diumenge, 21 de desembre del 2008

La secció sindical de CGT del Metro denúncia el vergonyós increment de les tarifes del transport públic de Barcelona

La CGT del Metro de Barcelona vol denunciar públicament l’abús que representa l’augment tarifari per al 2009 impost per l’ATM i totes les institucions que ho representa, la majoria de les quals són del PSC. És d’hipòcrites intentar justificar una pujada de gairebé el doble de l’IPC per a un servei com és el transport de viatgers que avui dia és tan imprescindible com la Sanitat.

La Presidenta de TMB Assumpta Escarp practica la hipocresia al parlar de l’augment del 10% de les subvencions dels Ajuntaments al sistema de transport públic ja que aquest augment segur que sortirà de l’increment de la taxa per al transport que tots els ciutadans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona pagarem en la contribució dels nostres habitatges (IBI). Però la major hipocresia és justificar aquest augment amb la creació de la T-12 per als nens, ja que el seu cost recau exclusivament en la resta d’usuaris, sobretot els més habituals i fidels que compren una T-10, la targeta més incrementada, que són majoritàriament treballadors i estudiants, molts d’ells en atur.

Segurament la Sra. Assumpta Escarp i el Sr. Jordi Hereu es vanagloriaran de les seves polítiques socialment avançades cap als nens i les famílies, però s’obliden que no és gràcies a la seva gestió, sinó a costa de la butxaca de la resta d’usuaris. La CGT de Metro proposa mesures a curt termini per a corregir aquesta situació, aquestes mesures han de passar per una bona gestió de les empreses que donen el servei, principalment TMB.

En aquests moments TMB és un monstre organitzatiu amb més de 800 persones amb contractes blindats de TÈCNICS i ADMINISTRATIUS, d’ells gairebé 50 són DIRECTORS amb sous que van entre els 70.000 i els 100.000 € anuals. En dos anys hi ha hagut més de 10 canvis en els organigrames de les Empreses i cada canvi ha vingut a augmentar la nòmina de Directius, sortits bàsicament dels sectors pròxims al PSC del Baix Llobregat.

La CGT creu que aquestes DIRECCIONS estan engreixades innecessàriament i haurien de ser reduïdes dràsticament per tal d’arribar a un estalvi de més de 2.000.000 d’anuals € amb la qual cosa ja hi hauria perquè molts nens viatgessin totalment gratis, sense repercutir en la resta d’usuaris. Si a més eliminem despeses suntuàries de "pompa" i "boato", campanyes de màrqueting i fem una neteja de l’estructura del personal DIRECTIU I TÈCNIC que tenim en l’Empresa i que ningú sap el que fa, segur que el cost es reduïx dràsticament, per tant l’augment tarifari seria més raonable, per sota de l’IPC i sobretot més ètic.

Som conscients que ningú farà ni cas de la nostra opinió ni de la nostra denúncia però com Sindicat majoritari al Metro estem obligats a fer-la.

Secció Sindical CGT Metro de Barcelona