dijous, 5 de febrer del 2009

A pesar de la provocació finalitza sense incidents la concentració contra la política de contractació de Parc i Jardins


Avui dijous 5 de febrer els delegats/des del Comitè d'Empresa de l'I.M. de Parcs i Jardins i les Seccions Sindicals que el composen, CCOO, CGT, UGT i USOC, ens hem concentrat en les oficines de Recursos Humans de l'I.M. de Parcs i Jardins en el carrer Tarragona nº 141, a partir de les vuit del matí i hem realitzat una reunió extraordinària de la Comissió Permanent, així mateix hem penjat a la façana una pancarta reivindicant l'entrada dels 90 companys/es aprovats en l’OPO 2008.

A les 11’30 hores s'ha celebrat a la porta de les oficines de RRHH una roda de premsa on hem anunciat l’inici d'una campanya de mobilitzacions i denúncies davant les irregularitats, els incompliments, les maniobres coactives i fraudulentes i la falta d'informació respecte a la política de contractació de la direcció de l’Institut Municipal, també hem denunciat expressament la contractació de tan sols 37 peons de l'Oferta Pública de 90 aprovada al març de 2007 i que des del passat 15 de desembre estava finalitzada.

A la premsa li hem explicat que en un marc general de crisi econòmica i d'ocupació (amb una Presidenta de l’Institut, Imma Mayol, que es diu d'esquerres de debò) és inadmissible que, els treballadors/es que han guanyat una plaça vegin suspesa la seva entrada per una decisió unilateral de l'I.M. de Parcs i Jardins, així mateix s'ha denunciat les coaccions sofertes per un col·lectiu de 17 treballadors/es als quals, tenint en vigor contracte de relleu de jubilat parcial i havent guanyat plaça en l'Oferta Pública, se'ls està forçant a signar un "Acord Suspensiu" sense cap garantia jurídica, amb l'únic objectiu d'estalviar-se la contractació d'altres 17 persones de la borsa de peons aprovada aquest mateix any.

Sobretot aquestes 90 contractacions són necessàries i ja estan pressupostades, i que coincideixen, això si, amb la contractació sense control i sense procés selectiu de 50 treballadors/es aproximadament, la majoria tècnics i personal qualificat, que sí han trobat l'empara i la comprensió de la direcció de l'Institut.

Finalment denunciem la actitud autoritària i il·legal (incomplint la LOLS) del Director de Recursos Humans sr. Medina i del Cap de Relacions Laborals Sr. Salvat que han impedit físicament l'accés a les oficines del carrer Tarragona nº 141 als delegats i delegades (provocant d'aquesta manera la possibilitat d'haver enfrontament físic), i sense haver donat cap explicació oficial.

Barcelona 5 de febrer de 2009.

CGT de Parcs i Jardins

3 comentaris:

malesherbes ha dit...

divendres, 6 de febrer de 2009
>
Parcs i Jardins retarda la contractació de 53 empleats que van guanyar la seva plaça en les oposicions de l'any passat



IVAN VILA. Barcelona

El comitè d'empresa de Parcs i Jardins de Barcelona va denunciar ahir que l'empresa pública ha retardat la contractació dels guanyadors de les places de l'oferta pública d'ocupació (OPO) del 2008, i que a hores d'ara només ha cobert 37 dels 90 llocs de treball que van sortir a concurs públic. El comitè esgrimeix l'article 93 del reglament del personal al servei de les entitats locals, que diu que els contractes s'han de formalitzar en un termini màxim d'un mes des de la finalització de l'OPO, que va acabar el 15 de desembre. Parcs i Jardins va replicar en una nota de premsa que «el termini habitual d'un procés de selecció és d'un any, entre que es convoca i es contracta».

En la mateixa nota, s'explica que estava previst fer una convocatòria a principis del 2008, corresponent a 60 places, i una altra de 30 més el darrer trimestre, i per això, tot i que finalment va fer l'OPO d'un cop, argumenta que la incorporació s'ha de fer en dues tongades. Les 37 persones que es van incorporar dilluns són peons de jardineria integrats en el primer bloc.

El president del comitè, Manel Barranco, va denunciar que d'aquesta primera tongada hi ha 17 peons més encara sense incorporar que són persones que ja treballen a Parcs i Jardins fent substitucions de jubilats parcials, i que l'empresa els ha «pressionat» per acceptar mantenir-se a temps parcial i suspendre la formalització dels contractes indefinits per les places que ara han guanyat fins al moment que es jubilin del tot els treballadors als quals substitueixen, una oferta que consta per escrit i que Barranco va considerar «fraudulenta». Poc després, en la seva nota, Parcs i Jardins assegurava que tant aquests 17 peons com els 3 tècnics i els 3 administratius amb què es completa el primer bloc s'incorporaran aquest mes. Dels altres 30, però, només va apuntar que ho faran al llarg del 2009. El comitè va denunciar també que des del 2005 l'empresa ha contractat «sense control i sense procés selectiu» una cinquantena de tècnics i personal qualificat. La nota de rèplica de Parcs no feia cap referència a aquesta circumstància.

Anònim ha dit...

Hola bon dia:
Estoy en la bolsa de trabajo casi al final y querria saber si es posible que este año me llamen. Gracias.

malesherbes ha dit...

no sabemos las previsiones de contrataciones para este año y además tendriamos que saber cuanto personal puede renunciar a la oferta que le realicen.