dilluns, 12 d’abril del 2010

Un altre privatització, l'OAC

Companys/es,

El dilluns a les 13:00 hores s’inaugurarà oficialment a la Plaça Sant Miquel de Barcelona (la part de darrera de l’edifici de l’Ajuntament) la nova Oficina Multiservei d’Atenció al Ciutadà, gestionada íntegrament per l’empresa Qualytel per contracte amb l’Ajuntament, i que substitueix a l’OAC que fins ara hi havia a la mateixa plaça que estava atesa íntegrament per personal de la plantilla municipal. És el cas més descarat de privatització dels que hem vist fins ara i compta amb els pitjors elements de la privatització:

1. Es fa servir un local municipal i la feina es fa accedint a tots els sistemes d’informació municipals.

2. Al personal de l’empresa se’ls aplica un dels pitjors convenis, amb sous de misèria aptes només per a pagar la discoteca.

3. L’empresa adjudicatària es fa invisible, volent fer creure conscientment al ciutadà que està sent atès per funcionaris.

4. El personal de l’empresa exerceix il·legalment funcions reservades a funcionaris, com ara la de fe pública (recepció de compareixences, compulsa de documents, registre administratiu, certificació, etc.) demostrant fins a quin punt menysprea l’observança de la llei aquests gestors que patim a la ciutat de Barcelona.

Al punt de mira dels mateixos gestors està la dotzena llarga de les altres oficines d’atenció al ciutadà que no dubtaran en tancar si se’n surten amb aquesta. De moment “generosament” han ofert als treballadors d’aquestes oficines una reducció del temps d’atenció al públic (per afavorir en realitat la facturació de la nova oficina, que obrirà dotze hores diàries set dies per setmana), oferiment que per a gran sorpresa de l’Ajuntament i dels sindicats majoritaris els treballadors de les oficines han tingut la dignitat de rebutjar en assemblea.

La CGT estarem presents a la inauguració d’aquesta oficina, ens trobarem a les 12:45 al mateix lloc per fer palesa la indignitat i la mentida d’aquest projecte.