divendres, 26 de març del 2010

Enfront de la nova volta de rosca: vaga general

Han transcorregut molts mesos des que “oficialment” entréssim en període de crisi, el que ha suposat una nova volta de rosca a l’explotació de la classe treballadora.

La patronal, amb la complicitat de governs i cúpules sindicals dels sindicats pactistes, ha assolit resoldre magníficament bé el “fracàs” capitalista. Així, hem vist que s’han apoderat dels diners públics en milers de milions d’euros, han enviat a l’atur a milions de persones, s’utilitzen els Expedients de Regulació d’Ocupació per a seguir guanyant diners, s’aprovarà una nova reforma laboral en la qual l’acomiadament resulti gratis, es reduïxen les cotitzacions a la seguretat social, es congelen i fins i tot reduïxen els salaris d’empleades i empleats públics i resta de treballadors o s’augmenta l’IVA com impost directe sense cap tipus de mesura fiscal progressiva perquè paguin més els que més tenen.

La resposta de CGT sempre ha estat i serà la defensa dels drets i llibertats de la classe treballadora. Lluita frontal contra la pèrdua d’ocupació, negativa radical a la signatura de ERO temporals o d’extinció, reduir la jornada laboral sense reduir el sou, negar-se a les hores extraordinàries, repartir el treball per a treballar tots, repartir la riquesa ja que l’hem creat entre tots, sense repartir la misèria ni acceptar cap almoina de 420 euros, exigir serveis públics i socials gratuïts i de qualitat.

En definitiva, és necessari plantejar un nou model econòmic i social basat en la sostenibilitat, en el qual consumisme, productivitat i competitivitat deixin pas als nous valors de la igualtat social, la justícia, la llibertat, el decreixement i el desenvolupament harmònic amb el planeta. Un model nou social al servei de les persones, autogestionari i no al servei del mercat i el capital.

A la CGT som conscients que hem de seguir treballant per una gran mobilització social i una vaga general que planti cara al capitalisme i els seus responsables.

>>> Article de Jacinto Ceacero, Secretari General de la CGT, publicat al núm. 117 de la revista Diagonal.