dimecres, 4 de febrer del 2009

Barcelona 2.0, el que no ens expliquen‏

Tal i com van les coses sembla imminent l’aplicació a la nostra ciutat d’allò que en podríem dir “ la mare de totes les reorganitzacions” o això ens volen fer creure a través de la campanya propagandística del que en el seu moment s’anomenà tan poèticament Projecte Primavera i ara li diuen de manera força més “cool” Barcelona 2.

Així doncs Barcelona.2, segons el que ens volen vendre, seria la posta al dia, amb visió de futur, d’un subsistema estructural d’interelacions entre els diversos òrgans municipals, a més a més d’un altre subsistema de relacions que l’Ajuntament posa al servei de la ciutadania. Això, no es faria d’una forma gradual i ordenada sinò amb les premures a les que ens tenen acostumats els polítics, suposadament d’esquerres, que governen la cosa municipal ja fa més d’una generació sense que ningú, insistim ningú, no els faci una oposició digna de tal nom.

Una de les coses que no ens expliquen és a partir de quina evaluació s’ha decidit que cal canviar-ho tot per a que tal vegada res no canviï i es pugui continuar fent mans i mànigues amb la plantilla municipal sense posar les coses en clar. Parlem (o ens referim a) d’una reorganització seriosa i transparent que hauria d’incloure una Relació de Llocs de Treball.

Un altra qüestió a considerar de cara a les properes eleccions municipals, és que sembla ser que la confiança dels ciutadans que voten a les eleccions municipals, -de nosaltres els abstencionistes ben informats, no en parlem- està començant a trontollar (generar dubtes) i el futur govern de la ciutat a perillar perquè no tothom se’n beneficia del “visc A en el millor dels móns possible” o en la “millor botiga del món”.

Del que no ens en parlen els components de la coalició de govern és de la seva voluntat de deixar “atado i bien atado” el futur d’aquest conglomerat d’interessos creats que s’han anant constituint al llarg d’aquests anys.

La forma externa de la reorganització significaria la fi d’allò que en digueren Descentralització, que vés per on fou la manera d’aconseguir l’acostament de l’administració municipal a través dels seus districtes als seus administrats, els que la sostenim amb els nostres diners a l’igual que a la resta d’administracions

A hores d’ara s’han tret de la màniga una suposada Barcelona dels barris que no hi ha qui se la cregui i ,a partir d’una nova distribució de càrrecs i poders, fer veure que estan des-descentralitzant quan el que estan fent és lligar curt tot l’aparell de gestió municipal.

El poder de control d’aquest nou dispositiu gestor restarà en la cúspide de la pirámide: a mans dels gestors i alts càrrecs de confiança política; a mans d’algunes d’aquelles persones que arriben als seus càrrecs a través dels processos de selecció de personal de lliure designació. És a dir, que entre tanta confiança i tanta llibertat ,només arriben a certs càrrecs aquelles persones a les que ningú no se li ocorreria mai considerar “desafectes al règim”.

També cal considerar que la nova reorganització afavorirà la possibilitat de més constitucions d’Instituts i Empreses municipals i de més fragmentació del conjunt dels treballadors de l’Ajuntament. I d’això ni se’n parla.

No podia ser d’una altra manera tenint en compte que tot aquest invent ha estat cuinat per components i exalumnes d’una coneguda escola de negocis, que té al seu darrera una històrica organització politico-religiosa, amb interesos al llarg i ample de l’orb. Així es tendirà a aprofondir en la circulació de càrrecs municipals cremats o amortitzats dintre de la xarxa d’empreses més o menys “adictes ” a la coalició política que porta governant la ciutat des de temps gairebé immemorials, la qual cosa no és més que un altre clau en el taüt d’uns Serveis Públics de responsabilitat Pública i un nou pas, o millor dit salt en la carrera d’externalitzacions, privatitzacions i d’altres tripijocs als que tant acostumat ens tenen els nostres munícipes i els seus cómplices.


*Es necessari, que els**/les treballadors/es tal i com ciutadans/es d’una Barcelona de disseny per a uns pocs(però per a la majoria amb molts problemes, economics i socials), de la que nosaltres formem part, donem respostes, lluitem pel manteniment dels drets laborals municipals, com defensar els drets dels companys externalitzats, i lluitem contra les polítiques de centralització i privatitzadores de creació d’instituts, i d’externalitzacións*


*Organitze**m-nos per lluitar contra aquestes formes de precarització dels serveis i de les condicions laborals del treball públic.*


Secció Sindical de la CGT a l'Ajuntament de Barcelona