dimarts, 24 de febrer del 2009

El jutjat CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU Nº 16 confirmar la multa de 12000€ imposada a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins

El jutjat CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU Nº 16 de Barcelona ha desestimat la demanda interposada pe l’Institut Municipal de Parcs i Jardins contra la resolució de data 23 d'abril de 2008 de la Conselleria de Treball de la Generalitat que va confirmar la multa de 12000€ imposada a través d'Inspecció de Treball a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins (IMPJ) de Barcelona per fer cas omís a un treballador que sol·licitava una adaptació del seu lloc de treball per motius de salut.

La resolució del jutjat del Contenciós- Administratiu no admet la interposició de recurs ordinari algun, per la qual cosa la sentència és ferma.

Els fets de la sanció imposada es remunten a l'any 2006, quan un treballador de Parcs i Jardins va presentar una denúncia a Inspecció de Treball després de mesos de sol·licitar l’adaptació del seu lloc de treball per motius de salut. i haver rebut de l'Institut com a única possibilitat el trasllat al servei de vigilància, amb variació d'horari i jornada.

Inspecció de Treball va requerir l'Institut el 22 de setembre del 2006 i amb un termini de 15 dies perquè complís la llei de prevenció de riscos laborals pel que fa a la protecció de treballadors especialment sensibles a determinats riscos, adoptant mesuris protectors i respectant totes els seves condicions laborals, incloses els de jornada i horari.

Després que l’Inspector comprovés l'1 de juliol del 2007 l'incompliment del requeriment, va practicar una acta d'infracció per 12.000 euros contra Parcs i Jardins. L'Institut va recórrer davant la Conselleria de Treball, que va confirmar la multa.

Posteriorment l’Institut va presentar recurs contra la resolució al jutjat donant així una mostra més de la política laboral de la direcció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins que està més preocupada per aconseguir que no es confirmin les Acta d'Infracció per incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, encara que això li representi a l'erari públic en despesa de jurídica molt més que la sanció imposada, que a corregir els errors comesos

1 comentari:

quimera ha dit...

Multa de 12.000 euros a Parcs per no haver traslladat un empleat per raons de salut
26/02/09 02:00 - Barcelona - I.V el Punt

L'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona haurà de pagar 12.000 euros de multa per no haver volgut canviar el lloc de treball a un empleat per raons de salut. Els fets es van produir l'any 2006, quan un jardiner va demanar el canvi pels seus problemes lumbars. L'empresa li va oferir passar a fer de vigilant, però canviant-li l'horari, i l'operari va rebutjar la proposta per motius familiars i l'empresa el va mantenir al seu lloc. El setembre de 2006, la inspecció de Treball va comminar Parcs a traslladar-lo respectant-li l'horari, però l'empresa va fer cas omís i la mateixa inspecció va imposar a Parcs una sanció de 12.000 euros, que va ser ratificada pel Departament de Treball. El jutjat contenciós administratiu número 16 de Barcelona ha desestimat ara definitivament el recurs de l'empresa pública contra la sanció.