divendres, 19 de març del 2010

Concentració a Barcelona el 25 de març: els zapatistes no estan sols


CONCENTRACIÓ A BARCELONA EN SUPORT ALS ZAPATISTES

DIJOUS 25 DE MARÇ A LES 17:30H. DAVANT DEL CONSULAT DE MÈXIC A BARCELONA, PASSEIG BONANOVA 55

El dia 1 de gener de 1994 l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional (EZLN) es va alçar en armes per a exigir justícia i llibertat i el dia 12 d’aquest mateix mes i any l’EZLN es va comprometre, amb la societat civil nacional i internacional, a no realitzar cap tipus d’acció armada ofensiva contra el govern federal, estatal o municipal. Des d’aquesta data han transcorregut ja més de 16 anys i han estat infinites les provocacions portades a terme per l’exèrcit mexicà i pels grups paramilitars.

En els últims mesos, l’escalada de violència policial i paramilitar contra les Comunitats Zapatistes està prenent un calibre desorbitat. Les autoritats mexicanes, a través del grup paramilitar anomenat Organització Per a la Defensa dels Drets Indígenes i Camperols (OPDDIC), estan hostigant amb intensitat a les Comunitats Zapatistes. La Junta de Bon Govern “El camino del futuro”, del Caragol de “Resistencia hacia un nuevo amanecer”, a La Garrucha denuncia l’existència d’un document on la citada organització paramilitar prepara desallotjar la Comunitat Zapatista de Santo Domingo, amb armes de foc i bombes.

A això cal afegir una campanya mediàtica especialment dura contra les i els Zapatistes basada en la manipulació informativa. Així, els mitjans converteixen als agredits en agressors, obviant les amenaces de desallotjaments i les irrupcions dels paramilitars en les comunitats.

Aquests atacs des de diferents fronts formen tota una campanya ben orquestrada i organitzada des del poder polític, l’únic objectiu del qual és crear un escenari que possibiliti la intervenció de l’exèrcit mexicà, és a dir, la guerra.

Per tot l’exposat Col·lectius, Organitzacions i Individus de la Otra Campaña, la Red Contra la Represión y por la Solidaridad (RvsR) i la Campaña Primero Nuestrxs Presxs han llançat una Jornada Nacional i Internacional de Suport i Solidaritat amb les Bases de Suport Zapatista per al dia 20 de Març, que des de la CGT secundarem mitjançant mobilitzacions i actes en diferents localitats de l’Estat Espanyol del 13 al 27 de març.

Participant i coincidint d’igual forma amb la Setmana d’Acció en Solidaritat amb les Comunitats Zapatistes en Resistència llançada per diversos col·lectius i organitzacions europees, entre les quals també està la CGT.

Tenint en compte els fets, l’aptitud dels tres nivells de govern (executiu, estatal i municipal) i el desig de les i els zapatistes a defensar el seu territori sense realitzar accions ofensives, des de la CGT considerem responsable als tres nivells de govern, a l’exèrcit mexicà i als grups paramilitars de qualsevol atac.

CGT manifesta el seu suport clar i decidit a la lluita zapatista i al seu projecte d’autonomia. Tot el treball realitzat en matèria de salut, educació, justícia i autogovern és encomiable i digne d’admiració. Com ho és d’igual manera les formes i maneres de portar-lo a terme.

Per tant i igual que nombroses organitzacions i col·lectius, considerem important mostrar en el carrer aquest suport perquè les autoritats mexicanes sàpiguen que……ELS ZAPATISTES NO ESTAN SOLS.

PROU D’ATACS I ASSETJAMENT A LES COMUNITATS ZAPATISTES

FORA L’EXÈRCIT DE CHIAPAS

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)