dijous, 10 de desembre del 2009

La Llei d’Economia Sostenible: un nou engany a la societat

L’avantprojecte de Llei d’Economia Sostenible del PSOE només tracta de garantir l’actual model econòmic i social capitalista, model desigual i injust, basat en el creixement, el desarrollisme, el consumisme, l’explotació i l’especulació, assegurant el domini de les multinacionals i negant el protagonisme democràtic a la societat perquè gestioni els recursos i la producció des de les necessitats de les persones, des del repartiment, la igualtat, la justícia i el respecte per la vida en harmonia amb el planeta.

Els eixos d’actuació que planteja la Llei es refereixen a la Millora de l’Entorn Econòmic, la Competitivitat, i la Sostenibilitat Mediambiental. Entorn d’aquests eixos s’assenyalen polítiques socials, econòmiques, fiscals, financeres, laborals, energètiques, mediambientals, formatives i aquelles mesures que fossin necessàries, per a fer del creixement de l’Economia, una cosa sostenible. Per exemple, dotar de milers de milions a la investigació privada, a les empreses privades, al reforçament de les patents en mans de grans multinacionals…

Ja coneixem les conseqüències del desarrollisme i el productivisme: fam, augment de les malalties socio-ambientals, guerres de saqueig ecofeixistes per l’apropiació dels recursos, sequeres, canvi climàtic, societats cada vegada més autoritàries, atur, precarietat laboral i social, pobresa, marginació, exclusió social, etc.

Amb aquesta llei, el desenvolupament del sistema capitalista basat en la idea d’un món sense límits, pretén suavitzar, des de conceptes com el de sostenibilitat, un camí que ens orienta inexorablement cap al col·lapse ecològic i social. Partint de la consciència que el deteriorament ecològic i social que vivim està causat pel malversament i l’especulació sobre els recursos naturals, la Llei d’Economia Sostenible que planteja el govern del PSOE, és tan sols una volta de rosca pseudoverda, una nova operació de màrqueting vestida de sostenibilitat, oblidant conscientment que, des de qualsevol punt de vista, la pròpia sostenibilitat és conceptualment insostenible.

La llei d’Economia Sostenible proposada pel govern de PSOE reforça els sistemes de dominació vestint-los de mediambientals: sostenibilitat del poder econòmic, sostenibilitat del model de control, sostenibilitat de l’economia liberal, sosteniment del deute de les famílies, Reforma Laboral, … sostenibilitat de la insensatesa.

La CGT davant la “Llei d’Economia Sostenible”

Des de CGT creiem que qualsevol plantejament econòmic ha de partir de premisses que evitin l’abús i l’especulació, premisses que desenvolupin sistemes de repartiment de la riquesa i el treball. El desenvolupament de polítiques socials que incentivin l’equitat, i la justícia social. Que transgredeixin el pensament únic dels models convencionals de producció i de consum. Apostem per la responsabilitat, per la coherència, per l’austeritat, des de la consciència de classe, des del rebuig a qualsevol forma d’explotació i contra el malversament industrial dels recursos naturals.

Des de la CGT, instem a les poblacions assalariades ignorades en els seus drets i llibertats, als ciutadans, ciutadanes i pobles empobrits material i moralment per unes regles de comerç i financeres injustes i desiguals i criminals, a rebel·lar-se contra aquest Model de Creixement que ha demostrat no només la seva ineficiència per a satisfer les necessitats socials, laborals, culturals, d’alimentació, de recursos, d’hàbitat i de llibertat, sinó que el seu model de creixement només és possible per a cada vegada menys persones i a costa d’emmalaltir un món, la terra, on no serà possible, no ho és ja per a la majoria de la població, una vida digna i feliç per a les generacions esdevenidores.

Segueix sent precisa i urgent la Mobilització Social i la Vaga General per a construir un nou model econòmic i social al servei de les persones i no del mercat.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL - CGT