dijous, 19 de febrer del 2009

La CGT exigim l’anul·lació de totes les sentències franquistes

El Ministeri de Justícia ha aprovat una declaració de reparació i reconeixement personal per a Lluís Companys, President de la Generalitat de Catalunya assassinat pel franquisme, al costat de la d’altres 41 persones i prepara un acte públic i col·lectiu de lliurament d’aquestes declaracions. Des de CGT, sempre estarem d’acord amb aprofundir en el rescabalament moral i públic de les víctimes, però només existeix una veritable rehabilitació pública per a les víctimes del feixisme espanyol, l’anul·lació de totes les sentències franquistes, només això allunyarà la ignomínia del nom de les dones i homes que van lluitar per la llibertat del poble espanyol, enfrontant-se a qui es van aixecar en armes contra el poder constitucional i democràtic d’aquell moment històric.

Ha transcorregut més d’un any des que es formalitzés l’entrada en vigor de l’anomenada Llei de Memòria Històrica. La seva redacció i aprovació va sofrir uns terribles vaivens. Finalment es va aprovar amb el suport de la gran part dels grups polítics, però sense l’aprovació de la societat.

El que ens temíem s’ha fet realitat i fins i tot ha resultat ser més sagnant del que s’esperava. Tirant la vista enrere, analitzem el que esperàvem aconseguir amb aquesta llei –recuperació i rehabilitació de les víctimes oblidades i vexades- i el que realment ha suposat ha estat vexar encara més la memòria d’aquestes víctimes vençudes.

Com Confederació General del Treball (CGT) exigim:

- L’anul·lació de totes les sentències dictades pels tribunals repressius de la dictadura franquista.

- L’eliminació de la infame discriminació que ha generat el legislatiu entre les víctimes de la repressió del franquisme, generant víctimes de primera o segona classe segons l’any del seu assassinat.

- L’assumpció de la seva responsabilitat, per part de l’Administració, en la recerca de milers i milers de desapareguts de la Dictadura.

- La modificació de la Llei de Registres Civils, a fi que es possibiliti la inscripció de TOTES les víctimes del franquisme.

CGT seguirà defensant la recerca de la veritat sobre els crims de lesa humanitat comesos pel règim franquista fins que s’exerceixi una autèntica justícia social i condemna de la dictadura i la repressió.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT