dissabte, 28 de febrer del 2009

Columna dels 1000, edició 2009. Viatge al Sàhara


Coneixes el conflicte del Sahara Occidental?, Saps per quin motiu molts saharauis viuen en un camp de refugiats?, Saps que Espanya és culpable?, Saps que el desert és molt més que tones de sorra?, Saps que és el mur de la vergonya?

L’any passat vam ser més de 1000 persones les que ens vam atrevir a protagonitzar una mobilització no-violenta que va passar a la història com la Columna dels 1000, construint una cadena humana que mirava d’enfront del mur de la vergonya, construït en el Sàhara Occidental, que encara avui separa a persones i famílies. Aquest any volem superar el repte.

Volem ser molts més, volem que se’ns escolti, volem enderrocar el mur mediàtic, volem una solució, volem recuperar la memòria del poble saharaui. Per a això contem amb l’aprovació del Front Polisari.

És hora de fer justícia. De nou conviurem amb les famílies saharauis en el camp de refugiats, on sobreviuen des de fa més de 30 anys, i compartirem amb ells una setmana inoblidable.

Però aquest no és només un viatge al desert. És un viatge per a recordar que el Sàhara va ser un dia espanyol i, per tant, també és un problema nostre. Volem justícia per al poble saharaui. Serà un viatge de molta intensitat, dur i bell, t’apuntes?

Data: Setmana Santa (del 5 al 11 d’abril)

Si esteu interessats a participar en la segona edició de "la Columna dels 1000":

columna09(arroba)gmail.com

www.columna09.tk

Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS-Sáhara)

www.saharaindependiente.org