dimarts, 23 de febrer del 2010

CGT davant les mobilitzacions d’UGT-CCOO en “defensa de les pensions”

CGT defensa un SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS COM UN DRET SOCIAL FONAMENTAL que estigui basat en els principis d’universalitat, solidaritat i suficiència per a totes les persones.

Davant les pròximes mobilitzacions previstes per les centrals sindicals UGT-CCOO en defensa de les pensions, CGT vol manifestar el següent:

- Com ja va succeir amb la mobilització del 12 de desembre de 2009, tornem a estar davant una nova mobilització de mera aparença, de simple teatre i posada en escena davant l’opinió pública, com expressió d’una rabieta perquè la reforma de les pensions l’ha decidit unilateralment el govern i no ha comptat amb aquests sindicats. Només es discuteix la forma però s’accepta el fons de la reforma del sistema de pensions.

- La mobilització es realitza sota el lema "En defensa de les pensions. No al retard de l’edat de jubilació". Aquest lema representa una autentica estratègia de contradicció entre el que es diu i el que es fa, per a confondre i ocultar la realitat als treballadors i treballadores i intentar simular una resposta a l’alarma social que ha provocat l’anunci d’augmentar l’edat de jubilació. Recordem que des de l’any 1985, anys 1995 i 1997 amb el pacte de Toledo, fins a l’última reforma de l’any 2006, el govern i aquestes centrals sindicals han pactat de forma sistemàtica la retallada del dret social a la jubilació digna. Han signat acords per a retardar de forma voluntària l’edat de jubilació més enllà dels 65 anys, indemnitzar la permanència en el treball, endurir els requisits per a accedir a una pensió contributiva a l’allargar el període necessari per a accedir a la mateixa, han baixat la quantia de la pensió a l’augmentar els anys en el càlcul de la mateixa, han conduït a la pensió assistencial mínima a les persones amb treballs i condicions laborals més precàries. En resum, han reduït la despesa social de l’estat i han empitjorat conscientment les pensions.

- A més, en paral·lel, mentre UGT-CCOO es van a mobilitzar contra la reforma de les pensions, per l’altra porta, s’asseuen en la taula de negociació de la reforma laboral sense cap embut ni problema, o ens brinden el seu recent acord sobre Negociació Col·lectiva 2010 pel qual es congelen, de facto, els salaris de les treballadores i treballadors de les empreses per a aquest any (cosa que ja van fer amb el funcionariat) i plantejar un pacte a tres anys amb unes ridícules pujades perquè la crisi la paguem les famílies i les persones assalariades amb la seva almoina i les empreses segueixin generant beneficis, que d’això va aquest joc.

- Per tant, els objectius d’aquesta mobilització no són clarament la defensa irrenunciable del dret al sistema de pensions, a la defensa dels drets laborals i socials dels treballadors i treballadores com ho demostren tots els seus pactes i diàleg social amb govern i patronal.

Per a la CGT, sempre són positives i ben rebudes les propostes de mobilització, d’ocupació del carrer, de lluita sindical i social, però amb totes les cartes sobre la taula, sense manipulacions o despreci dels interessos i drets de la classe treballadora.

Ara no és el moment de negociar retallades de drets o realitzar mobilitzacions de cara a la galeria. Per contra, és el moment de la mobilització social per a:

- Reduir la jornada laboral sense reduir el salari perquè més persones puguin trobar una ocupació.

- Avançar l’edat de jubilació perquè es produeixi l’entrada en el mercat de treball de nous treballadors i treballadores en substitució dels que el deixen.

- Augmentar els impostos a les empreses perquè reverteixin els seus beneficis a la societat i, amb això, contribuir al repartiment de la riquesa i garantir els drets socials.

- Acabar amb les exempcions actuals als salaris alts perquè es cotitzi per totes les rendes que es perceben.

- Reformar els Impostos quant al grau d’aportació al comú (caixa única) de manera proporcional a les rendes que es perceben i evitar que l’empresariat evadeixi impostos.

- Finançar via impostos les pensions a més de les cotitzacions, igual que via impostos es finança la Casa Reial, el Ministeri de Defensa, d’Educació, de Cultura, etc. La pensió és un dret no un negoci.

- Acabar amb el frau fiscal que es troba concentrat en les rendes empresarials/directius i que fonts fidedignes xifraven en 75.000 Milions per a l’any 2007.

- Augmentar la despesa social fins a reduir els 7 punts que ens separen de la UE.

En definitiva, és l’hora d’una Vaga General que dinamitzi de debò la ràbia, coratge i necessitats del conjunt de la població i que generi aquest moviment absolutament imprescindible d’embranzida que es necessita per a acabar d’una vegada per sempre amb els abusos de la patronal i la banca i la pocavergonya d’aquest govern, centrats tots ells en robar-nos el que hem aconseguit amb anys de vagues, lluita, suor i sang d’aquesta i les generacions que ens van precedir.

En defensa del dret a les pensions … Ni un pas enrere davant la retallada dels drets laborals i socials.

CGT crida a la Mobilització Social i la Vaga General !!

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT