dimecres, 31 de març de 2010

CGT reafirma el seu compromís amb la Vaga General, social i laboral, en confluència amb altres organitzacions

El Ple Extraordinari celebrat per la CGT a Saragossa dissabte passat 27 de març, va acordar seguir endavant amb el procés creixent de mobilització social, conflictivitat laboral i confluència amb les altres organitzacions sindicals combatives i amb els moviments socials transformadors, amb la finalitat de crear les condicions idònies perquè les classes treballadores i la societat en el seu conjunt faci seva la necessitat de la Vaga General com expressió d’un descontentament real amb les polítiques econòmiques i socials de la Unió Europea i del Govern de Zapatero per a combatre la crisi actual. Per a això s’ha d’apostar per ocupar el carrer i presentar les alternatives de repartiment del treball i de la riquesa de les quals banquers, patronal, polítics i "agents" sindicals oficials no volen escoltar parlar.

>>> Resum del dictamen:

El Govern pretén portar a terme reformes laborals en matèria d’ocupació, pensions, prestacions d’atur, formació-qualificació, mobilitat dels treballadors, empleabilitat…

Al mateix temps, legisla a cop de talonari, lliurant els fons públics a multinacionals, empresaris i banquers, tractant de generar ocupacions mitjançant inversions astronòmiques en obra pública (infraestructures viàries, altes velocitats, presons, comissaries i carreteres…) tractant de dissimular el ritme de les 150.000 ocupacions destruïdes mensualment des d’octubre 2008, i pretenent en va que el sistema financer faci fluir diners.

Així mateix manté polítiques socials de caritat i almoina envers els desempleats i desempleades (420 euros) que no arriben a la totalitat dels mateixos però que compleixen magníficament bé l’objectiu de la desmobilització social.

Estem immersos en una crisi en la qual ens han ficat ells i de la qual no són capaços de treure’ns, i proposen com receptes per a sortir d’ella, a més d’utilitzar els diners públics per a “salvar” a una banca que té més beneficis cada dia, retallar-nos drets a través de:

- Congelacions salarials, no respectant ni la pujada salarial “limitada” acordada per a la funció pública.

- Una nova Reforma Laboral en les contractacions i en l’acomiadament.

- Una nova retallada al Pacte de Toledo, incrementant l’edat de jubilació als 67 anys.

- Un pla d’estabilitat on retallaran 50.000 milions d’euros i que suposaran més retallades socials.

La CGT des del congrés de Màlaga ve manifestant a través d’escrits als responsables dels sindicats “majoritaris”, la necessitat de mobilitzar-se en defensa dels drets dels treballadors i treballadores i desocupats i desocupades, no reconeixent en principi aquestes centrals sindicals la necessitat d’això, encara que ara tots estem veient com es volen començar a rentar la cara amb mobilitzacions encara incipients, però que fa uns mesos ningú augurava, ni el mateix govern.

També s’estan mantenint reunions amb els moviments socials, i és necessari intensificar les relacions amb altres organitzacions representatives a nivell estatal o a nivell de Comunitat Autònoma, que assumeixin l’objectiu de convocar una Vaga General.

El full de ruta està traçat pel propi Congrés de Màlaga i ara es tracta de recórrer-la amb tota la seva intensitat i matisos.

- Portant el nostre discurs a tots els actes interns del sindicat, fins a arribar a tots els delegats, militància i afiliació.

- Posant-se en contacte amb les organitzacions sindicals i socials, amb interès i capacitat de mobilitzar, fent arribar el nostre discurs de forma clara i contundent.

- Convocant actes on puguem fer arribar el nostre discurs a milers de persones.

- Convocant mobilitzacions descentralitzades en tots els territoris.

- Convocant actuacions en les reunions de ministres i presidents, durant el semestre de la presidència de la UE.

- Començant a treballar la gran mobilització combinada, amb quatre marxes que confluiran a Madrid en una Manifestació, a mitjans de maig.

Volem convocar una vaga general, és necessària la resposta de la vaga, la classe treballadora necessita convocar i protagonitzar una vaga general per a recuperar la seva dignitat. Però no podem equivocar-nos en la data oportuna per a la convocatòria. La data ha de marcar-se en funció de l’evolució dels esdeveniments, en funció dels suports amb els quals comptem, en funció del nivell d’agitació social provocat, del nivell de tensió social que faci sentir aquesta necessitat i que els treballadors la tinguin integrada.

Optem per no tancar la data, seguir treballant cap a la mobilització i vaga general, estar atents al sentir de la societat i procedir a la convocatòria quan l’organització en el seu conjunt hagi provocat la necessària agitació social.

Dictamen Aprovat per la CGT en el Ple Extraordinari de Saragossa del 27 de març de 2010.

Cap comentari: