dijous, 4 de febrer del 2010

NI UN PAS ENDARRERE. CAP A LA VAGA GENERAL .


5 milions d'aturades i aturats reals. Acomiadament lliure i gratuït. 67 anys per jubilar-se. Embargaments. Desnonaments. Repressió, Retallada de drets laborals i socials…
AIXÍ NO VOLEM SORTIR DE LA CRISI.

Un nou model social i econòmic que garanteixi la justícia social, la igualtat i la llibertat.

ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES EXIGIM ALTRES SORTIDES.


1. VAGA GENERAL PER A QUÈ?

Vaga General, mobilització social, lluita dels treballadors i treballadores perquè la sortida de la crisi econòmica no sigui cap a un capitalisme refundat, enfortit, més perfeccionat, sinó cap a un Nou Model Social i Econòmic més just, en llibertat, que garanteixi la igualtat, elimini l'explotació, generi una altra forma de vida que ens faci més feliços. Vaga General i Mobilització Social per a un Nou Model Social que Reparteixi el Treball per treballar totes i tots, que redueixi la jornada laboral sense reduir el salari, que redueixi l'edat de jubilació, que ens permeti satisfer les nostres necessitats bàsiques com a persones, que no estigui al servei del mercat ni dels interessos de la patronal, que produeixi només prou per viure totes i tots millor, per consumir i treballar menys i poder treballar tothom. Un model que elimini les hores extres, els estalls, acomiadaments, EROs, embargaments, contractes temporals, contrates, subcontractes, privatitzacions, dumping social, ETTs, la doble jornada per a la dona, el repartiment igualitari dels treballs domèstics i de cures entre dones i homes. Un model que derogui els articles 52 i 56 de l'Estatut dels Treballadors i ens torni a la classe treballadora els drets perduts.

Un Model Social que Reparteixi la Riquesa perquè l'hem creat entre totes i tots, que garanteixi un salari social digne, habitatge social per a les persones a l'atur, equipari els salaris de manera progressiva, ofereixi una banca pública per desenvolupar projectes socials i cooperatius. Un model que elevi la pressió fiscal sobre les fortunes milionàries, els beneficis de les empreses i les multinacionals, garanteixi la gratuïtat dels serveis públics i drets socials bàsics, que paralitzi tots els processos de privatització dels serveis públics, que incrementi la inversió social i redueixi la militar.

Un Nou Model per garantir els drets socials i serveis públics per a tothom, que instauri el dret a la mateixa identitat i la lliure expressió personal; el dret a una vida digna que satisfaci les necessitats bàsiques; els drets laborals i sindicals; el dret a cuidar i ser cuidat com una responsabilitat col·lectiva; els drets culturals, educatius, d'accés lliure a la informació i opinió i no criminalitzi el lliure intercanvi de la creació i la cultura; drets Ecològics i mediambientals que garanteixin la vida en el planeta; dret a l'autogestió social que impedeixi l'autoritarisme i la jerarquització; dret a la lliure circulació de les persones a través de les fronteres procedint al tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers (CIE); drets d'expressió, reunió i manifestació; Dret a que cada persona defineixi i manifesteu la vostre orientació sexual; dret a la conciliació de la vida familiar i professional per disposar de temps per educar els nostres fills.

Un Nou Model Social per a una Economia Solidària, Cooperativa i Sostenible en harmonia amb la natura, amb transports i infraestructures de proximitat, que recuperi el món rural, l'agroecologia i la seva indústria derivada. Un model que elimini les indústries contaminants per indústries sostenibles i de productes duradors, en que s'autogestionin els sistemes de producció i consum a escales locals, amb inversió en energies renovables i desinversió en energies fòssils i nuclears, que imposi gravàmens al comerç internacional, que no aspiri al creixement il·limitat en el que es pugui produir menys per viure millor.

