dilluns, 23 de febrer del 2009

Després del temporal; els desperfectes laborals


El temporal de vent que va assolar a la ciutat de Barcelona el dissabte 24 de gener i que va danyar gairebé tres mil arbres de la ciutat, va mobilitzar als treballadors/es de Parcs i Jardins i va mostrar la nostre professionalitat i compromís amb el verd de la ciutat i amb els ciutadans, fins aquí tot perfecta.

Quan ha acabat la tempestat ens trobem els problemes que ocasiona la gestió irrespectuosa i agressiva de relacions laborals de la direcció de l’Institut. D'una banda ens assabentem pels propis treballadors/es de Parcs i Jardins, la direcció no ha informat del fet, que treballadors/es d'empreses privades van estar treballat al costat dels treballadors de Parcs i Jardins en les labors que té encomanades l’Institut en els seus Estatuts. Per tant hi ha seriosos indicis que han incomplit les lleis laborals (Estatut dels Treballadors i Conveni)

D'altra banda mostrant una vegada més la seva sensibilitat feia uns treballadors/es que han realitzat un intens esforç per a poder restablir la normalitat, a resoldre els desperfectes i a solucionar els perills que el temporal va ocasionar en la ciutat de Barcelona. La direcció de l’Institut torna a actuar (recordem el cas de les brigades de reg) de forma “cicatera” i arbitrària. Enfrontant als Cap d’Àrea amb els Conservadors (al no autoritzar variable per la utilització de la motoserra.) i aquests amb els treballadors/es components de les brigades que van actuar en un “estat d'emergència” negant-los el cobrament de la “Prima per toxicitat, penositat i perillositat” per la utilització de la motoserra.

De nou tindrem que acudir a l’Inspecció de Treball perquè obligui a la direcció de l’Institut a ajustar-se a dret.