company:


Permet que, en aquesta ocasió, em dirigeixi a tu per carta personalment com Secretari General del Comitè Confederal de la CGT ja que el missatge que conté precisa que ho coneguis, ho comparteixis, assumeixis, donis suport, divulguis…, amb el màxim entusiasme perquè puguem realment, com CGT, portar a terme els acords que hem aprovat en el nostre XVI Congrés sobre la Mobilització Social i la convocatòria de Vaga General contra la crisi que estem patint com treballadors/es.

Sempre és extraordinàriament important i absolutament necessària la participació de totes i cadascuna de les persones que componem la CGT, però en aquesta ocasió, la teva participació és determinant perquè puguem assolir aquests objectius.

Les persones que formem la CGT som la peça clau de l’organització la pedra sobre la qual se sustenta, construeix i nodreix la vida dels sindicats, de les Federacions Locals. Som qui tenim el contacte amb la realitat dels centres de treball, qui més possibilitat tenim d’arribar de forma directa a la resta de treballadors, a la resta habitants del nostre barri, de la nostra ciutat, a altres organitzacions sindicals i socials. En aquesta ocasió és necessari el treball braç a braç, cara a cara, boca a boca, dia a dia, per a aconseguir transmetre amb claredat quins són les posicions de CGT davant la crisi, quin és el nostre marc reivindicatiu global, quines respostes contundents hem de donar per a defensar-nos com classe, com construir i organitzar una gran mobilització social i laboral.

Cada vegada és més gran el nivell de precarietat en les nostres condicions de treball cada vegada és més gran el deteriorament de la nostra qualitat de vida, el nivell de desesperança i angoixa que sentim, més gran el nombre d’acomiadaments, de companys/es en l’atur, sense cap perspectiva de futur, amb un horitzó d’explotació i desregulació absoluta de les condicions laborals, cada vegada és més gran el nivell de repressió i pèrdua de drets i llibertats.

La lluita diària que des de la CGT estem desenvolupant en defensa de l’ocupació contra els acomiadaments, contra els ERO, contra la pèrdua de drets i condicions de treball, contra la precarietat i temporalitat… hem d’afrontar-la des d’una nova perspectiva global que unifiqui totes les lluites. És necessari recuperar tot el que hem anat perdent en el camí en favor de la patronal i les multinacionals. És necessari desmantellar la fractura social dissenyada pel capitalisme entre treballadores i treballadors actius, desocupats, fixos, eventuals, precaris, estrangers, joves, sense papers, homes, dones…

AQUESTA MOBILITZACIÓ GENERAL CAL CONSTRUIR-LA, CAL TEIXIR-LA ENTRE TOTS I TOTES, DES DE LES ORGANITZACIONS SINDICALS, ELS MOVIMENTS SOCIALS, ESTUDIANTILS, VEÏNALS, PLATAFORMES CIUTADANES EN DEFENSA DEL PÚBLIC,…

Junts podrem transformar o contribuir a la transformació social, a la construcció d’altre model social més just, solidari, humà, que ens dignifiqui com treballadors i treballadores, que ens dignifiqui com persones, un sistema basat en la solidaritat i el suport mutu, radicalment oposat al model antisocial, individualista, especulador, esquilmador que representa el capitalisme.

La nostra intenció com organització és anar convocant actes, trobades, mobilitzacions en les quals puguem confluir amb quantes organitzacions, col·lectius, associacions, moviments,… comparteixin les nostres perspectives i propostes al llarg dels pròxims mesos, per territoris i sectors, per a confluir en una mobilització social que es tradueixi en la convocatòria d’una gran manifestació i una pròxima vaga general, amb una perspectiva temporal no molt llunyana.

Aquest treball de construcció d’aquesta mobilització social, no és una fi en si mateix que es reduïx a una data puntual d’una convocatòria, sinó un treball de mobilització social que posi en peu de rebel·lia de forma permanent a la societat en el seu conjunt per a no seguir aguantant més els abusos presents i futurs als quals estem sent sotmesos.

AQUEST TREBALL NOMÉS POT FER-SE AMB LA TEVA PARTICIPACIÓ. Ets tu qui realment pots fer-lo, parlant amb les persones que t’envolten en el centre de treball, en el teu barri, en la teva comunitat…

Estic segur que podem comptar amb tu, que aportaràs tota la teva capacitat, el teu entusiasme, els teus arguments, el teu treball compromès de lluita militant amb l’Organització per a aconseguir aquests objectius.

Hem de fer-lo i fer-lo nosaltres i nosaltres és la millor manera que els nostres missatges, les nostres idees i reivindicacions s’escoltin amb total claredat. Anem a explicar-lo nosaltres sense que ningú ens interpreti. Anem a divulgar els nostres Acords del Congrés en els quals recollim les propostes de lluita per a sortir de la crisi: Repartiment de la riquesa, Repartiment del treball, Drets i serveis socials per a tots i totes, un nou Model social sostenible en harmonia amb la naturalesa que es basi en l’Autogestió.

Amb la confiança plena que l’Organització pot comptar amb tu, rep una forta abraçada fraternal i llibertària.

Jacinto Ceacero Cubillo, Secretari General de CGT

Desembre 2009