Un nou model més auster, que aprofiti l'energia i els recursos per aconseguir evitar el desenvolupament i creixement il·limitat que malgasti els escassos recursos naturals, segons ens planteja el capitalisme. Un Nou Model per a l'Autogestió de la Societat, les nostres vides i el treball, des de la participació i democràcia directa, des dels pobles, barris i ciutats fins a les institucions, les empreses, la distribució, el comerç, posant l'economia al servei de les persones i de la sostenibilitat de la vida humana i del planeta.

Una VAGA GENERAL perquè la patronal no segueixi obtenint el màxim de beneficis a costa del nostre esforç, perquè no només pensi a reduir al màxim les despeses salarials i pagar el menys possible als trabajadors i treballadores, alienant-nos perquè consumim més, perquè tinguem moltes hipoteques i així garantir-se el control i la desmobilització social. Una VAGA GENERAL per a un nou model social en què la classe treballadora sigui la protagonista. Una Vaga General per dir-li al govern, a la patronal, als rics, PROU. Prou d'explotació, prou d'exclusió social, prou d'augmentar els beneficis de la banca, prou d'abusos, d'atropellaments, d'injustícies.


2. COM ESTAN RESOLENT LA CRISI ECONÒMICA?

Fa dos anys que ens estan comptant oficialment que existeix aquesta crisi econòmica del sistema capitalista. Els culpables i responsables d'aquesta crisi (patronal, banquers, polítics professionals) no assumeixen cap responsabilitat sinó que ens han culpat a tothom del fracàs i ens estan obligant a pagar la seva crisi. La patronal culpa a la classe treballadora, a la joventut, a la dona, a la immigració, amb discursos i lleis racistes i xenòfobes (llei d'estrangeria, empadronament, centres d'internament).

Les seves solucions tornen a ser les mateixes: incrementar la productivitat, la competitivitat, incentivar el consum a costa d'incrementar la precarietat laboral i l'explotació, seguir amb el supradesenvolupament i l'especulació, pujar més els impostos directes, continuar amb indemnitzacions milionàries als seus directius, augmentar el ventall salarial, privatitzar els serveis públics i socials per convertir-los en negoci, especular amb el mateix estat, amb els seus préstecs, amb la compra de deute pública, no repartir els beneficis sinó les pèrdues, generar més economia submergida, robar, explotar, estafar i enganyar més i més a treballadores i treballadors. En aquest temps de crisi, la banca i la patronal amb el suport del govern, han aprofitat per agafar els diners públics, de totes i tots, sense que ningú no li posi cap impediment.

Els pocavergonyes responsables de la crisi ens han estafat fins a 100 mil milions d'euros en ajuda per a la banca, estan reduint les cotitzacions de les empreses a la seguretat social, aproven EROs i acomiaden amb total impunitat, planegen noves reformes laborals per reduir les despeses salarials, garantir l'acomiadament lliure i gratuït, augmentar l'edat de jubilació, reduir les pensions, augmentar la jornada laboral, realitzar més hores extres, rejovenir les plantilles, eliminar la negociació col·lectiva. En resum, retallar drets i llibertats laborals, sindicals i socials i reprimir brutalment a qui es mogui.

3. COM S'ESTÀ RESOLENT LA CRISI PER A LA CLASSE TREBALLADORA?
Els treballadors i treballadores estem pagant la més gran agressió capaç d'emprendre el capitalisme neoliberal negant-se'ns a milions de persones el més mínim per poder viure. Estem sent explotats i desposseïts de drets fins a fregar la pobresa, la plena precarietat, la fam. Es concedeixen prestacions socials per caritat. Les ajudes, salaris socials i pensions són de misèria, freguem els 5 milions de parad@s reals, existeixen 1,5 milions de famílies sense ajuda, s'han produït 200.000 embargaments, desnonaments, infelicitat, patiment, mendicitat, violència, repressió.

DAVANT EL CAPITALISME I LA SEVA CRISI, CGT EXIGEIX UNA SOCIETAT BASADA EN LA LLIBERTAT, LA JUSTÍCIA, LA IGUALTAT I L'AUTOGESTIÓ NI UN PAS ENDARRERE! CAP A LA VAGA GENERAL